Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Tavsiye ve fikirleriniz

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
warpeace66
Mesajlar: 4
Kayıt: Pzt Eyl 04, 2023 9:32 pm

Tavsiye ve fikirleriniz

Mesaj gönderen warpeace66 » Sal Kas 07, 2023 8:29 pm

Merhaba Yiğit ben. Çok uzun zamandır Almanya’ya göç için uğraşıyorum . Bu ayın 22 sinde 16 ay olacak . Tıkandığım için sizlere sormak istiyorum , çünkü artık aklıma başka birşey gelmiyor ve iyicemen çıkmaza giriyorum. Geçen sene babamgilin arkadaşı aracılığı ile sürecim başladı ,yiğit ne işle meşgul gelip burada çalışsın demeleri üzerine konuştuk, ne iş yapacağım, ne gerekiyor diye , daha sonra işimden ayrıldım , birkaç evrak istediler gönderdim , önce Almanca gerek yok dediler 6 ay kadar beklettiler , yabancılar polisi , şudur budur sonra hiçbir şekilde destek olmadılar , çekildiler . O günden beri kendim vizemi yapmaya çalışıyorum. İlk olarak nasıl giderim diye kendim araştırdım , 2 yıllık bilgisayar mezunuyum . Diploma denkliğinin lazım olduğunu gördüm . O sırada Almanca kursuna yazıldım. Aralıktan şubatın başına kadar A1 A2 Almancayı bitirdim , ama martta Telc sınavına girdim nisanda a2 belgemi aldım , 1100 Euro para denkleştirdim denklik kurumuna gönderdim , hangi denklik kurulumu bana uyuyor uymuyor bilmediğim için aracı biri 500 Euro’ya masraf 600 Euro IHK fosa istiyor dedi , evraklar, çeviriler mesleki kanıtlar, dil sertifikası ,referans mektupları ,cv herşeyi gönderdim 4 ay sürdü denkliğin gelmesi , o sırada psikolojik olarak çöktüm Almanca çalışamadım , denklik geldi kısmi olarak çıkmış . İnternette iş arama vizesini gördüm , sordum kısmi denklik ile başvuru yapılır mi diye işimi yapan kişiye evet dedi . Daha sonra bloke hesap , sağlık sigortası , iş arama kanıtları , tavsiye mektupları , herşeyi toplayıp Ankara Almanya konsolosluğuna başvuruda bulundum , o sırada almancaya baştan a1-b1 e kadar tekrardan başladım , Şuan b1 sertifikamı almayı bekliyorum . Randevu günü gittim görevli memur senin vizen red gelecek başvurma dedi , sordum neden niye , dedi ki tam denklik gerekiyor kısmi olmaz dedi . O kadar bekledikten sonra başvurumu geri çekemedim , bilemiyorum sebebini . 7 gün sonra red kağıdım geldi . Giden 500k tl üzeri para 16 ay boyunca işsiz kaldığım zaman , bir anda onlar aklıma gelince dahada kötü oldum. Yeni göç yasasından şimdi faydalanmak istiyorum . Amcamın Almanya’da yanında 5 6 kişiyi çalıştırdığı bir inşaat şirketi var . Yeni göç yasası çıktıktan sonra , amcam bana garantör belgesi , iş teklifi , yabancılar şube ön onay belgesi ,gönderebilirse , ben alanım dışında Almanya’da inşaat işçisi olarak çalışabilir miyim ? Tavsiyelerinizi ve kıymetli görüşlerinizi bekliyorum . Şimdiden yorum yazacak kişilere teşekkür ederim .

