Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

NC puanı vizede engel olur mu ?

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
liadg
Mesajlar: 25
Kayıt: Pzr Tem 23, 2023 9:11 pm

NC puanı vizede engel olur mu ?

Mesaj gönderen liadg » Prş Ağu 03, 2023 4:39 pm

İstediğim bölüm 4 senelik yetiyor ve ekstra olarak yetenek sınavıyla alıyorlar, yani okulla ilgili bir sıkıntım yok. Bunda bir sıkıntım yok ama nc puanı beklediğimden düşük geldi. Puanım düşük olmasına rağmen okuldan kabul alırsam yine de vize reddi yeme ihtimalim var mı ?

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39420
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: NC puanı vizede engel olur mu ?

Mesaj gönderen Physiker » Prş Ağu 03, 2023 6:03 pm

Vizede sadece puan önemli degil. Cok daha farkli seyler de var. Asagidaki videoyu izlerseniz kafanizda daha net bir fikir olusur:

https://www.youtube.com/watch?v=bAkUC8XKvSs
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

liadg
Mesajlar: 25
Kayıt: Pzr Tem 23, 2023 9:11 pm

Re: NC puanı vizede engel olur mu ?

Mesaj gönderen liadg » Prş Ağu 03, 2023 6:43 pm

Physiker yazdı: Prş Ağu 03, 2023 6:03 pm Vizede sadece puan önemli degil. Cok daha farkli seyler de var. Asagidaki videoyu izlerseniz kafanizda daha net bir fikir olusur:

https://www.youtube.com/watch?v=bAkUC8XKvSs
Hocam ama benim okumak istediğim bölüm ingilizce ama , bu durumda vizede ne yapabilirim ? Aslında dil kasarken de cv kasabilirim hatta testdaf sınavını da düşünmekle birlikte 2.seçeneğim de var o da önlisans okuyup geçmek. Böyle yaparsam almancamı ( bu bölüm almanca ister) b2-c1 yapıp üstüne cvmi çok daha güçlendirip üstüne çok daha iyi bir nc puanı da yapabilirim aslında. İlk seçenek de bir seçenek ama çok riskli geliyor bana

atabecer
Mesajlar: 37
Kayıt: Sal Nis 04, 2023 12:19 am

Re: NC puanı vizede engel olur mu ?

Mesaj gönderen atabecer » Prş Ağu 03, 2023 10:28 pm

Portalda edindiğim bilgilere göre yanlış bilmiyorsam vizede şansınızı artıracak en temel durumlar not ortalamalarınız ve dil seviyeleriniz. Eğer İngilizce okuyacaksanız uluslararası kabul görmüş olabildiğince yüksel IELTS ya da bir TOEFL sertifikası, Almanya'da okuyacağınız için tabii ki de olabildiğince yüksek bir Almanca sertifikanızın olması şansınızı epey arttırıyor diye biliyorum. Dediğiniz iki yoldan hangisini seçeceğiniz tabii size kalmış ama Almanya'da eğitim başvurunuzu geciktirdiğiniz her yılı da dolu geçirip geçirmediğiniz de dikkat edilen bir husus diye okumuştum.

liadg
Mesajlar: 25
Kayıt: Pzr Tem 23, 2023 9:11 pm

Re: NC puanı vizede engel olur mu ?

Mesaj gönderen liadg » Prş Ağu 03, 2023 10:53 pm

atabecer yazdı: Prş Ağu 03, 2023 10:28 pm Portalda edindiğim bilgilere göre yanlış bilmiyorsam vizede şansınızı artıracak en temel durumlar not ortalamalarınız ve dil seviyeleriniz. Eğer İngilizce okuyacaksanız uluslararası kabul görmüş olabildiğince yüksel IELTS ya da bir TOEFL sertifikası, Almanya'da okuyacağınız için tabii ki de olabildiğince yüksek bir Almanca sertifikanızın olması şansınızı epey arttırıyor diye biliyorum. Dediğiniz iki yoldan hangisini seçeceğiniz tabii size kalmış ama Almanya'da eğitim başvurunuzu geciktirdiğiniz her yılı da dolu geçirip geçirmediğiniz de dikkat edilen bir husus diye okumuştum.
Yani iki dilin de sertifikasını almanız daha iyi olur diyorsunuz. Ya hocam ikinci seçeneği seçersem elim armut toplamaz zaten cv kasıp + tabii pc programcılığında tecrübeler kazanırım ve almancamı da b2 veya c1 düzeyine getiririm diye düşünüyorum (temelim var). Ve ekstra olarak zaten dil öğrendiğimiz için ingilizce de ekstra kasmam gerektiği için onda da belli bir seviyeye gelebilirim. Kısacası o 2 seneyi boşa geçirmem ama benim sıkıntım 2 sene zorunlu olarak eğitime ara vermiştim. Annemin hastalığı o sıralar çok şiddetlenmişti , zamanında az hastane dolaşmadık onunla neyse işte uzatmayayım bunu. (hasta derken harbi ciddi hastaydı ve tek bir hastalıkta değil) Bunu vizede kanıtlı olarak belgelerle sunma imkanım var mı acaba sonuçta eğitime ara verirseniz bu bir eksi diye biliyorum ama diğer yönlerden güçlü olursanız red yemenize engel değil diye biliyorum ben. Bir de kanıtlı olarak sunarsam ve dediğim şeyleri yaparsam bence şansım olabilir diye düşünüyorum

atabecer
Mesajlar: 37
Kayıt: Sal Nis 04, 2023 12:19 am

Re: NC puanı vizede engel olur mu ?

