Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Forumun aktifliğinin düşmesinden ötürü paylaşım yapmak isteyenlere tavsiyem

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Kullanıcı avatarı
dabadee
Mesajlar: 540
Kayıt: Çrş Eki 24, 2018 7:43 pm

Forumun aktifliğinin düşmesinden ötürü paylaşım yapmak isteyenlere tavsiyem

Mesaj gönderen dabadee » Pzr Şub 18, 2024 5:10 pm

Uzun yıllardır bu forumu takip ediyorum. Son zamanlarda buranın aktifliği çok düştü. Bunun sebebi başvuru döneminde olmayışımızmı veya almanya’da üniversite okumak isteyen kitlemi azaldı bilmiyorum. Sorularına burada cevap bulamayanlara bazı tavsiyeler vermek istiyorum. Aslında, direk Redditteki subredditleri önereceğim.

r/Germany > Resmi işler ile ilgili sorularınızı sorabilirsiniz.
r/informatik > Informatik bölümü ile ilgili sorularınızı sorabilirsiniz.
r/cologne > Köln ile ilgili sorularınız.
r/reisende > Tren bileti, DB, yolculuk vs. İle ilgili sorularınız.

Bunlar gibi daha çok var, aklımdakiler bunlar. Bildiklerinizi sizde önerebilirsiniz. Bu forumu kullanmayın demiyorum, yanlış anlaşılması olmasın. Türkiye’den almanyaya konusunda, vize konusunda veya üniversite kayıt vs. ile ilgili konularda bu subredditlerin burası kadar yararı olacağını düşünmüyorum.

Ayrıca, bu subredditlerdeki gönderileride inceleyebilirsiniz bununda yararı oluyor.

Computer_Berkay
Mesajlar: 1691
Kayıt: Pzr Eyl 22, 2019 6:46 pm

Re: Forumun aktifliğinin düşmesinden ötürü paylaşım yapmak isteyenlere tavsiyem

Mesaj gönderen Computer_Berkay » Pzr Şub 18, 2024 5:29 pm

Aktif degil mi? Aktiflikten kastiniz nedir? Her gün onlarca baslik ve soru geliyor kendiniz aktif degilsiniz bence :) Ayrica örnek olarak yazdığınız basliklarin cevabida bi zahmet arama moduna yazarsanız on kez cevabi verilmiş şeyler. Forumdan sikayetci olunabilecek tek konu artik büyük çoğunluk sadece vize ile alakali sorular yöneltiyor. Onun disinda gayet aktif rahat olun :) Varsa sorunuz başlık acip yöneltin bilgili biri yazar. Ama tabii siz redditten de devam edebilirsiniz :)
Universität Duisburg-Essen
Angewandte Informatik-Software Engineering

Kullanıcı avatarı
dabadee
Mesajlar: 540
Kayıt: Çrş Eki 24, 2018 7:43 pm

Re: Forumun aktifliğinin düşmesinden ötürü paylaşım yapmak isteyenlere tavsiyem

Mesaj gönderen dabadee » Pzr Şub 18, 2024 6:35 pm

Computer_Berkay yazdı: Pzr Şub 18, 2024 5:29 pm Aktif degil mi? Aktiflikten kastiniz nedir? Her gün onlarca baslik ve soru geliyor kendiniz aktif degilsiniz bence :) Ayrica örnek olarak yazdığınız basliklarin cevabida bi zahmet arama moduna yazarsanız on kez cevabi verilmiş şeyler. Forumdan sikayetci olunabilecek tek konu artik büyük çoğunluk sadece vize ile alakali sorular yöneltiyor. Onun disinda gayet aktif rahat olun :) Varsa sorunuz başlık acip yöneltin bilgili biri yazar. Ama tabii siz redditten de devam edebilirsiniz :)
Eski yıllarda yazdıklarıma bakma, oralarda çok saçmalamışım 😅 Bu başlığı açarken biraz daha detaylandırmalıydım. Mesela, DB ile a noktasından b noktasına gideceğim zaman aklıma basit bir soru takıldı varsayalım. Burada bu soruyu sorarsam çok büyük ihtimalle cevap gelmez, ama Redditte sorarsam cevap gelir. Genelde, cevabın Google’de olduğu sorulardada Redditte cevap alabiliyorsun. Yada mesela, Köln ile ilgili bir soru soracaksam r/cologne’de sormayı tercih ederdim. Ama soru soracağın kitle oraya sonradan giden türk öğrenciler ise elbette bu forum daha yararlı olacaktır.

ysfOrs
Mesajlar: 34
Kayıt: Sal Ağu 31, 2021 7:10 pm
Konum: Dortmund

Re: Forumun aktifliğinin düşmesinden ötürü paylaşım yapmak isteyenlere tavsiyem

Mesaj gönderen ysfOrs » Sal Şub 20, 2024 3:43 pm

Forum hala aktif ve kendi alanında bir kütüphane değerinde ama Almanya'ya Kadar olan kısmı öyle. Başvuru döneminde ben de sık sık eski başlıkları okuyordum. Kullanıcılar Almanya'ya geldikten sonra da aktif olarak kullanıyorlarmış. Biz forumu eski haline döndürmeyi denesek? :?:
jein

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39311
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Forumun aktifliğinin düşmesinden ötürü paylaşım yapmak isteyenlere tavsiyem

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Şub 21, 2024 12:56 pm

Aktiflik eger paylasim sayisiysa hic olmadigi kadar yüksek. Sadece 2023 yilinda 1300 konu basligi acilmis ve 25 bine yakin mesaj yazilmis. Su anda Türkiye genelinde sanirim en aktif 4-5 forumdan biri olabiliriz. Genel konu basliklari zaten alt kümelerde ayriliyor. Tek tek sehir sehir ayirmaya gerek yok. Bir katkisi da olmaz.

index.php

Su anda iki büyük sorunumuz var: Birincisi site yogun bir spam saldirisi altinda. O da bir haftaya kadar cözülecek. Ikincisi ise yapilan paylasimlarin %90 nin vize ile ilgili olmasi. O da su andaki genel profile göre cok dogal. Elimizden geldigi kadar sinirlamaya calisiyoruz ama yine de olmuyor. Su anda Almanya ya gelmek isteyenlerin %90 nin amaci egitim vs degil sadece bir sekilde vize almak (artik bunlara kapakci tayfa diyoruz). Kapakci tayfaya da vize aldiktan sonra gel burda almanca egitimi veya üniversite egitimi ile ilgili insanlari bilgilendir diyemezsin, adam zaten geldikten sonra artik isci vizesi, evlilik veya ausbildung a yöneliyor, egitimle isi olmuyor.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Cevapla