Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Dil Kursu Seviye Tespit Sınavı ile Vize Başvurusu

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
plus25
Mesajlar: 31
Kayıt: Cmt Eyl 16, 2023 1:30 pm

Dil Kursu Seviye Tespit Sınavı ile Vize Başvurusu

Mesaj gönderen plus25 » Prş Eyl 21, 2023 10:36 pm

Merhaba arkadaşlar. Master için istediğim bölüm/okullarda şartlı kabul olmadığı için dil kursu ve okulla yazışmaları göstererek vize görüşmesine gireceğim. Studienkolleg'ten başvuruma olumlu yanıt geldi ve seviye tespit sınavına davet yazısı gönderdiler fakat belgede bunun kesin bir kayıt yerine geçmediği yani sınavı geçmem halinde kursa kayıt olabileceğime dair ibare var. Sınavı geçemezsem, şansıma bir alt kurda hala yer varsa kayıt olabiliyormuşum yoksa hiçbir şansım yok yani. Bu durum vize görüşmesinde olumsuz bir durum yaratır mı, benzer şeyleri yaşayan arkadaşlar var mı? Teşekkürler.

emirogan9
Mesajlar: 354
Kayıt: Prş Nis 08, 2021 10:26 am
Konum: İstanbul

Re: Dil Kursu Seviye Tespit Sınavı ile Vize Başvurusu

Mesaj gönderen emirogan9 » Cum Eyl 22, 2023 6:59 am

plus25 yazdı: Prş Eyl 21, 2023 10:36 pm Merhaba arkadaşlar. Master için istediğim bölüm/okullarda şartlı kabul olmadığı için dil kursu ve okulla yazışmaları göstererek vize görüşmesine gireceğim. Studienkolleg'ten başvuruma olumlu yanıt geldi ve seviye tespit sınavına davet yazısı gönderdiler fakat belgede bunun kesin bir kayıt yerine geçmediği yani sınavı geçmem halinde kursa kayıt olabileceğime dair ibare var. Sınavı geçemezsem, şansıma bir alt kurda hala yer varsa kayıt olabiliyormuşum yoksa hiçbir şansım yok yani. Bu durum vize görüşmesinde olumsuz bir durum yaratır mı, benzer şeyleri yaşayan arkadaşlar var mı? Teşekkürler.
Merhaba, ben de KIT maschinenbau lisans için başvuru yapmıştım ve bana da söylediğiniz belgeye benzer bir şey gönderildi. Belgede dil tespit sınavı yapılacağı belirtilmişti ve belirtilen tarihte almanyada sınava girmem istendi. Sınavı geçemezsem okulun kursuna kayıt yaptıramıyordum. Vizem olmadığı için tespit sınavına giremedim ancak mail ile durumu bildirip dışarıdan kurs alıp alamayacağımı sordum. Bana dışarıdan dil kursu alıp seneye başvuru yapabileceğime dair bir mail geldi. 10 ekimde vize görüşmesine gideceğim. Hem belirttiğim kağıdı hem de mailin çıktısını göstermeyi planlıyorum. Eğer siz de okuldan beyan alıp durumu motivasyon mektubunda anlatırsanız problem olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca şu anda dil kursu ücretinin tamamını ödedim ve kaydım mevcut. Sizin de elinizde geçerli bir dil kursu kaydı olursa daha iyi olabilir. Ayrıca daha önceden forumda sorduğumda Gürkan bey de vizede sorun olmayacağını belirtmişti.
Stuttgart/Baden-Württemberg

plus25
Mesajlar: 31
Kayıt: Cmt Eyl 16, 2023 1:30 pm

Re: Dil Kursu Seviye Tespit Sınavı ile Vize Başvurusu

Mesaj gönderen plus25 » Cum Eyl 22, 2023 11:26 am

emirogan9 yazdı: Cum Eyl 22, 2023 6:59 am Merhaba, ben de KIT maschinenbau lisans için başvuru yapmıştım ve bana da söylediğiniz belgeye benzer bir şey gönderildi. Belgede dil tespit sınavı yapılacağı belirtilmişti ve belirtilen tarihte almanyada sınava girmem istendi. Sınavı geçemezsem okulun kursuna kayıt yaptıramıyordum. Vizem olmadığı için tespit sınavına giremedim ancak mail ile durumu bildirip dışarıdan kurs alıp alamayacağımı sordum. Bana dışarıdan dil kursu alıp seneye başvuru yapabileceğime dair bir mail geldi. 10 ekimde vize görüşmesine gideceğim. Hem belirttiğim kağıdı hem de mailin çıktısını göstermeyi planlıyorum. Eğer siz de okuldan beyan alıp durumu motivasyon mektubunda anlatırsanız problem olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca şu anda dil kursu ücretinin tamamını ödedim ve kaydım mevcut. Sizin de elinizde geçerli bir dil kursu kaydı olursa daha iyi olabilir. Ayrıca daha önceden forumda sorduğumda Gürkan bey de vizede sorun olmayacağını belirtmişti.
Teşekkür ederim, sanıyorum garanti olması adına özel bir kursa kayıt olacağım. Başarılar diliyorum size de.

devletamca
Mesajlar: 32
Kayıt: Sal Ağu 17, 2021 1:17 pm

Re: Dil Kursu Seviye Tespit Sınavı ile Vize Başvurusu

Mesaj gönderen devletamca » Prş Eki 05, 2023 9:44 pm

Benzer bir olayı Bachelor için yaşadım, sadece okulun bedingte Zulassungsbescheid’ı ile 6 aylık vize aldım. Şansınızı deneyin, kabul etmezlerse mutlaka eksik belgeniz var, kurs kaydı gösterin diye dönüş yaparlar.

Cevapla