Mesaj gönderen atabecer » Cum Ağu 04, 2023 1:24 am

Hocam öncelikle çok geçmiş olsun ama bence eğitimime 2 yıllık ara verme sebebim bu yüzden diye vize görüşmesinde çıkarıp annenizin hastalığıyla ilgili belgeleri sunmayın. Sorarsa anlatın ya da sormazsa da çok belirtmek isterseniz kısaca konuşurken araya sıkıştırın sonrasında irdelerse diye yanınızda ekstra ilgili belgeleri bulundurabilirsiniz. Ama dediğim gibi öbür türlü çok bu durumu kendinize mazeret/bahane olarak çıkarıyor ve belki de hiç göze gelmeyecek bir şey olsa bile göz önüne seriyorsunuz. Ve tabii ki olabildiğince başarılı dil sertifikaları en önemli etkenlerden. Sizin gerçekten Almanya'da İngilizce eğitim almaya hevesli ve hırslı olduğunuzun büyük bir kanıtı. Tabii Gürkan Bey daha iyi bilir bunlar benim kendi görüşlerim.

liadg
Mesajlar: 25
Kayıt: Pzr Tem 23, 2023 9:11 pm

Re: NC puanı vizede engel olur mu ?

Mesaj gönderen liadg » Cum Ağu 04, 2023 11:36 am

atabecer yazdı: Cum Ağu 04, 2023 1:24 am Hocam öncelikle çok geçmiş olsun ama bence eğitimime 2 yıllık ara verme sebebim bu yüzden diye vize görüşmesinde çıkarıp annenizin hastalığıyla ilgili belgeleri sunmayın. Sorarsa anlatın ya da sormazsa da çok belirtmek isterseniz kısaca konuşurken araya sıkıştırın sonrasında irdelerse diye yanınızda ekstra ilgili belgeleri bulundurabilirsiniz. Ama dediğim gibi öbür türlü çok bu durumu kendinize mazeret/bahane olarak çıkarıyor ve belki de hiç göze gelmeyecek bir şey olsa bile göz önüne seriyorsunuz. Ve tabii ki olabildiğince başarılı dil sertifikaları en önemli etkenlerden. Sizin gerçekten Almanya'da İngilizce eğitim almaya hevesli ve hırslı olduğunuzun büyük bir kanıtı. Tabii Gürkan Bey daha iyi bilir bunlar benim kendi görüşlerim.
Teşekkür ederim hocam. Yani Almanların nasıl bir kafa yapısı var bilmiyorum da böyle kuru kuru söyleyince acaba yalan olarak algılarsa diye korkmadım değil ama sizin dediğiniz en mantıklısı. Ne olur ne olmaz diye belgeleri almak en iyisi , eğer sorarlarsa ve bu konuyu deşerlerse sunmak en mantıklısı. Evet hocam haklısınız sonuçta ne kadar iyi dil sertifikanız olursa o kadar iyi. Bu arada 2.seçeneği seçersem sanırım Almanca okurum gibi bölümü ve hocamızın üstte attığı videoyu izledim de o da ekstra ingilizce sertifikanız varsa daha iyi olur demiş. Yani sonuçta global bir dil , nerede olursanız olun her türlü şekilde faydası olur sonuçta

liadg
Mesajlar: 25
Kayıt: Pzr Tem 23, 2023 9:11 pm

Re: NC puanı vizede engel olur mu ?

Mesaj gönderen liadg » Cum Ağu 04, 2023 11:41 am

İlk seçenekte beni cezbediyor ama onu seçersem 1 sene içinde ingilizceyi akıcı bir şekilde konuşup + testas çalışıp ( Allah'tan ing ve almanca diye iki tane seçeneğimiz var) bir de üstüne a2 mi b1 mi bilmiyorum almanca kasmam lazım. Ha bir de üstüne gitmek istediğim ünilerin ( bunlar da sınırlı) yetenek sınavları var gerçi zorluk seviyesini bilmiyorum bunların. Bu seçenek bana zor geliyor açıkçası belki bunları yaparsam vizeden geçerim ama çok zorlar gibi geliyor bana ama ikinci seçenekte dediğim şeylere +1 yıl daha eklediğim için yapmam çok çok daha olası geliyor bana hocam.

Cevapla