Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Türkiye’de üniversiteyi bitirmek yerine Almanya’da 0’dan başlamak

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Kullanıcı avatarı
dabadee
Mesajlar: 540
Kayıt: Çrş Eki 24, 2018 7:43 pm

Türkiye’de üniversiteyi bitirmek yerine Almanya’da 0’dan başlamak

Mesaj gönderen dabadee » Cmt Şub 17, 2024 5:49 pm

21 yaşında, 2. Sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Almancam var ve alman vatandaşıyım. GPA çok yüksek değil ve güncel durumumda, Türkiye’de okuyarak zaman kaybettiğimi farkettim. Buradan mezun olursam, hiç iş bulamayacağım düşüncesi yoğunlaşmaya başladı. Bunun yerine, en kısa zamanda C1 Telc hochschule sınavına girip, yazında bir alman üniversitesine kayıt olmayı düşünüyorum. Puanından memnun olduğum dersleri geçirebilirsem, geçirmek istiyorum. Eğer Türkiye’de kalır isem muhtemelen 2 sene sonra mezun olup bir sürü sıkıntı ile karşılaşacağım. Almanya’da okursam, hem 0’dan başlama olanağım olduğu için bu sefer daha iyi bir GPA yapmak için bir şansım olacak ve bir sıkıntı yaşamaz isem 3 sene içerisinde mezun olacağım. Sizce, 2 sene daha burada okumak yerine Almanyaya gidip 0’dan başlamak geleceğim ve kariyerim için daha mantıklı bir hamlemi olur? Bir tarafım diyor, bu en mantıklı hamle, diğer tarafım ise diyor bu sefer 2 senen boşa gidecek. Sizin düşünceleriniz nedir?

yyeeii
Mesajlar: 89
Kayıt: Cum May 26, 2023 7:21 pm
Konum: Duisburg

Re: Türkiye’de üniversiteyi bitirmek yerine Almanya’da 0’dan başlamak

Mesaj gönderen yyeeii » Cmt Şub 17, 2024 6:12 pm

Hocam ben 23 yaşındayım(Eylül'de 24 olacağım), bir sene lisede sağlık problemlerimden dolayı sınıfta kaldım, üniversite sınavını aksattım çalışmadım vs. o kadar çok sene kaybettim ki, yaşıtım arkadaşlarım mezun olup iş güç sahibi oldular ben daha vize sonucumu bekliyorum ve Almanya'da sıfırdan okuyacağım. Çok sene kaybetmiş birisi olarak şunu söyleyebilirim, sonradan çok pişman oluyorsunuz 2 sene gerçekten az değil, şimdiki aklım olsa her şeyi değiştirmek isterdim. Alman vatandaşlığınız varsa zaten mezun olduktan sonra rahatlıkla iş bulur ve Almanya'da yaşarsınız, Türkiye'de boşa okuyormuş hissi oluyor ama 2 sene kesinlikle az değil.
Duisburg-München

Kullanıcı avatarı
dabadee
Mesajlar: 540
Kayıt: Çrş Eki 24, 2018 7:43 pm

Re: Türkiye’de üniversiteyi bitirmek yerine Almanya’da 0’dan başlamak

Mesaj gönderen dabadee » Cmt Şub 17, 2024 6:22 pm

yyeeii yazdı: Cmt Şub 17, 2024 6:12 pm Hocam ben 23 yaşındayım(Eylül'de 24 olacağım), bir sene lisede sağlık problemlerimden dolayı sınıfta kaldım, üniversite sınavını aksattım çalışmadım vs. o kadar çok sene kaybettim ki, yaşıtım arkadaşlarım mezun olup iş güç sahibi oldular ben daha vize sonucumu bekliyorum ve Almanya'da sıfırdan okuyacağım. Çok sene kaybetmiş birisi olarak şunu söyleyebilirim, sonradan çok pişman oluyorsunuz 2 sene gerçekten az değil, şimdiki aklım olsa her şeyi değiştirmek isterdim. Alman vatandaşlığınız varsa zaten mezun olduktan sonra rahatlıkla iş bulur ve Almanya'da yaşarsınız, Türkiye'de boşa okuyormuş hissi oluyor ama 2 sene kesinlikle az değil.
Evet, dediğin gibi Türkiye’de boşa okuyor hissine sahibim. GPAm düşük diye almanyada iş bulamama endişesine sahibim. Aslında, iyi kötü projelerimde var. Bu endişelere sahip olma sebebim, birkaç yere staj başvurusu yaptım ve hep ret aldım. Ayrıca, bilgisayar mühendisliği forumlarında insanların yüzlerce iş başvurusunda bulunup iş bulamalarından ötürü oluşan kaygım. Şuanda mantıklı hamle ne ise onu yapmak istiyorum. Türkiye’de mezun olunca hiç bir iş bulamayacaksam, o diploma ne işime yarar diye düşünüyorum. Gittiğim üniversitede Bahçeşehir Üniversitesi. Eğitimi tartışılır ama iyi kötü Türkiye’de ismi bilinen bir yer.

Cevapla