Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Okullara Verilecek Olan Referans Mektubu ??

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
emilie
Mesajlar: 81
Kayıt: Çrş Tem 21, 2010 5:13 pm

Okullara Verilecek Olan Referans Mektubu ??

Mesaj gönderen emilie » Pzt Kas 08, 2010 4:00 pm

Konsolosluga verecegimiz iyi niyet mektubundan (bir cesit oz gecmis) sitede cokca bahsedilmis ama master basvurularinda yurtdisindaki okullarin ozellikle istedikleri ve mezun oldugumuz universitelerdeki hocalarimiz tarafindan bizler icin yazilan "referans mektubundan" pek bahsedilmedigini gordum. Bu konuda ozellikle sitedeki yonetici arkadaslardan hem beni bilgilendirmesi hemde bu konunun acilmasiyla birlikte ilerde ihtiyac duyacak arkadaslara klavuzluk yapmasini saglamak icin yardimlarini rica ediyorum.

Okullara basvurumu (Klinik Psikoloji masteri icin) Almanyaya giderek hocalarla goruserek yuzyuze yapamak istiyorum. Genelde Avrupa da ve Amerikada ki okullara basvuru yaparken universite hocalarimizdan (2- ya da 3 ayri hocadan) "referans mektubu" yazilmasinida sart kosuyolar Bazilari mektubun icerigine karismazken bazilari da sitelerinde bulunan ornek formlarin doldurulup yollanmasini istiyorlar. Peki bu konuda basvurmak istedigim universitelerin referans mektubu prosedurunu nasil ogrenebilirim? Hepsinde genel bir kural mi var yoksa okul okul bu durum degisiklik gosterir mi?

Sitede (ozellikle Psikoloji alaninda) olan fakultelerin sayfalarinin Almanca olmasi isimi cok zorlastiriyor o yuzden bu konuda bilgisi olan arkadaslar bana yol gosterirlerse cok memnun olurum keza bu ayin 20 sine kadar butun belgelerimi tamamlamam gerekiyor. Simdiden cok tesekkurler.

battlezone
Mesajlar: 9
Kayıt: Prş Ağu 26, 2010 3:06 pm

Okullara Verilecek Olan Referans Mektubu ??

Mesaj gönderen battlezone » Pzt Kas 08, 2010 6:43 pm

bildigim kadariyla almanyada mastera basvururken referans mektubu icin belli bir prosedur yok.(almanyada okuyan arkadaslar daha iyi bilirler)
ben 2 hocadan referans mektubu aldim.bi hocam klasik referans mektubu verdi.diger hocam almanyada basvuracagim universite ve master programini referans mektubunda belirtili sekilde yazarak verdi.(ogrencim universitenizin ..... master proramina basvuracaktir.seklinde)
referans mektubu almadan once 1-2 onemli bilgi soyleyeyim.alacaklarin bilgisi olsun.
1-hocalardan referans almaya gittiginizde yaninizda universite not dokumu(transkript)bulundurun.hocalar notunuza bakarak referans mektubu veriyor.ayrica hocanin dersinden harf notunuz bb,ba veya aa ise gidin yoksa kapisinin onunden gecmeyin derim.:)
2-referans mektubunu hocanizdan biliyorsa almanca,bilmiyorsa ingilizce isteyin.
son bilgi bazi hocalar ogrencilerden referans mektubunu hazirla getir ben imzaliyim seklinde soyluyor.bazi hocalarda 2. aldigim referans gibi basvuracagimiz okul,bolume gore kendisi hazirliyor.bunun icin hocaniza basvurun derim.
bunlari cogu arkadas biliyordur ama bilmeyende olabilir.yol gosterme amacli yazdim.umarim yarari olur.

emilie
Mesajlar: 81
Kayıt: Çrş Tem 21, 2010 5:13 pm

Okullara Verilecek Olan Referans Mektubu ??

Mesaj gönderen emilie » Cmt Kas 13, 2010 3:02 pm

O biraz hocalarla iliskinize ve okudugunuz okula gorede degisiyor diye dusunuyorum. Sagolsun bizim hocalar o konuda cok anlayisli.Tanimadiklari (derste) ogrenciye bile isteyince referans veriyolar. Kapali bir zarfin icinde (agzi imzali) referanslarimi aldim hoclarimdan. Biri Professor. ve bolum Dekani digeri ise Docent iki sirin bayan hocamdan. =)

Umarim sizlerde boyle kolaylikla halledersiniz. =)

Zeynepp
Mesajlar: 224
Kayıt: Sal Haz 22, 2010 12:52 pm

Okullara Verilecek Olan Referans Mektubu ??

Mesaj gönderen Zeynepp » Cmt Kas 13, 2010 7:05 pm

benden referans mektubu istememislerdi ama ben yine de 2 tane yolladim. sanirim Amerikan Universitelerindeki gibi yaygin bir sey degil Almanya\'da.

Cevapla