Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya ile Ilgili Medya / Sosyal Medyada Dönen Asparagas Haberler

Forum kurallari ve site ile ilgili duyurular, yonetici alim ilanlari vs.
isilwen
Mesajlar: 301
Kayıt: Pzt Mar 20, 2023 10:41 pm

Re: Almanya ile Ilgili Medya / Sosyal Medyada Dönen Asparagas Haberler

Mesaj gönderen isilwen » Cum Eki 13, 2023 11:43 am

SemaKose yazdı: Prş Eki 12, 2023 11:49 pm Arkadaşlar merhabalar ben biraz daha araştırdım galiba bu yasa işleme girdikten sonra dil öğrenmeye başlayan öğrenciler yararlanabilecekmiş mesela ben önceden başladığım için yararlanamayacakmışım. Ne kadar doğru bilmiyorum ama umarım ben de yararlanabilirim. Zamanla öğreneceğiz
Boyle bir ayrim yapilamaz, kanunun yururluge girmesinden bir ay once ve bir ay sonra Almanya ya gelen iki ogrenci arasinda ne gibi bir fark olabilir ki birisine calisma izni verirken digerine vermesinler

Rojbin
Mesajlar: 17
Kayıt: Prş Tem 21, 2022 12:32 am

Re: Almanya ile Ilgili Medya / Sosyal Medyada Dönen Asparagas Haberler

Mesaj gönderen Rojbin » Pzr Eki 29, 2023 7:45 pm

Bir sonuç , haber yok mu halen ?

SemaKose
Mesajlar: 8
Kayıt: Pzt Eki 02, 2023 9:43 pm
Konum: Kassel

Re: Almanya ile Ilgili Medya / Sosyal Medyada Dönen Asparagas Haberler

Mesaj gönderen SemaKose » Prş Kas 02, 2023 5:49 am

Merhaba tekrardan mail attım yabancılar bürosuna neden yararlanamadığıma dair buna tam olarak cevap vermediler sadece tatillerde calısabileceğimi ve staj yapabileceğimi söylediler ama normal dil öğrenmeye gelen üniversite öğrencisinden bir farkım yok benim de hala anlamış değilim

Rojbin
Mesajlar: 17
Kayıt: Prş Tem 21, 2022 12:32 am

Re: Almanya ile Ilgili Medya / Sosyal Medyada Dönen Asparagas Haberler

Mesaj gönderen Rojbin » Prş Kas 02, 2023 1:04 pm

SemaKose yazdı: Prş Kas 02, 2023 5:49 am Merhaba tekrardan mail attım yabancılar bürosuna neden yararlanamadığıma dair buna tam olarak cevap vermediler sadece tatillerde calısabileceğimi ve staj yapabileceğimi söylediler ama normal dil öğrenmeye gelen üniversite öğrencisinden bir farkım yok benim de hala anlamış değilim
Yasa ile ilgili bir haber var mı peki ? Kasımda çıkacak denmişti

SemaKose
Mesajlar: 8
Kayıt: Pzt Eki 02, 2023 9:43 pm
Konum: Kassel

Re: Almanya ile Ilgili Medya / Sosyal Medyada Dönen Asparagas Haberler

Mesaj gönderen SemaKose » Prş Kas 02, 2023 9:48 pm

Onun hakkında bir fikrim yok ama eğer ki olmasaydı bana mailde olmayacak vs deniri

Kaplan
Mesajlar: 48
Kayıt: Cum Eki 28, 2022 2:58 pm

Re: Almanya ile Ilgili Medya / Sosyal Medyada Dönen Asparagas Haberler

Mesaj gönderen Kaplan » Sal Kas 14, 2023 1:41 pm

"6- Ortalamaniz düsükse iyi bir motivasyon mektubu yazarsaniz yüksek lisans icin kesin kabul alirsiniz:"

Böyle bir şeye inanmıyorum da, not talebi ne kadar sıkı bu konuda? 2.5 ortalama istemişler Alman sisteminde, benimkisi yetmiyor. Hiç notu karşılayamayıp da master başvurusu kabul olan var mı?

Justice
Mesajlar: 13
Kayıt: Pzr Mar 05, 2017 2:04 pm

Re: Almanya ile Ilgili Medya / Sosyal Medyada Dönen Asparagas Haberler

Mesaj gönderen Justice » Pzt Kas 20, 2023 10:02 pm

Son aylarda turist vizesiyle gidip iş bulan çalışma vizesi alabilecek diye haberler dolaşıyor fakat bunun asparagas olduğunu ya da en azından türk vatandaşları için böyle bir durumun söz konusu olmadığını vize danışmanından öğrendim. Doğru mu değil mi emin olmak için erken gibi.

