Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Erasmus+ Staj Yeri Değiştirme ( ACİL )

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
BonnieM
Mesajlar: 1
Kayıt: Cmt Eki 14, 2023 4:03 pm

Erasmus+ Staj Yeri Değiştirme ( ACİL )

Mesaj gönderen BonnieM » Cmt Eki 14, 2023 4:08 pm

Arkadaşlar merhaba, Almanyaya Erasmus stajı için geldim çalıştığım yerde 2 ay çalıştıktan sonra maddi sebeplerden dolayı işten çıkarıldım ve sıkıntılı bir durumdayım. Kendime yeni bir işyeri buldum fakat staj yerimi değiştirmem için ilk önce auslanderbehörde gitmem gerektiğini söyleyenler var çünkü ulusal vizeyle geldiğim için pasaportumu önceki çalıştığım staj yerine bağladığını söylüyorlar bunun kaldırılması için yabancılar ofisine gitmem gerekli mi ? Yeni çalışacağım yer böyle bir engel varsa benim için kaldırabilir mi ? Ek olarak ben yeni işyerim ile staj sözleşmesi yapmayıp direk iş kontratı yapsam oturum için başvurabilir miyim bazıları 3 tane maaş bordrosu olmadan başvuru yapamazsın oturum için diyor bu konularda beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

viewtopic.php?f=3&t=16500