Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

DuisburgEssende Universite Yasam

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
Computer_Berkay
Mesajlar: 1691
Kayıt: Pzr Eyl 22, 2019 6:46 pm

Re: DuisburgEssende Universite Yasam

Mesaj gönderen Computer_Berkay » Cum Ağu 11, 2023 1:05 am

avci yazdı: Prş Ağu 10, 2023 4:57 pm Anladım gruplara nasıl girebilirim bir davet linki vs paylaşma şansın var mı dostum?
Siz universiteye basladiniz mi? Eger basladiysaniz Studydrive uygulamasini biliyorsunuzdur ordan genel soru olarak yazin biri size link i atar.

Uni Due ve yanina okudugunuz bölümün ismini yazip onun yaninda Whatsapp Gruppe yazarsaniz Uni nin paylastigi bazi gruplar olmasi lazim. Ben sadece ders gruplarina kayitliyim digerlerinde bos sohbetler dönüyor her gün binlerce mesaj geliyordu ciktim ben de :)
Universität Duisburg-Essen
Angewandte Informatik-Software Engineering

Bari
Mesajlar: 18
Kayıt: Prş Eyl 07, 2023 8:08 pm

Re: DuisburgEssende Universite Yasam

Mesaj gönderen Bari » Sal Eyl 12, 2023 1:34 pm

Computer_Berkay yazdı: Sal Ağu 08, 2023 9:02 pm Merhaba hayirli olsun. Hangi bölümü okuyacaktiniz? Genel olarak yasam anlaminda Essen Duisburg a göre daha iyi. Duisburg un bana göre tek artisi özlenilen türk yemeklerini bulabilme :) Onun disinda sevdigim bir sehir degil Campus te dahil :lol:

Essen yasam olarakta sehir olarak da daha düzenli. Essen mükemmel bir sehir degil demek istedigim ama Duisburga göre cok daha güzel bir sehir. Daha güzel mekanlar ve gezilip görülecek yerler var . Teknik bölümler ve ISE olarak adlandirilan yari ing yari alm bölümlerin hepsi Duisburgta yabanci ögrenci olarak da Campus Duisburgta oran Essen e göre cok daha yüksek.

Kendi bölümümden bahsedicek olursam.Informatik önümüzdeki WS den itibaren kendine has bir fakültesi olan bir bölüm olacak ve ismi Angewandte Informatik-Software Engineering olarak degiscek(eskiden Angewandte Informatik-Systems Engineering idi) . Aslinda bu Semester degisiyordu da bir seyler yetismemis ertelendi o yüzden :)
Bir cok Uni de ne dersler görülür az cok bilirim bence Uni Essen deki dersler abarti ve gereksiz dersler olmadan gayet yerinde ve düzenli bir sekilde planlanmis. Mesela toplam sadece 3 Matematik dersimiz var ama bu demek degildir ki diger dersler icin matematige gerek yok aksine baayaagi ihtiyac var. Genel Matematik olarak 3 tane ve 9 ar Credit point olmasi kesinlikle yeterli abartiya kacilmamis. Bazi dersler bayagi teorik ama bir kitap ezberlemenizi gerektirecek türden degil Übunglara katilmak ve Übungsblätter lar a iyi calismak ek olarak Vorlesungsfolie lerin üzerinden gecmek nerdeyse her sinavi gecmek icin yeterli hatta iyi not almak icin bile yeterli. Uni nin Teknik ve HS den en büyük farki iste böyle Teorik derslerin biraz daha fazla olmasi. Matematik Profesörü haric diger tüm Profesörler gayet iyi ve basarili. 🙃

Örnegin Prof. Volker Gruhn ki kendisi bir cok dersimizinde profesörü olur ayni zamanda Almanya da Adesso adli sirketin sahibi. Bunu biz bile sonradan ögrendik derste bir kere bile reklamini yapmadi kisisel olarakta bahsetmedi cünkü :) Hem sirket sahibi olup derslere gelip ders vermesi zaten egitime ve ögrencilere ne kadar deger verdiginin kaniti. Daha bir cok Prof kariyerleri gayet iyi ve iyi profesörler. Hepsinden tek tek bahsetmim simdi :)
Ismini vermek istemiyom ama A.L. adli matematik profesörü diyelim o haric onu ayri tutuyorum :lol:

Cok da uzatmadan genel olarak egitimi kaliteli bir uni eger ögrenci de emek veriyorsa Übunglara mesela katiliyorsa. Vorlesung demiyorum her Vorlesung a bende gitmiyom hep :) TU Dortmund la kiyaslmaya gelirse ikisi de iyi Universiteler o iyi bu kötü demek yanlis olur ne olursa olsun is ögrencide bitiyor. TU Dortmundda da Uni Due de de kalitesiz bir egitim almazsaniz. Uni Essen da yazilim odakli ilerleyen dersler vardir hep. Eskiden bazi Ekonomik dersler de vardi yeni fakülte de bu kalkti sadece 1 tane secmeli bir ekonomi dersi almak zorundayiz artik. Dersler tamamiyle artik yazilim odakli (Matematik haric yani 3 ders haric )

Biliyorum cok uzattim bizim millet genellikle uzun uzun okumayi sevmez ama elimden geldigince uni ve bölüm hakkinda bilgilendirdim sorusu olan yazabilir elimden geldigince cevaplarim. Basarilar bol sans!

Ek olarak: Diger sorular kalma yeri vs cevabi verilmis o yüzden onlara cevap yazmadim :)
Merhaba unü assisten bakınca angewandte ınformatik schwerpunkte ingenieur ve medizin ınformatik görünüyo ve hepsi aynı başlık altında bunu nasıl seçebilirim

Cevapla