Yusoloski
Mesajlar: 20
Kayıt: Cum Oca 05, 2024 5:13 pm

Re: Almanya ile Ilgili Medya / Sosyal Medyada Dönen Asparagas Haberler

Mesaj gönderen Yusoloski » Pzr Oca 07, 2024 2:25 pm

Physiker yazdı: Prş Ağu 10, 2023 4:40 pm 15 yildir bu isin icinde olan biri olarak sunu belirteyim, halen her sene yeni seyler ögreniyorum. Maalesef son dönemde özellikle de sosyal medyanin iyice türk insaninin hayatini ele gecirmesinin de etkisiyle Instagram veya Youtube gibi platformlarda Almanya dan yayin yapan bir cok sosyal medya kanali kuruldu. Isin acigini hic birini takip etmedim, tek bir videolarina bile bakmadim. Bunun sebebi kesinlikle onlari kücük görmemden degil, zaten bütün gün hatta aksamlari bile bu isle ugrasip, kisitli bos zamanlarimda TV veya PC basina oturunca artik kendi isimizle ilgili seylere degil film, mac vs izliyorum.

Fakat son 1-2 yildir Almanya ya hatta bizim sitedeki bilgileri kullanarak gelip, tam almancaya bile hakim olmadan sadece kulaktan duyma bilgileri resmi bilgi gibi paylasmalari biraz beni de yormaya basladi. Cünkü bircok ögrencimiz bana bir video linki atip, abi bu haber gercekmi diye sürekli bana sorup duruyorlar. Son dönemde bana ögrencilerimiz tarafindan gönderilen ve bu tür sosyal medya kanallarinda resmi habermis gibi paylasilan söylentileri derleyip burdan aciklama yapmak artik mecburi oldu.


1- Alman konsoloslugu bloke hesaba yatan parayi artiracak:

Bu sene icin kesinlikle öyle bir durum yok. Bloke hesaba yatirilan parayi konsolosluk belirlemez. Almanya daki bafög kurumu belirler. Eger öyle bir durum olursa direkt biz size burdan en az 6 ay öncesinden bilgi veririz. Aynen daha önce yaptigimiz gibi:

viewtopic.php?t=18278

2- Yeni cikan kanuna göre Almanya ya turist olarak gelip is bulursaniz direkt Almanya da oturum alip kalabilirsiniz:


Isin acigi bu haber sadece bu sosyal medya kanallarinda degil, Sözcü, Deutsche Welle gibi haber sitelerinde de cikti. Hatta bu kanun kesin olarak meclisten gecti vs gibi haberler de var. Fakat sadece temmuz ayinda bir yasa tasarisi olusturuldu ve daha meclisten gecen birsey yok. Fakat büyük ihtimal bu yasa tasarisi kabul edilecek. Ama kesin olarak turistik vizeyle ilgili tek bir kelime bile yok. Yasa tasarisinin tam metni direkt meclis resmi sitesinden asagidaki linkten ulasabilirsiniz:
https://www.bmi.bund.de/SharedDocs/ges ... onFile&v=7


3- Ankara Konsoloslugu B1 olmadan vize vermiyor:


Sadece bu sene A1 seviyesinde Ankara dan vize alan 20 den fazla ögrencimiz var. Vizede istenen almanca seviyesini cok basit ve kaba sekilde tekrar aciklayacak olursak: Bir ögrencinin egitim gecmisi ne kadar kötü ise veya egitime ne kadar uzun ara verdiyse istenen almanca seviyesi de o kadar artar ama kanunen veya belirlenmis bir seviye yoktur. Ayrica cogu durumda vizeyi zaten Türkiye deki konsolosluklar degil, Almanya daki yabancilar dairesi verir. Fakat Türkiye deki konsolosluklarin belgeleri Almanya ya göndermeden direkt red verme hakki da var.

