Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya'da okulların kabul süreleri ve vize tarihi

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
cahitozdemir
Mesajlar: 17
Kayıt: Pzt Eki 02, 2023 3:33 pm

Almanya'da okulların kabul süreleri ve vize tarihi

Mesaj gönderen cahitozdemir » Sal Kas 14, 2023 8:26 pm

Merhaba arkadaşlar herkese kolaylıklar dilerim.

Benimle daha önce bir sürü kişinin aynı sıkıntıyı yaşadığından veya yaşamak üzere olduğundan eminim. Yaşayan arkadaşlar nasıl çözdüklerini yazarlarsa çok mutlu olurum. Bilindiği üzere Almanya'da kış dönemi başlangıcı için her üniversitenin farklı son başvuru tarihleri var. Bazıları mayısa kadar hallediyor bazıları ise 15 temmuzu son tutuyor. Benim seçtiğim üniversitelerin içinde ikisinden de bulunuyor ve 15 temmuz son olan üniversitelerde gerçekten gitmek istediğim üniversiteler var fakat 15 temmuz son başvurudan sonra 2 hafta da değerlendirme süreci oluyor ve ağustos ayına gelmiş oluyoruz. Bu süreden sonra ise vize randevusu talep etmek ve ekime kadar vizenin gelmesi çok zorlaşıyor. Diyelim ki önceden başvurdum vizeye bu sefer de ulusal randevularda tarih seçemiyoruz o yüzden kabul gelmeden randevu tarihi gelme olasılığı var. Daha önce böyle bir durum yaşayan arkadaşlar nasıl bir yol izledi benimle paylaşabilir mi çok sağolun.

Fatihmrza
Mesajlar: 40
Kayıt: Pzt Tem 10, 2023 11:17 am

Re: Almanya'da okulların kabul süreleri ve vize tarihi

Mesaj gönderen Fatihmrza » Sal Kas 14, 2023 9:07 pm

Eksik belge için süre istiyorlae bildiğim kadarıyla konsoloslukta bir süre sonra eksik belge için süre açıyor. Yine çok kısa sürecek bir işlem değil ama tavsiyem önceki yıl olan vize günlüğünü inceleyip neredeyse çoğu kişiye bakıp ortalamasını çıkartıp ona göre hareket etmeniz.

cahitozdemir
Mesajlar: 17
Kayıt: Pzt Eki 02, 2023 3:33 pm

Re: Almanya'da okulların kabul süreleri ve vize tarihi

Mesaj gönderen cahitozdemir » Sal Kas 14, 2023 9:53 pm

Fatihmrza yazdı: Sal Kas 14, 2023 9:07 pm Eksik belge için süre istiyorlae bildiğim kadarıyla konsoloslukta bir süre sonra eksik belge için süre açıyor. Yine çok kısa sürecek bir işlem değil ama tavsiyem önceki yıl olan vize günlüğünü inceleyip neredeyse çoğu kişiye bakıp ortalamasını çıkartıp ona göre hareket etmeniz.
Hocam bunun bir yolu yok ama değil mi tamamen şans oluyor bize atanacak tarih. 1 hafta sonraya da verebilir 2 ay sonraya da.

Cevapla