Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya\'da ogretmenlik

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
aykutsozer
Mesajlar: 2
Kayıt: Çrş Ağu 20, 2014 12:07 am

Almanya\'da ogretmenlik

Mesaj gönderen aykutsozer » Çrş Ağu 20, 2014 1:49 pm

Turkce ogretmeniyim.Turkiye\'de yasiyorum. Almanya\'da Turkce ogretmenligi yapmam icin yalnizca Almanca C1 sertifikasi yeter mi? Bazisi oturum izni alman gerek dedi, bazisi Almanya\'da bu bolumu bitirmen gerek dedi. Yardimci olabilir misiniz. Tesekkurler.

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Almanya\'da ogretmenlik

Mesaj gönderen nuernberger » Çrş Ağu 20, 2014 5:31 pm

Ingilizce ogretmeniyim. Sadece Bayern icin konusacagim.

Bayern\'de ogretmenlik yapmamiz imkansiz. Cunku Bayern sadece Bayern\'deki universitelerden mezun olanlara ogretmen olarak calisma hakki veriyor. Diger eyaletlerden mezun olanlar bile Bayern\'de calisabilmek icin denklik almak zorunda. Almanua disindan gelenler yine denklik alabiliyor, ama bu denkligi de sadece AB ulkelerinin mezunlarina veriyorlar. Istersen AB vatandasi ol ama universiteyi Turkiye\'de oku, yine de Bayern\'de calisamiyorsun.

Dedigim gibi, bu dediklerim sadece Bayern icin gecerli cunku sadece oranin egitim sistemiyle ilgili %100 net seyler biliyorum.

Genel olarak Almanya\'daki egitim fakulteleri hakkinda duydugum ise, her ogrenci 2 brans okuyor. Mesela ben Almanya\'da okumus olsaydim Ingilizce + Muzik (bu yan brans degisebilir) okumak zorundaydim. Bizde (Turkiye\'de) boyle bir sistem olmadigi icin hicbir seyimiz uymuyor Almanya\'ya.

Bu arada Yunanistan\'da Ingilizce ogretmenligi lisans ve yukseklisansini bitrimis, is deneyimi olan bir arkadasim Bayern\'e geldiginde toplamda 1,5 yil surecek bir egitimle denklik almak zorunda kaldi. Master\'ini kabul etmeyi birak, lisans derslerini yeniden almak zorunda kaldi. O yuzden Bayern\'de calismayi birak, okumak istesen master bile yapamiyorsun.

Kaldi ki Almanya\'da ogretmen olmak icin bizdeki KPSS gibi onlarin da Staatsexamen diye sinavini gecmen gerekiyor ve bildigim kadariyla ona da sadece Alman vatandaslari girebiliyor. Ama bu bilgiden emin degilim. Ozel okullar icin yok tabii bu sinav. Onu calismak istedigin kurumla gorusmen gerekir.

_Tayfun_
Mesajlar: 150
Kayıt: Cum Ara 27, 2013 8:10 pm

Almanya\'da ogretmenlik

Mesaj gönderen _Tayfun_ » Çrş Ağu 20, 2014 6:41 pm

Ben Istanbul Universitesi Almanca Ogretmenligi bolumu mezunuyum ve Turkiye\'de 5 yil Almanca ogretmenligi yaptim. Nuernberger\'in dedigi gibi Almanya\'daki egitim fakultelerinde 1 ana brans ve 1 yan brans seciyorsun. Staatsexamen ise bizdeki KPSS gibi, tek farki 1 degil 2 sinava giriyorsun. Gerci bizdeki KPSS\'de degisiyor Almanya\'dakine benzemeye basliyor ama neyse... Sonuc olarak kesinlikle ogretmenlik yapamazsin. Ama ozel okullarda Turkce ogretmenligi yapabilirsin. Fakat o okullarda Turkce yabanci dil olarak okutuldugu icin yabanci dil olarak Turkce ogretmenligi sertifikan olmasi lazim. Bu sertifikayi ist. unv, marmara unv ve Tomer belirli bir kurs sonucu veriyor.

Benim durumum farkli ben Yabanci Dil olarak Almanca Ogretmeni oldugum icin ogretmenlik yapabiliyorum ama sadece Almanya\'daki ozel okullarda.

Sonucta birde senin Turkce ogretmenligi yapamamanin sebebi, Turkce ogretmenisin yabanci dil olarak Turkce Ogretmeni degil.

Almanca soyle ayriliyor bolumler;

- Deutschlehrer
- Deutsch als Fremdsprachenlehrer buna kisaca DaF diyorlar. Turkcesine TaF derler.

Fuatcan
Mesajlar: 1
Kayıt: Sal Ağu 01, 2023 7:44 pm

Re: Almanya\'da ogretmenlik

Mesaj gönderen Fuatcan » Sal Ağu 01, 2023 7:45 pm

Tayfun bey merhabalar bende sizle aynı okuldan mezun oldum size bir kaç soru sormak istiyorum gerçekten yardıma ihtiyacım var bana geri dönüş sağlar mısınız?

Cevapla