4- Yeni göc yasasina göre ögrenciler artik stajyer olarak calisabilecek:



Zaten ögrencilerin Almanya da stajyer olarak calisma haklari vardi. Yeni bir kanun degil bu. Belki ben stajyer tanitimini yanlis anlamis da olabilirim. Hatta dün instagram sayfamizda da paylastigimiz gibi ögrencilerin yillik calisma limitleri 120 tam /240 yarim dan 140 tam/280 yarim güne cikarildi ve ögrenci adaylarinin da dil kursu süresinde artik calisma izni esnetildi. Haftalik maximum 20 saat hazirlik egitimi alirken de calisabilecekler. (18 kasim 2023 den itibaren).

5- ÖSYM tercih sonuc belgesi Almanya da maximum 2 yil gecerli:


Bazi üniversitelerde 10 yil kurali var. Ama genelde herhangi bir gecerlilik tarihi yok. Yani 2010 yilinda Türkiye de bir üniversite kazanan birisi bile o tercih sonucuyla basvuru yapabilir.

6- Ortalamaniz düsükse iyi bir motivasyon mektubu yazarsaniz yüksek lisans icin kesin kabul alirsiniz:

Sacma sapan bir bilgi bu. Cok az sayida üniversitede veya bölümde herhangi bir ortalama sarti yoktur. Sadece örnegin su alanda lisans egitiminden 20 ECTS, burdan 30 ECTS kanitlayin yeterli olur diye sartlar vardir. Yani gerekli kredi sartini saglayan ve 2.0 ortalamayla bile mezun olan birisi bu tür üniversite ve bölümlerden kabul alabilir. Veya bir ögrencinin lisans ortalamasi 4.0 olur ama aldigi lisans derslerinin icerigi yetersizse red alir. Mesela X üniversitesi bir yüksek lisans bölümü icin alman sistemine göre en az 2,5 ortalama ve su alanlardan en az 20-30 ECTS ders istiyorum diye sart kosuyorsa ve o sartlari saglamiyorsan cok iyi bir motivasyon mektubu yazip gönderdiginde, üniveriste hocalari aa bak bu ögrenci aslinda sartlarimizi saglamiyor ama kerata ne güzel motivasyon mektubu yazmis cok duygulandim diyerek kabul vermez :)


Simdilik hatirladiklarim ve aklima gelenler bunlar. Yine aklima geldikce buraya eklerim.
Abi benim şuan A2 sertifikam var yüksek bir puanla geçtim. Bu sene liseden mezun oldum. Ankara'da vize görüşmesine girmekten çekiniyorum açıkçası bu B1 olmadan vize vermiyor muhabbeti yüzünden aslında diploma notum ve Yks sonucumda iyi sizce vize alma şansım var mı

bengin35
Mesajlar: 48
Kayıt: Prş Oca 18, 2024 2:31 pm

Re: Almanya ile Ilgili Medya / Sosyal Medyada Dönen Asparagas Haberler

Mesaj gönderen bengin35 » Çrş Oca 24, 2024 4:57 pm

Merhabalar bilgiler için çok teşekkürler. Ben 23 yaşındayım 2018 sosyoloji bölümü girişli olarak yatay geçiş ile 2021 yılında işletme bölümüne ( pek istemeyerek üniversite hayatıma devam etmek için tercih ettiğim bir bölümdü) geçiş yaptım . Üniversite transkriptim maalesef çok kötü diyebilirim ancak bunun sebebi yaşadığım ciddi sağlık problemleri çok az sayıda sınava girebildiğim için ve devamlılık sağlayamadığım için böyle bir durum oldu, tabiki sağlık durumumla alakalı tüm raporlara sahibim. Geçtiğimiz ağustos ayında Essen ve TU Dortmund üniversitelerinden şartlı kabul aldım, bir ay önce telc A2 sınavını 55/60 ile geçtim. Türkiyedeki sosyoloji bölüm başkanı ve danışman hocamdan da referans mektubu da alacağım. Ayrıca şu an B1 seviye sınava hazırlanıyorum ve geçeceğim konusunda pek endişem yok. Eğer B1 belgesini yetiştiremezsem A2 belgem yeterli olur mu? Ayrıca şubat ayı ile birlikte işletme bölümünde 3. yıl 2. Dönem öğrencisi olarak gözükeceğim bunun ciddi bir problem olduğunu söyleyenler oldu ancak geçtiğimiz dönem kabul aldığım için ders kaydı yapmadım ve bu dönem dondurma işlemi yapacağım. Sizce vize konusunda problem yaşar mıyım? Kusura bakmayın çok öznel bir durum ancak tecrübeleriniz doğrultusunda bilgilerinize ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkürler.

