Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Studienkolleg

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Q7
Mesajlar: 23
Kayıt: Cmt Ara 04, 2010 3:01 pm

Studienkolleg

Mesaj gönderen Q7 » Sal Ara 07, 2010 1:36 am

Bnm sorum Studienkolleg hakkinda; oncelikle bn tr de 2 yillik elektrik bolumunde hazirlik da dahil 3 yil okudum ve bu sene mezun olacagim.Fakat ben liseyi 11 yil okuyanlardanim bolumumden memnun degilim bu sene tekrar oss ye girip insaat muhendisligi yazcam.. lise ogrenimimin 12 yil olmayisindan dolayi insaat muhendisligini almanya da okumam icin Studienkolleg yapmam gerekiyor mu?simdiden tesekkrler.
kaderini sev belki en iyisi seninkidir...

87romeo
Mesajlar: 75
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 2:24 am

Studienkolleg

Mesaj gönderen 87romeo » Sal Ara 07, 2010 1:50 am

onlisans yapacagin icin studienkolleg yapmak zorunda kalmayacaksin.trde okudugun bolum teknik oldugu icin insaat muhendisiligindende kabul alirsin.yani normalde baska bolum secmek icinde studienkolleg yapma sarti var ama bu sadece birbirine zit bolumler icindir.mesela ziraat muhendisligi kazanipda almanyada bilgisayar muhendisligi okumayi istemek gibi.

ama sen tekrar ossye girip kazandi belgesiyle basvuru yaparsan iste o zaman 11 yillik lise egitimini hesaba katip senden studienkolleg sarti isterler.
yani tavsiyem okulunu bitir diplomanla basvurunu yap,insaatda dahil butun teknik bolumlerden kabul alirsin,ha arada bir kac cins okul cikabilir ama almanyada bir suru uni ve fachhochschule var :D

Q7
Mesajlar: 23
Kayıt: Cmt Ara 04, 2010 3:01 pm

Studienkolleg

Mesaj gönderen Q7 » Sal Ara 07, 2010 1:57 am

kardes cok sagol ya aydinlattin beni..tekrar oss stresine girmemek nekdr guzl biseymis:)duisburg-essen de okumak istiyorum ztn sartli kabul den dolayi bu bilgi cok isime yaradi tekrar tesekkurler:)
kaderini sev belki en iyisi seninkidir...

Cevapla