Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Ausbildung için gerekenler ve Lise Mezuniyeti

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
mec0007
Mesajlar: 12
Kayıt: Cum Ara 22, 2023 10:42 am

Ausbildung için gerekenler ve Lise Mezuniyeti

Mesaj gönderen mec0007 » Çrş Oca 17, 2024 3:10 pm

Merhaba arkadaşlar öncelikle kendimi tanıtayım ardından sormak istediklerime geleyim. Benim gibi olan kimse bulamadığım , bulsam bile aradığım cevabı bulamadığım için başlık açıyorum.

Bendeniz Mert , 18 yaşında Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Şuan A2 Almanca biliyorum dil kursundan belge aldım ancak Goethe Telc sınavlarına girmedim. Amcam Almanya'da ikamet ediyor ve referans olacağını söylüyor.
Ben Almanya'da Ausbildung yapmak istiyorum ancak Türkiye'de ne motivasyon kaldı ne birşey , çok fazla bilgi kirliliği ve belirsizlik var. Haliyle Ausbildung için gereken kalan dil eğitimime (B1-B2) Almanya'da devam etmek istiyorum. Şuan güncel olarak 44F dil vizesi randevu başvurusu yaptım (11 Ocak 2023) atama bekliyorum (İzmir Konsolosluğu)

1-) Almanya'da B1 - B2 dil eğitimimi tamamlarken/tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönmeme gerek kalmadan (orada Ausbildung yeri bulursam ve kabul alırsam ) dil vizemi Ausbildung vizesine çevirebilir miyim? (Ausbildung ön kabulu alarak Ausbildung hazırlık dil vizesini biliyorum onu sormuyorum , ben kabul almadım herhangi bir yerden.)

2-) Ausbildung yapabilmem için illa ki örgün eğitim lise mezunu mu olmam gerekiyor ? Açık Lise mezunu Ausbildung yapamaz mı ? (Dediğim gibi çok fazla bilgi kirliliği olduğu için soruyorum bunu , yoksa normalde ben yapabiliyorum diye biliyorum.)


Şimdilik sormak istediklerim bu kadar , hiç bilgi sahibi değilim ilk kez yurt dışına çıkıp yeni bir hayata başlayacağım. O yüzden vereceğiniz cevaplar benim için çok önemli ve değerli. Sizlerin cevabını bekliyor şimdiden teşekkür ediyorum. <3