Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Bremen ve TU Clausthal Kabullerini Konsolosluk Kabul Etmedii

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
bhdrdmr356
Mesajlar: 7
Kayıt: Sal Oca 23, 2024 4:19 pm

Re: Bremen ve TU Clausthal Kabullerini Konsolosluk Kabul Etmedii

Mesaj gönderen bhdrdmr356 » Sal Oca 23, 2024 6:16 pm

Şu üsluba bak yazık...

duisburger
Mesajlar: 455
Kayıt: Prş Şub 05, 2009 4:42 pm

Re: Bremen ve TU Clausthal Kabullerini Konsolosluk Kabul Etmedii

Mesaj gönderen duisburger » Sal Oca 23, 2024 6:30 pm

%100 ünüz ayni diyemeyiz ama maalesef tespitler dogru. Gecen seneki üzücü deprem sonrasi bir anket yapmislardi ve bu z kusagi denilen yeni türün %70 i depremin dogal yollardan olmadigina inaniyorlarmis. Gercekten üzücü. Gecenlerde bir alman müsterimle konusuyordum. Yurtdisindan Almanya ya kalifiye eleman ve meslek egitimi icin insanlari getiriyorlarmis ve büyük firmalara da yerlestiriyorlarmis. Benim de bir tanidigim var, Almanya da Ausbildung yeri ariyoruz yardimci olabilirmisin diye sordum. Adam nerdeyse kalkip gidecekti. Artik Türkiye den kesinlikle basvuru almiyoruz dedi. Bir türlü dili ögrenemiyorlar. Almancamiz B1 diyorlar ama konusmaya baslayinca A0 cikiyor. Cok rahatlar ve asiri tembeller. Firmalarin cogu zaten direkt Türkiye den basvurulari eliyorlar dedi. Hatta birgün zoom üzerinden Türkiye den bir adayla görüsmek istemisler. Annesi birakmamis cocugu ve o konusmaya calismis. Kaldigi yerde yemek cikiyormu falan diye sormus. Bu adam da, tabiki hatta yatagina kahvaltisini bile getiriyoruz diyip kapatmis. :D Ayrica yine üniversitelerde derslere giren docent veya arastirma görevlisi arkadaslarim, tanidiklarimla vs görüsüyorum arada. Artik bir arkadasina birsey anlattiginda arkadasi anlamiyorsa aralarinda "Bir türk ögrencisine anlatir gibi anlattim" diye espriler dönüyormus ve bunun bir cok yerde artik kaliplastigini söylediler. Yine bir cok bilimsel arastirma da bizim yeni nesilin zeka seviyesinin oldukca düsük oldugunu kanitliyor.

bhdrdmr356
Mesajlar: 7
Kayıt: Sal Oca 23, 2024 4:19 pm

Re: Bremen ve TU Clausthal Kabullerini Konsolosluk Kabul Etmedii

Mesaj gönderen bhdrdmr356 » Sal Oca 23, 2024 6:34 pm

Ahaha öyle mi olmuş bak sen şu Allahın işine ya :lol: :lol: :lol: :lol:

