Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Eksik Belge Hakkında

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
jrarchitect
Mesajlar: 15
Kayıt: Sal Eyl 05, 2023 1:33 pm

Eksik Belge Hakkında

Mesaj gönderen jrarchitect » Sal Eki 10, 2023 12:28 am

Herkese selamlar,

Ben 29 Ağustos'ta Gayrettepe idataya 41f ulusal vize için görüşmeye gittim bütün belgelerimi eksiksiz bir şekilde teslim ettim. Bu aralar vize sonucumun gelmesini beklerken aşırı saçma bir mail geldi. Gerçekten aşırı sinir oldum. Ben normalde 29 Eylül'de gitmek istiyordum, sağlık sigortam da 1 Ekim'de başlayacağı için 1 haftalık seyehat sağlık sigortası yaptırmıştım.

Fakat bugün konsolosluktan gelen o saçma mailde bana seyehat sağlık sigortamı 19 Ağustos'a kadar (Vize görüşmesine gitmemden 10 gün öncesine kadar) mail olarak atmamı istemişler. Birincisi ben zaten o tarihte vize görüşmesine bile gitmemiştim. İkincisi ise zaten Ekim ayı itibariyle başlayan sağlık sigortam var neden böyle bir talepde bulundular?

O kadar sinir oldum ki, neye göre işlem yapıyorlar kim bakıyor bunlara anlamıyorum. İdata'yı arıyorum hiçbir şey bildikleri yok. Ne sorsak konsolosluğu arayın diyorlar. Konsolosluğu arasak telefonu açan yok sürekli meşgul. Ben de 1 aylık daha seyehat sağlık sigortası yaptırıp, iki sigortanın pdf'ini de hemen ilettim.

Daha önce başına böyle bir şey gelen oldu mu acaba? Sizce evrakları hemen işleme alırlar mı? Eksik evrağı 40 gün sonra istemeleri normal mi? 20 Ekim'e uçak bileti almıştım size o tarihe kadar sonuçlanır mı?

BC-Nr. / İşlem No: 2*****

Sehr geehrte Damen und Herren,

wir benötigen von Ihnen:

1. Eine aktuelle Reisekrankenversicherung, so wie in dem Merkblatt, das Sie am Anfang erhalten haben

Die Krankenversicherung übermitteln Sie uns bitte spätestens bis zum 19.08.2023 per E-Mail als PDF-Datei an visa-national@ista.auswaertiges-amt.de.

Bitte geben Sie dabei Ihre BC-Nr. an.

Mit freundlichen Grüßen
im Auftrag

jrarchitect
Mesajlar: 15
Kayıt: Sal Eyl 05, 2023 1:33 pm

Re: Eksik Belge Hakkında

Mesaj gönderen jrarchitect » Sal Eki 10, 2023 12:32 am

Bir de eksik evrak talebi idata başvuru takip sayfasında gözüküyor mu acaba bir bilginiz var mı?

glowingkakao
Mesajlar: 183
Kayıt: Cmt Haz 17, 2023 6:09 pm

Re: Eksik Belge Hakkında

Mesaj gönderen glowingkakao » Sal Eki 10, 2023 1:56 pm

Eksik evrak talebi idata sayfasında işlenmiyor diye duymuştum hocam, yalnızca size gelen mailden öğrenebiliyorsunuz (hatta forumda bir arkadaşımızın mail adresini yanlış yazdıkları için mail kendisine ulaşamamıştı, idataya işlenmediği için kendisine tanınan zaman bittikten çok çok sonra öğrenmişti).

Seyahat sağlık sigortası gerekli belgelerde bile yazılı değil, o nedenle uygulaması da bir o kadar keyfi. Bazı insanlar sizin gibi bir haftalık yaptırıyor, yetiyor; bazılarından da bir-iki aylık istiyorlar. Maalesef gram dayanağı yok.

Sizin adınıza çok üzüldüm, kaç hafta bekledikten sonra böyle dayanaksız bir şey istemeleri o kadar absürt ki. Umarım bir an önce vizeniz elinize ulaşır.
41F İzmir iData -> Detmold
Randevu: 10 Ağustos
Dijital dosya teslimi: 31 Ağustos
Vize teslim: 10 Ekim (1 yıllık multi)
Vize başlangıç tarihi: 7 Ekim (istenen başlangıç tarihi 1 Eylül)

umutkiran
Mesajlar: 15
Kayıt: Pzt Oca 09, 2023 6:42 pm

Re: Eksik Belge Hakkında

Mesaj gönderen umutkiran » Sal Eki 10, 2023 2:22 pm

Arkadaşlar merhaba. Öncelikle sorumun olduğu başlık yanlışsa özür dilerim. Anı defterine yazacaktım ama kilitlenmiş. Forumda yeni sayılırım. 15 Eylül 2023 tarihinde 36F vize görüşmesine girdim. Bir eksik evrağım vardı. Eksik evrağı 18 Eylül günü konsolosluğa elden teslim ettim. Daha sonra eksik evrak ile ilgili bir mail geldi. Eksik evrağın pdfini de gönderdim. Daha sonradan bir şey yapmadım. Gidiş tarihim 10 Ekim olması gerekiyordu. Bazı arkadaşlar sanırım almanya ile iletişime geçmişler. Dosyalarının göçmenlik şubesinden çıktığı gibi cevaplar almışlar. Ben kimseye bir mail falan atmadım. Bir mail atmam gerekiyor mu? Yönlendirirseniz sevinirim. İyi günler dilerim.
36f istanbul
15 Eylül 2023 randevu
18 Eylül eksik evrak teslimi
25 Ekim dil okulu başlangıcı
TU Dortmund şartlı kabul
25 Ekim vize teslim

Kilitli