Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Expatrio Vergi numarasi

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
Zervz
Mesajlar: 51
Kayıt: Pzr Mar 05, 2023 2:18 pm

Expatrio Vergi numarasi

Mesaj gönderen Zervz » Prş Oca 18, 2024 2:15 pm

[*]Arkadaslar almanyaya geldim 3 hafta fln oluor. Blokeden hesabimin ilk 2 ayini cekmistm. (Aralik-ocak). Bugun bir Mail geldi, yarina kadar (19 ocak) Vergi numarasi girmemi istiyor. Ancak daha Anmeldung yapamadim, randevulardan dolayi ne yapmam lazim??

dilandenizucar
Mesajlar: 9
Kayıt: Çrş Ara 02, 2020 12:09 am

Re: Expatrio Vergi numarasi

Mesaj gönderen dilandenizucar » Prş Oca 18, 2024 8:52 pm

Expatrio bu konuya kendi sitesinde cevap vermiş. Vergi numarasını ben de şimdi girdim. Vergi numarası girmen gereken sayfada numaran yoksa napılacagını da anlatıyor, gayet kolay bulunabilir bir bilgi. Stres yapma, araştır benim tavsiyem.

TIN'iniz yoksa ne yapmalısınız?
Lütfen unutmayın: Bazı ülkelerde ikamet edenler için, yerel kanunlara göre vergi kimlik numarasının herkese verilmemesi mümkündür. Vergi numaranızın olup olmadığından ve onu nerede bulacağınızdan emin değilseniz, lütfen öncelikle ülkenizin vergi dairesinin web sitesini kontrol ederek spesifikasyonlara bakın. Vergi mukimliğiniz yoksa lütfen Expatrio kullanıcı portalınızda vergi kimlik numaranız olarak 'yok'u girin.


Almanya'da ikamet edenler
Federal Merkezi Vergi Dairesi (Bundeszentralamt für Steuern), Almanya'daki ilk adresinizi (Anmeldung) kaydettirdikten hemen sonra bir TIN (sosyal güvenlik numarası) verir. TIN size posta yoluyla gönderilir.

Henüz Alman TIN'iniz yoksa, lütfen diğer vergi ikamet yerinizi (büyük olasılıkla kendi ülkeniz veya Almanya'dan önce yaşadığınız ülke) şimdilik Expatrio hesabınıza ekleyin ve edindiğinizde Alman vergi bilgilerinizi ekleyin.

Expatrionun cevabı bu. Daha geleli yeni olmuş biraz daha motivasyon lazım her şeyi burda sorarak öğrenemiyoruz malesef, bu bilgiyi kimse bilmiyordur mesela ben az önce yazan her şeyi okuduğum için gördüm ve buraya kopyala yapıştır yaptım. Bundan çok daha zor ve kimsenin hiç bir fikri olmadığı durumlar olacak.

Cevapla