ekintzi
Mesajlar: 159
Kayıt: Sal Ağu 23, 2022 10:23 pm

Re: Tavsiye ve fikirleriniz

Mesaj gönderen ekintzi » Sal Kas 07, 2023 8:57 pm

warpeace66 yazdı: Sal Kas 07, 2023 8:29 pm Merhaba Yiğit ben. Çok uzun zamandır Almanya’ya göç için uğraşıyorum . Bu ayın 22 sinde 16 ay olacak . Tıkandığım için sizlere sormak istiyorum , çünkü artık aklıma başka birşey gelmiyor ve iyicemen çıkmaza giriyorum. Geçen sene babamgilin arkadaşı aracılığı ile sürecim başladı ,yiğit ne işle meşgul gelip burada çalışsın demeleri üzerine konuştuk, ne iş yapacağım, ne gerekiyor diye , daha sonra işimden ayrıldım , birkaç evrak istediler gönderdim , önce Almanca gerek yok dediler 6 ay kadar beklettiler , yabancılar polisi , şudur budur sonra hiçbir şekilde destek olmadılar , çekildiler . O günden beri kendim vizemi yapmaya çalışıyorum. İlk olarak nasıl giderim diye kendim araştırdım , 2 yıllık bilgisayar mezunuyum . Diploma denkliğinin lazım olduğunu gördüm . O sırada Almanca kursuna yazıldım. Aralıktan şubatın başına kadar A1 A2 Almancayı bitirdim , ama martta Telc sınavına girdim nisanda a2 belgemi aldım , 1100 Euro para denkleştirdim denklik kurumuna gönderdim , hangi denklik kurulumu bana uyuyor uymuyor bilmediğim için aracı biri 500 Euro’ya masraf 600 Euro IHK fosa istiyor dedi , evraklar, çeviriler mesleki kanıtlar, dil sertifikası ,referans mektupları ,cv herşeyi gönderdim 4 ay sürdü denkliğin gelmesi , o sırada psikolojik olarak çöktüm Almanca çalışamadım , denklik geldi kısmi olarak çıkmış . İnternette iş arama vizesini gördüm , sordum kısmi denklik ile başvuru yapılır mi diye işimi yapan kişiye evet dedi . Daha sonra bloke hesap , sağlık sigortası , iş arama kanıtları , tavsiye mektupları , herşeyi toplayıp Ankara Almanya konsolosluğuna başvuruda bulundum , o sırada almancaya baştan a1-b1 e kadar tekrardan başladım , Şuan b1 sertifikamı almayı bekliyorum . Randevu günü gittim görevli memur senin vizen red gelecek başvurma dedi , sordum neden niye , dedi ki tam denklik gerekiyor kısmi olmaz dedi . O kadar bekledikten sonra başvurumu geri çekemedim , bilemiyorum sebebini . 7 gün sonra red kağıdım geldi . Giden 500k tl üzeri para 16 ay boyunca işsiz kaldığım zaman , bir anda onlar aklıma gelince dahada kötü oldum. Yeni göç yasasından şimdi faydalanmak istiyorum . Amcamın Almanya’da yanında 5 6 kişiyi çalıştırdığı bir inşaat şirketi var . Yeni göç yasası çıktıktan sonra , amcam bana garantör belgesi , iş teklifi , yabancılar şube ön onay belgesi ,gönderebilirse , ben alanım dışında Almanya’da inşaat işçisi olarak çalışabilir miyim ? Tavsiyelerinizi ve kıymetli görüşlerinizi bekliyorum . Şimdiden yorum yazacak kişilere teşekkür ederim .
tek yolun lisans okumak gibi duruyor
veya bulabilirsen blue card alarak gitmek ama min 40bin euro brüt kazanacagin bir is sözlesmenin hazir olmasi lazim bunun icin diger detaylari bilmiyorum
izmir 36f
28agustos vize görüsmesi
28eylül dijital iletim
29eylül ek evrak istendi
ek evrak gönderimi 5ekim
vize gelis 26ekim
berlin/b1 goethe

warpeace66
Mesajlar: 4
Kayıt: Pzt Eyl 04, 2023 9:32 pm

Re: Tavsiye ve fikirleriniz

Mesaj gönderen warpeace66 » Sal Kas 07, 2023 9:39 pm

ekintzi yazdı: Sal Kas 07, 2023 8:57 pm tek yolun lisans okumak gibi duruyor
veya bulabilirsen blue card alarak gitmek ama min 40bin euro brüt kazanacagin bir is sözlesmenin hazir olmasi lazim bunun icin diger detaylari bilmiyorum
Almanya’da lisans okumaktan mı bahsediyorsunuz ? , tam anlayamadım , eğer öyleyse mümkün mü , ben 2015 de mezun oldum

warpeace66
Mesajlar: 4
Kayıt: Pzt Eyl 04, 2023 9:32 pm

Re: Tavsiye ve fikirleriniz

Mesaj gönderen warpeace66 » Sal Kas 07, 2023 9:41 pm

Şuan merak ettiğim göç yasası , bana uyuyor mu diye , ama yanıtın için teşekkür ederim

Cevapla