Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanyaya Giriş

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Gulnazrumeysa
Mesajlar: 10
Kayıt: Cmt Tem 22, 2023 5:14 pm

Re: Almanyaya Giriş

Mesaj gönderen Gulnazrumeysa » Sal Oca 30, 2024 3:32 am

yunusemre97 yazdı: Cum Eyl 29, 2023 12:46 am Arkadaşlar merhaba,

Benim de bir sorum olacaktı. D tipi ulusal vize alarak Almanya'ya Erasmus öğrencisi olarak geldim. 30.09.2023 tarihinde vizem bitiyor. Oturumumu uzatmak adına Anmeldung'umun olduğu Hürth (Köln) kentinin Auslanderbehörde'siyle mail yoluyla iletişime geçtim. Bu kente Anmeldung'umu yeni aldığım için henüz sisteme düşmediğim için beni bekletiyorlar. Ben yinede mail yoluyla tüm evraklarımı Auslanderbehörde'ye yolladım. Fakat bir randevu henüz alabilmiş değilim ve vizemin bitmesine 1 gün kaldı. Auslanderbehörde bana beklememi, birkaç gün içerisinde bana geri döneceklerini söyledi. Bende onlara vizemin bitmek üzere olduğunu ve vize aşımı yapmaktan çekindiğimi söyledim. Fakat henüz bir cevap alabilmiş değilim. Sizce benim durumumda vizeyi aşmak ve Auslanderbehörde'nin vereceği randevuyu beklemek yani dolayısıyla vizenin geçerlilik tarihini aşmama rağmen Almanya'da kalmaya devam etmek benim için ileride veya hemen bir problem çıkartır mı?

Fikirlerinizi ve deneyimleriniz merak ediyorum. Teşekkürler
merhaba ben bu hafta kölne gideceğim 3 aylık vizem var danışmanım köln de bu işlerin yavaş işlediğini oturum almadan vizemi biraz aşabileceğimi söyledi. bu olayı yaşamanızdan beri baya zaman geçmiş acaba bir gelişme var mı nasıl hallettiniz? herhangi bir sorun oluştu mu sonrasında?

Cevapla