Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

38f Vize işlemleri hakkında

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
camkusum
Mesajlar: 1
Kayıt: Cmt Eyl 23, 2023 12:42 pm

38f Vize işlemleri hakkında

Mesaj gönderen camkusum » Pzt Kas 06, 2023 8:43 pm

Arkadaşlar Merhaba Almanya’da bir üniversiteden bir yüksek lisans programına 1 dönemliğine misafir öğrenci olarak kabul aldım. Aklıma takılan bir kaç soru var ne internette bir sonuç bulabiliyorum ne konsolosluk ne de okulum bu konuda yardımcı olamıyorlar.

1-Öncelikle vize türü olarak 38f-Diğer yüksek öğrenime başvurdum idata’dan soruları yanıtlayınca bu çıktı.
2-vize için gerekli evraklarda yabancı dil sertifikası istiyor yalnız okulum misafir öğrencilerden herhangi bir yabancı dil sertifikası istemediğini söyledi vizede sıkıntı çıkabilir mi?
3-Okulum private health insurance yapmamı istiyor bunun için en uygun educare24 ü buldum. Bu ödemeyi yaptığımız gibi hemen hazır oluyor mu? ödemeyi aydan aya mı yapıyoruz? ve sigortamın kapsam tarihleri okul dönem başlangıç ve bitiş tarihleri şeklinde mi olacak? çünkü misafir öğrenci olduğum için dönem başladıktan 1 ay sonra gideceğim.
4-expatriodan bloke hesap açarken kategorimi seçmemi istiyor bu konuda kararsız kaldım, bir master programına başvuruyorum ama tam bir master öğrencisi değilim misafir öğrenciyim. Expatrio’nun sunduğu seçeneklerden hangisini seçmeliyim?


En son camkusum tarafından Pzt Kas 06, 2023 8:43 pm tarihinde darbelendi.