Bilker
Mesajlar: 189
Kayıt: Cmt Tem 22, 2017 12:54 am

Re: Bremen ve TU Clausthal Kabullerini Konsolosluk Kabul Etmedii

Mesaj gönderen Bilker » Sal Oca 23, 2024 6:44 pm

duisburger yazdı: Sal Oca 23, 2024 6:30 pm %100 ünüz ayni diyemeyiz ama maalesef tespitler dogru. Gecen seneki üzücü deprem sonrasi bir anket yapmislardi ve bu z kusagi denilen yeni türün %70 i depremin dogal yollardan olmadigina inaniyorlarmis. Gercekten üzücü. Gecenlerde bir alman müsterimle konusuyordum. Yurtdisindan Almanya ya kalifiye eleman ve meslek egitimi icin insanlari getiriyorlarmis ve büyük firmalara da yerlestiriyorlarmis. Benim de bir tanidigim var, Almanya da Ausbildung yeri ariyoruz yardimci olabilirmisin diye sordum. Adam nerdeyse kalkip gidecekti. Artik Türkiye den kesinlikle basvuru almiyoruz dedi. Bir türlü dili ögrenemiyorlar. Almancamiz B1 diyorlar ama konusmaya baslayinca A0 cikiyor. Cok rahatlar ve asiri tembeller. Firmalarin cogu zaten direkt Türkiye den basvurulari eliyorlar dedi. Hatta birgün zoom üzerinden Türkiye den bir adayla görüsmek istemisler. Annesi birakmamis cocugu ve o konusmaya calismis. Kaldigi yerde yemek cikiyormu falan diye sormus. Bu adam da, tabiki hatta yatagina kahvaltisini bile getiriyoruz diyip kapatmis. :D Ayrica yine üniversitelerde derslere giren docent veya arastirma görevlisi arkadaslarim, tanidiklarimla vs görüsüyorum arada. Artik bir arkadasina birsey anlattiginda arkadasi anlamiyorsa aralarinda "Bir türk ögrencisine anlatir gibi anlattim" diye espriler dönüyormus ve bunun bir cok yerde artik kaliplastigini söylediler. Yine bir cok bilimsel arastirma da bizim yeni nesilin zeka seviyesinin oldukca düsük oldugunu kanitliyor.
Bu türk ögrencisine anlatir gibi anlattim muhabbetlerini ben de duydum. Maalesef oldukca yayginlasiyor. Direkt yoruma cevap olarak ahaha öylemi diye yorum yazabilmis gerizekali :D Zaten bunlardan baska birsey beklenmez ancak böyle cevaplar yazabilirler. :lol: Valla bu yeni z kusagina birsey anlatmak imkansiz. Kafalarin ici beton gibi. Hadi gidip biraz instagram da tiktok da falan komplo teorileri videolarini izle onlara göre dünyani sekillendir. Yedigini ictigini paylas, arkadaslarina hava at diyip gececeksin. Bazi goril türlerinin zeka ortalamalari bizim bu z kusaginin ortalamasindan daha yüksek. Bu haberi okuyan bir salak da altina "ooo koyduk gorillere" diye espri yapmis. :D :lol: :lol:

bhdrdmr356
Mesajlar: 7
Kayıt: Sal Oca 23, 2024 4:19 pm

Re: Bremen ve TU Clausthal Kabullerini Konsolosluk Kabul Etmedii

Mesaj gönderen bhdrdmr356 » Sal Oca 23, 2024 6:57 pm

Yok mu ya şu varoşları banlayacak biri ?

Bilker
Mesajlar: 189
Kayıt: Cmt Tem 22, 2017 12:54 am

Re: Bremen ve TU Clausthal Kabullerini Konsolosluk Kabul Etmedii

Mesaj gönderen Bilker » Sal Oca 23, 2024 7:11 pm

bhdrdmr356 yazdı: Sal Oca 23, 2024 6:57 pm Yok mu ya şu varoşları banlayacak biri ?
Varos olmak sucmu yegen :lol: Napalim 4-5 kamerali ayfon alip gece gündüz instagram da falan komplo teorileri videolari izleyip onlara hemen inanacak kadar saf bir beynimiz ve paramiz yoktu.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39318
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Bremen ve TU Clausthal Kabullerini Konsolosluk Kabul Etmedii

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Oca 24, 2024 12:41 pm

Yogun bir sikayet gelmis basliga, o yüzden basligi kapatacagim. Bremen ve TU Clausthal kabulleriyle ilgili ve yine RUB la ilgili daha önce zaten defalarca burda veya instagram sayfamizda da bilgilendirmeler yaptim. Biz de kendi danismanligimiz kapsaminda mecbur kalmadikca bu 3 üniversiteye basvuru yapmiyoruz, basvuruyu da tavsiye etmiyoruz. Hatta RUB a hic yapmiyoruz.

