Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Master Icin Sartli Kabul Veren Okullar

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
genausowie
Mesajlar: 4
Kayıt: Cmt Ara 04, 2010 6:46 pm

Master Icin Sartli Kabul Veren Okullar

Mesaj gönderen genausowie » Cmt Ara 11, 2010 3:57 pm

Su an 4.sinif makina muhendisligi ogrencisiyim. Tahminen bu sene mezun olacam. Lisansla ayni alanda Almanya\'da almanca bir bolumde master yapmak istiyorum. Yalniz almanca yeterligimi kanitlamak icin Testdaf\'a girmem gerek. Su an almancada B1-B2 civari bi seviyedeyim. Testdaf\'da yeter puani almak icin belli bir calismaya ihtiyacim var kuskusuz. Yazin Almanya\'da kursa giderek seneye kis donemine (eylul ayi) Testdaf\'da iyi bir puan yetistirebilecegimi dusunuyorum. Ancak genelde okul basvurulari temmuzda kapaniyor. Sene kaybetmemek icin master icin sartli kabul veren okullara basvurmayi planliyorum. Bu okullarin bir listesine ulasabilecegim bir kaynak paylasabilirmisiniz?

Zeynepp
Mesajlar: 224
Kayıt: Sal Haz 22, 2010 12:52 pm

Master Icin Sartli Kabul Veren Okullar

Mesaj gönderen Zeynepp » Pzt Ara 13, 2010 1:55 pm

[quote]genausowie tarafindan yazilan metin:
Su an 4.sinif makina muhendisligi ogrencisiyim. Tahminen bu sene mezun olacam. Lisansla ayni alanda Almanya\'da almanca bir bolumde master yapmak istiyorum. Yalniz almanca yeterligimi kanitlamak icin Testdaf\'a girmem gerek. Su an almancada B1-B2 civari bi seviyedeyim. Testdaf\'da yeter puani almak icin belli bir calismaya ihtiyacim var kuskusuz. Yazin Almanya\'da kursa giderek seneye kis donemine (eylul ayi) Testdaf\'da iyi bir puan yetistirebilecegimi dusunuyorum. Ancak genelde okul basvurulari temmuzda kapaniyor. Sene kaybetmemek icin master icin sartli kabul veren okullara basvurmayi planliyorum. Bu okullarin bir listesine ulasabilecegim bir kaynak paylasabilirmisiniz?[/quote]

bazi okullar kayitta dil belgesi getirmeyi kabul edebiyorlar. gecen sene ben de seninle ayni durumdaydim ocak ayinda b2.3 u bitirmistim istanbul goethede daha sonra bitirme tezi basladigi icin 2. yari devam etmedim. almanyada kursum temmuzda basladi ve turkiyedeki seviyem almanyadaki b2 ye gore dusuktu. acikcasi ben de biraz tekrar yapmak istedigimden tekrar b1 yaptim. senin durumunda karsilasacagin sorun su: okullar genelde haziran sonu kapandigi icin yazin temmuz basinda baslayabilirsin almanyada kursa testdaf yada dsh tarihlerine cok dikkat etmen gerekiyor. genelde eylul basinda oluyor 2 aylik bir kurs bana yeter diyorsan olur :)
bu durumu kabul ederler mi diye okullara mail atabilirsin. rwth aachen kayit tarihine hatta derslerin baslamasinda kadar dil belgesini getirmeyi kabul ediyor.

Cevapla