colakbasri
Mesajlar: 49
Kayıt: Prş Ara 29, 2022 9:17 pm

Re: Almanya ile Ilgili Medya / Sosyal Medyada Dönen Asparagas Haberler

Mesaj gönderen colakbasri » Cum Oca 26, 2024 3:50 am

bengin35 yazdı: Çrş Oca 24, 2024 4:57 pm Merhabalar bilgiler için çok teşekkürler. Ben 23 yaşındayım 2018 sosyoloji bölümü girişli olarak yatay geçiş ile 2021 yılında işletme bölümüne ( pek istemeyerek üniversite hayatıma devam etmek için tercih ettiğim bir bölümdü) geçiş yaptım . Üniversite transkriptim maalesef çok kötü diyebilirim ancak bunun sebebi yaşadığım ciddi sağlık problemleri çok az sayıda sınava girebildiğim için ve devamlılık sağlayamadığım için böyle bir durum oldu, tabiki sağlık durumumla alakalı tüm raporlara sahibim. Geçtiğimiz ağustos ayında Essen ve TU Dortmund üniversitelerinden şartlı kabul aldım, bir ay önce telc A2 sınavını 55/60 ile geçtim. Türkiyedeki sosyoloji bölüm başkanı ve danışman hocamdan da referans mektubu da alacağım. Ayrıca şu an B1 seviye sınava hazırlanıyorum ve geçeceğim konusunda pek endişem yok. Eğer B1 belgesini yetiştiremezsem A2 belgem yeterli olur mu? Ayrıca şubat ayı ile birlikte işletme bölümünde 3. yıl 2. Dönem öğrencisi olarak gözükeceğim bunun ciddi bir problem olduğunu söyleyenler oldu ancak geçtiğimiz dönem kabul aldığım için ders kaydı yapmadım ve bu dönem dondurma işlemi yapacağım. Sizce vize konusunda problem yaşar mıyım? Kusura bakmayın çok öznel bir durum ancak tecrübeleriniz doğrultusunda bilgilerinize ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkürler.
Merhaba ben de 2019 Üniversite girişliydim ve dersler hiç girmemiştim, 2023'ün haziran ayında şartlı kabullerle ve b1 dil sertifikasıyla ankarada görüşmeye girdim vize aldım. Bu arada transkriptimi vermedim hiç, onlar da istemedi. Tabii tüm süreç boyunca gergindim, danışmanlık almasaydım muhtemelen tek başıma halledemezdim çoğu şeyi. Özetle B1'i alıp başvurun , dosyalarınız eksik olmadığı sürece vize alırsınız bence, son zamanlarda çevrede b1 ile başvurup red alana hiç denk gelmedim.

kirpii
Mesajlar: 132
Kayıt: Sal Eki 31, 2023 8:40 pm

Re: Almanya ile Ilgili Medya / Sosyal Medyada Dönen Asparagas Haberler

Mesaj gönderen kirpii » Cum Oca 26, 2024 11:18 am

colakbasri yazdı: Cum Oca 26, 2024 3:50 am Merhaba ben de 2019 Üniversite girişliydim ve dersler hiç girmemiştim, 2023'ün haziran ayında şartlı kabullerle ve b1 dil sertifikasıyla ankarada görüşmeye girdim vize aldım. Bu arada transkriptimi vermedim hiç, onlar da istemedi. Tabii tüm süreç boyunca gergindim, danışmanlık almasaydım muhtemelen tek başıma halledemezdim çoğu şeyi. Özetle B1'i alıp başvurun , dosyalarınız eksik olmadığı sürece vize alırsınız bence, son zamanlarda çevrede b1 ile başvurup red alana hiç denk gelmedim.
Merhaba, öncelikle vizenizi tebrik ederim. A2 ile başvurup red alan oluyor mu? A2 belgesi ile kabul alma olasılığı nedir tüm belgeler tam ve eksiksizse tabi.