Basligi acan arkadas bizle kontaga gecti, kendisine elimden geldigi kadar yardimci olmaya calistim ve inanin nerden danismanlik almis sormadim bile, söylese de büyük ihtimal tanimazdim. Bilker in yazdigi gibi gidip bu sosyal medyadan danismanlik yapanlardan danismanlik almayin gibi bir mesajim yok aslinda. Nerdeyse hergün sosyal medyadan bu tür asparagas haber yapan sayfalarin linklerini ögrencilerim bana yolluyor, abi dogrumu napacagiz simdi vs gibi hergün sorular geldigi icin artik böyle bir basligi acmak zorunda kalmistim. Cok sükür bu basliktan sonra gelen sorularin sayisi ciddi oranda azaldi.:) Almanya dan yayin yapan hicbir sosyal medya kanalini, sayfasini vs takip etmiyorum, bana bu sekilde soru gelmedigi sürece de girip 1 saniyelerine bile daha bakmadim. Bakmama veya ilgilenmeme sebebim de yanlis anlasilmasin, asparagas haber yapmalari veya kücümsemem degil. Zaten bütün gün hatta isten sonra bile bu islerle ugrasiyoruz. Kisitli bos zamanimda da oturup yaptigimiz isi baskalari dogru mu yanlis mi anlatiyor diye izleyecek ne kafam kaliyor ne de enerjim.

Ayrica ne yazikki bilker ve duisburger in tespitlerinin cogu dogru. Sadece tarzlari yanlis. "Türk ögrencisine anlatir gibi anlattim" muhabbetlerini ben de duydum ama bu yeni degil 4-5 senedir var ama son yillarda iyice artti. Bizim jenerasyon sokakta yetisti. Yeni jenerasyon pc oyunlariyla, sosyal medyayla büyüyor. Hayat tecrübeleri nerdeyse sifir. Karakter olarak terbiyeli ama maalesef bir o kadar da saf bir nesil yetisiyor. Gercekten her sene bizim danismanlik isleri de zorlasiyor. Bazi ögrencilerimize birseyi anlatabilmek icin 40 takla atiyoruz. Bunun temel sebeplerinden biri de sosyal medya bagimliligi. Özellikle Hintli ve Türk gencleri artik sadece sosyal medyada yasamiyor, adeta ora icin yasiyorlar. Okuma tembelligi var. Okuduklarini da kolay anlamiyorlar. 2-3 sene önce hem biraz google ranking de sitemiz daha yukarlarda kalsin hem de artik yeni nesil okumayi sevmiyor veya anlamiyor diye youtube da video cekip bilgileri orda anlattik ama orda da büyük sikintilar yasiyoruz. Örnegin youtube kanalimizda ön lisans mezunlari icin Almanya da üniversite egitimi diye bir videomuz var. Video da en az 6-7 defa ön lisans mezunlari Almanya da lisans tamamlama yapamiyor, sifirdan basliyor diye anlatmisim. Alttaki sorulara bakin %80 i "Bastan sona cok güzel video olmus, ben de lisans tamamlama yapmak istiyorum" diye basliyor:) Artik okuduklarini anlamamalarindan gectim, izlediklerinden duyduklarindan bile anlam cikaramiyorlar. Kelime hazineleri cok dar. Mesela yukardaki genc arkadas "koca bir nesle hakaret ediyorlar" diye sikayet etmis ama sonunda su "varoslari" kim banlayacak diye yazmis:) Varosu kücümseme hatta hakaret kelimesi olarak biliyor. Büyük ihtimal de yine sosyal medyada o sekilde ögrenmistir. Cogunlugu sadece yüksek sesle arka fon müzigiyle kisa videolardan birseyleri kismen anliyor. Umarim bunlardan sonraki nesil bu kadar sosyal medya magduru olmaz.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Kilitli