Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

AOK AT11 Doktor Belgesi Sorunu

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
dogu
Mesajlar: 4
Kayıt: Prş Haz 22, 2023 6:58 pm

AOK AT11 Doktor Belgesi Sorunu

Mesaj gönderen dogu » Pzt Eyl 25, 2023 6:00 pm

Merhaba yaşadığım şey bir sorun mu bilmiyorum ama bahsedeyim.
Almanya’ya gelmeden önce AOK’dan mail ile okuluma bildirim yaptırdım ancak Almanya’ya geldiğimde AT11’i AOK almadı buna gerek olmadığını ve bir hastane durumum olduğunda her seferinde onlarla iletişime geçmemi ve mail ile Anspruchsnachweis edinebileceğimi söylediler. Bugün mail attım ve onlara ulaşamayacak kadar kötü bir durumda olduğumda ne yapacağımı sordum ve arkadaşlarımın AT11’i AOK’a teslim ettikten sonra doktor için başka bir evrak aldıklarını söyledim.

“Ihr AT/11 ist im Notfall ihr Versicherungsnachweis. Sollte ein Notfall eintreten, z.B. an einem Wochenende und sie erreichen bei uns niemanden, fordern Sie einen Nationalen Anspruchsnachweis per E-Mail an. Um einen Nationalen Anspruchsnachweis erhalten zu können, benötigen wir vorher den A/T11, der uns nicht vorliegt. Ihre Freunde werden uns den Arzttermin mitgeteilt haben, deswegen haben diese den Nationalen Anspruchsnachweis für den Termin erhalten haben.”

Şöyle bir yanıt aldım. Aslında arkadaşlarım doktor randevusuna sahip olmadan gider gitmez AT11’i teslim edip belgeyi almışlar. Ne yapmam gerekiyor bilgisi olan yardımcı olabilir mi ? Bir yanlışlık vesaire var mı acaba ?