colakbasri
Mesajlar: 49
Kayıt: Prş Ara 29, 2022 9:17 pm

Re: Almanya ile Ilgili Medya / Sosyal Medyada Dönen Asparagas Haberler

Mesaj gönderen colakbasri » Cmt Oca 27, 2024 2:56 am

kirpii yazdı: Cum Oca 26, 2024 11:18 am Merhaba, öncelikle vizenizi tebrik ederim. A2 ile başvurup red alan oluyor mu? A2 belgesi ile kabul alma olasılığı nedir tüm belgeler tam ve eksiksizse tabi.
Tabii A2'de red oranı daha fazla oluyordur b1'e göre ama diğer dosyalar sağlamsa, motivasyon mektubu falan da iyiyse sıkıntı çıkarmazlar bence :)

emirtk10
Mesajlar: 7
Kayıt: Sal Nis 12, 2022 12:39 pm

Re: Almanya ile Ilgili Medya / Sosyal Medyada Dönen Asparagas Haberler

Mesaj gönderen emirtk10 » Çrş Şub 14, 2024 12:24 pm

Merhaba herkese,
Ben 2022 eylül gibi girdim ilk oturum randevuma, 1 senelik oturum verip tam binadan cikarken tekrar cagirdilar ve fiktionsbescheinigung a cevirdiler karari. 3 ay sonra bir daha mecbur gittim tabi. bu sürece sakasiz 1,5 senedir devam ediyor. Dil kursum bitti c1 e hazirlaniyorum hala daha üniversite kaydin olmadan vermemiz sacma olur diyorlar durup durup. Bochum, Hagen ve Dortmunddaki arkadaslarim ne bi sorguya ne de bi sürece tabi tutulmadan direkt 1 senelik oturum aldilar. Nrw Recklinghausenden kaynakli böyle bi sikinti yasiyorum. Kanun kitapcigindan hangi bölümü göstermeliyim örnek olarak? Ayriyetten de arkadaslarim böyle aldilar diye örneklerle gittim ama yine de tinlamadilar valla.
Herkese iyi haftalar

feyzveal
Mesajlar: 32
Kayıt: Sal Oca 25, 2022 8:37 pm

Re: Almanya ile Ilgili Medya / Sosyal Medyada Dönen Asparagas Haberler

Mesaj gönderen feyzveal » Prş Şub 15, 2024 10:01 am

Merhabalar, gruplarda dönen bir bilgiyi teyit etmek istiyorum. Şartlı kabul için dil kursu kaydının 90 gün üzerinde olmasini istiyorlarmış 90 gün altında ise gidip Schengen'e basvursaymis ve red sebebiymis. Sözde Konsolosluktaki bir memur başvuran kisiye söylemis bunları. Bu durumda en az iki kur dil kursu kaydı yaptırmak lazım. Bununla ilgili bilginiz var mı?

Stylish
Mesajlar: 3
Kayıt: Prş Eyl 10, 2020 2:52 am

Re: Almanya ile Ilgili Medya / Sosyal Medyada Dönen Asparagas Haberler

Mesaj gönderen Stylish » Cum Şub 16, 2024 4:47 am

Merhaba bilgilendirme için gerçekten çok teşekkürler.
27 yaşındayım
2020 yılında turist olarak almanyadaydım ve bir hotelde ausbildung yapma fırsatı buldum. Fakat turist olarak almanyadaydım bu yüzden işveren beni 15 mart 2020 de ausbildung sözleşmesi ile ulusal vizeye başvuru yapmak için türkiyeye gönderdi başvuru yaptım ama ek belgeler istendi ve corona pandemisi yüzünden hotel ausbildung yapacağım dönem kapalı kaldı bundan dolayı bende ek belgeleri ibraz edemedim ve red yedim. Şimdi B1 telc sertifikam var ama kendimi geliştirmeye devam ettim ediyorum B2 almancayı ve B1 ingilizceyi rahat bir şekilde konuşabiliyorum.
4 yıllık işletme mezunuyum ve 4 yıllık turizm meslek lisesi mezunuyum bu alanda stajlar yaptım ve uzun yıllar çalıştım şimdi almanyada iş veya en azından Ausbildung aramak için vize başvurusu yapmak istiyorum( Ausbildungplatzsuche vizesine mi yoksa Arbeitsplatzsuche vizesine mi başvursam kararsızım)
6 aylık bloke hesap açacağım ve teyzemde konaklama yapacağım Finansal olarak kanıt sunuyorum teyzemde konaklamayı yapacağım için teyzemin dilekçe mi yazması gerekiyor yoksa direkt garantör belgesi mi ibraz etmem gerekir

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39312
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Almanya ile Ilgili Medya / Sosyal Medyada Dönen Asparagas Haberler

Mesaj gönderen Physiker » Cum Şub 16, 2024 11:48 am

Arkadaslar konu basligiyla alakasi olmayan sorulari burda yöneltmeyin lütfen.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Cevapla