Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya oturum izni ücreti hakkında

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
aozkan09
Mesajlar: 343
Kayıt: Prş Haz 03, 2021 1:55 pm

Re: Almanya oturum izni ücreti hakkında

Mesaj gönderen aozkan09 » Cum Eki 27, 2023 8:37 pm

FrauOia yazdı: Cum Eki 27, 2023 7:33 pm 28
Kesinlikle iş bilmez bir memurun cevabı. Memur her yerde benzer. Bilgisizler ve iş yapmayı sevmiyorlar. Senin öğrenci olman Türk vatandaşı olduğun gerçeğini değiştirmez. Sözleşmede öğrenciler hariç Türk vatandaşları mı demiş? Hayır dememiş. Zaten Türk Vatandaşı kontenjanından göçmek diye bir şey olmadığı için göçen ya öğrenci, ya çalışan ya mülteci olarak göçülüyor. E diğer vize türleri için tek tek sayılmış mı bunlardan 28 euro alın öğrencilerden 100 euro alın diye? Tamamen memurun işgüzarlığı. Ben avukatım ve hukuk sistemimiz neredeyse Almanya'yla birebir olduğu için yüzde yüz eminim ki ne olarak giderseniz gidin indirimli fiyattan oturum kartı alma hakkına sahipsiniz.Herhangi bir hukuki işlem başlattığınız, ya da fazla para alındığı için şikayet ettiğiniz takdirde sonuç kesinlikle lehinize sonuçlanacaktır. Hukukun temel ilkelerinden biri Lex Specialist ilkesidir. Bu da özel kuralın genel kuralı bertaraf etmesi demektir. Öğrencilerden oturum kartı ücreti olarak 100 euro alınması genel kuraldır. Çünkü bu kural Türk öğrenciye de Hintli öğrenciye de Çinli öğrenciye de uygulanır. Ama Türkiye gider ve kendi vatandaşları için bir anlaşma yaparsa ve bu anlaşmanın lafzından öğrencilerin özel olarak anlaşma dışı bırakıldığı anlaşılmadığı sürece kim olduğuna bakılmaksızın bütün Türk vatandaşları için uygulanır. Tabi vatandaşlarımız sonra bana takar işimi görmez diye özellikle memur insiyatifine bağlı işlerde Türkiye'de bile haklarını aramaya çekinirken, göçmen olunan ülkede hakkını aramak kolay mıdır sanmam. Ben olsam kavga etmeden açıklayarak şansımı denerim. Memurla uzlaşamazsak yöneticisiyle görüşmek ve hakkımı yine ona anlatmayı denerim oldukça nazik bir şekilde. Bu noktada işin yüzde 80 düzeleceğini düşünüyorum. Bu da olmadığı takdirde 100 euroyu öder geçerim. Daha sonra eğer üşenmezsem ombudsmanlık gibi bir kurum varsa(ki benzer bir şey illa vardır) oraya şikayetimi yapar, bütün ofislere bilgi gönderilmesini ve gelecek nesillerin bu sıkıntıyı çekmemesi için bir adım atarım. Göçmensiniz ama illegal olarak girmediniz ve bu ülkenin göçmene ihtiyacı var. Özellikle Almanya gibi bir ülkede haklarınızı aramaya çok çekinmeyin başarılı olursunuz.
İnanın bana o kadar dik kafalı ve dediğim dedik insanlar ki. Yasayı gösteriyorum yok diyorlar, yasanın maddelerini paragraflarca açıklıyorum yok diyorlar, en sonunda diyorum ki, bakın burada burada bu şekilde yapılıyor, o zaman da bana “Orası orası burası burası” diyorlar. Bulmuşlar bir eyalet farklılığı açıklaması, her şeye onun cevabını veriyorlar. Yasa aynı yasa, eyalet yasası falan değil, Berlin’deki adam farklı, Bremen’deki adam nasıl farklı uygulayabilir bu yasayı ben anlayamıyorum. Yani garantörüm avukat hatta uğraşsam uğraşırım da, zaten bürokrasi haftalar aylar sürüyor, kısa zamanda çok şey yapıp yerleşmem lazım buraya, hiç uğraşmak istemedim. Verdim 100 euro’yu geçtim.

Bremen özelinde ise, hem 100 euro meselesini, hem de dil kursu öğrencilerinin ikinci takvim yılında almaları gereken çalışma izni meselesini (Bremen 12 ay olarak hesaplıyor, 12 ay sonrasına çalışma izni veriyor) bir çok kuruluşa ilettim. Çözülür mü pek sanmıyorum.

Cevapla