Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya oturum izni

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
Cisem
Mesajlar: 1
Kayıt: Cmt Kas 18, 2023 2:57 am

Almanya oturum izni

Mesaj gönderen Cisem » Cmt Kas 18, 2023 3:13 am

Herkese merhaba, ben erasmus vizesiyle almanyaya 2 aylık staj yapmak için geldim. Türkiyede Beden eğitimi ve spor öğretmenliği bitirdim ve almanyada bir spor okulunda staj yapmaya geldim. Staj yaptığım şirket benimle çalışmaya devam etmek istedi ve 1 yıllık bir iş sözleşmesi yaptık. Ardından almanyada oturum almak için araştırmalara başladım. (Eat) elektronik oturum iznine başvurdum ve gerekli olan bütün belgelerimi tamamladım ve bir mail aldım mailde bunun biraz zaman alabileceği yazılıydı. Şu anda bir kira sözleşmem, Barmer’dan sağlık sigortam ve iş sözleşmem var aynı zamanda çalışacağım yer benim kendi bölümüm olan spor öğretmenliği. Ama şu anda almanca dil seviyem çok iyi olmadığı için asistan olarak çalışacağım ve buna göre maaş alacağım. 7 kasımda oturuma başvurdum ama benim vizem 28 kasımda bitecek şu anda Almanyadayım ve ne yapacağım bilmiyorum çünkü danıştığım bazı kişiler yüz yüze olan randevunun 1 ayı bulabileceğini söylediler. Şu anda oturum başvuru sonucumu bekliyorum bu sürecte vizemin bitmesi sorun olur mu? Ya da oturum başvurumla alakalı bir sorun olma ihtimali var mı?

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39318
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Almanya oturum izni

Mesaj gönderen Physiker » Pzr Kas 19, 2023 10:43 pm

Evet sorun yasayabilirsiniz. Bir an önce yabancilar dairesiyle gerekirse avukat araciligiyla kontaga gecerseniz iyi olur.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Cevapla