Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Master bırakıp kendi mesleğini yapmak ?

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Hildegard
Mesajlar: 105
Kayıt: Sal Ağu 31, 2021 9:01 am

Master bırakıp kendi mesleğini yapmak ?

Mesaj gönderen Hildegard » Pzr Ağu 13, 2023 5:37 pm

Merhaba arkadaşlar. Master eğitimimi yarıda bırakıp Bayern'den NRW'ye taşınmak ve orada kendi mesleğimi (vollzeit) yapmak istiyorum. Daha önce bu süreci yaşamış birileri eminim ki vardır. Bana deneyimlerinden ve süreçten kabaca bahsedebilir mi ? Öyle sanıyorum ki öğrenci vizemden vazgeçip mavi kart alabilmek için senelik 58.400 brüt maaşlı bir iş bulmam şart. Bunun dışında tüm bu süreçte beni neler bekliyor ? Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum :)

aozkan09
Mesajlar: 343
Kayıt: Prş Haz 03, 2021 1:55 pm

Re: Master bırakıp kendi mesleğini yapmak ?

Mesaj gönderen aozkan09 » Pzr Ağu 13, 2023 7:04 pm

Hildegard yazdı: Pzr Ağu 13, 2023 5:37 pm Merhaba arkadaşlar. Master eğitimimi yarıda bırakıp Bayern'den NRW'ye taşınmak ve orada kendi mesleğimi (vollzeit) yapmak istiyorum. Daha önce bu süreci yaşamış birileri eminim ki vardır. Bana deneyimlerinden ve süreçten kabaca bahsedebilir mi ? Öyle sanıyorum ki öğrenci vizemden vazgeçip mavi kart alabilmek için senelik 58.400 brüt maaşlı bir iş bulmam şart. Bunun dışında tüm bu süreçte beni neler bekliyor ? Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum :)
Forumda öğrenci vizesini işçi vizesine çevirmek diye bir başlık var orada sayfalarca her şey yazıyor. Fakat sanıyorum ki bu yeni yasalarla beraber onlara da kolaylıklar gelebilir. En iyisi auslanderbehörde ile görüşmeniz olur

Cevapla