Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanca Gelistirme Tavsiyeleri

Dil kurslari, seviyeler, masraflar, sinavlar... Hepsi burada...
Gurhan
Mesajlar: 359
Kayıt: Pzt Nis 13, 2009 2:08 pm

Almanca Gelistirme Tavsiyeleri

Mesaj gönderen Gurhan » Sal May 11, 2010 3:43 am

Suan A2 ye yeni gecmis bulunmaktayiz cevrem turk genellikle ama haftasonlari surekli almanlarin oldugu ortamda bulunuyorum ama konusamiyorum bi turlu yani cumleyi yanlis kurma korkusu sanirim benimkisi anliyabiliyorum ama konusamiyorum :)

ne yapmaliyim yani daha fazla gelistirmem icin? evde artik surekli almanca konusulmaya baslandi sanirim bunun etkisi olucaktir.

bu yoldan gecmis arkadaslardan , abilerden tavsiye bekliyorum.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Almanca Gelistirme Tavsiyeleri

Mesaj gönderen Staatsmann » Çrş May 12, 2010 11:01 pm

Turkce\'yi azaltman en iyisi ilk zamanlarda bir etkisi yokmus gibi hissedeceksin hatta kendini aptal gibide hissedebilirsin ama sonra bu hisler asiliyor birer birer.

Alman ortami gelisimin icin en iyisi bunun icinde yurt,partiler,sosyal aktivitelere katilman lazim..Zaten bu sekilde bir Alman arkadas edinebilirsin aksi halde Turk arkadaslar veya senin gibi Almanca kursunda bulunan yabancilar arkadasin olur..

Televizyon da cok yardimci oluyor.

Jamir
Mesajlar: 287
Kayıt: Cum May 01, 2009 4:21 am

Almanca Gelistirme Tavsiyeleri

Mesaj gönderen Jamir » Prş May 13, 2010 8:53 pm

Arkadaslar kafayi bu kadar almanlarla vakit gecirmeye yormayin zaten bu olay her yigidin harci degildir herkes beceremez yabanci arkadas edinmeyi ... eger evdeki turk arkadaslarinla almanca konusabilecek kadar bu ise onem verdiyseniz her turlu konusma olayinda ilerlersin fazlasiylada yeter... almanlarla olan kontaga gelince kendi islerini kendin hallederek ( bankada , doktorda , kutuphanede , alisveriste ) en fazla guveni bunlar kazandiracak kucuk caplida gorunse dili ne icin ogrendigini dusundugun zaman onemli olan kendi islerini bi sekilde yardimsiz halletmek ... dili konusarak icra edebilmek tabi cok guzel ama oncelikle DSH ve sonrasinda universite icin bu dili ogrendigimiz icin ben neden iyi konusamiyorum triplerine girmeye hic gerek yok ama eger anlamada problem varsa ozaman biraz sakat... bu arada yanlis yapmaktan korkuyorum yazmissin boyle dusuncelerden siyrilip egoyu bir koseye koyup korkusuz Apachi moduna girmeni tavsiye ediyorum...

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39312
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Almanca Gelistirme Tavsiyeleri

Mesaj gönderen Physiker » Cmt May 15, 2010 2:49 am

jamir e aynen katiliyorum. Almancayi ogrenmenin en iyi yolu kendi islerinizi kendiniz halletmeniz ( universitede, yolda hatta adres ararken vs bile ) ayrica a2 seviyesine giden birisi su anda konusmayi pek kafaya takmamali.. b1 e kadar zaten sadece gramatik ogrenmeli, kelime hazinesini genisletmeli surekli. konusma egzersizlerini b1 seviyesinden sonra jamir in belirttigi noktalarda yapmali.. yoksa illa almanla konusacam diye hic bisey anlaman bon bon bakmak su asama da bi isine yaramaz.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Almanca Gelistirme Tavsiyeleri

Mesaj gönderen Staatsmann » Cmt May 15, 2010 3:25 am

Dogru ,bu kendi isini kendin halletmenin altini kesinlikle cizmek lazim..Faydasi gercekten cok fazla.Evet ilk baslarda yanlis cumleler secilebilir ancak karsinizda ki sizi bir sekilde dogrulayacaktir..Bir cok kisi taniyorum bir yili askin suredir burada olup Studentenwerk\'e hala arkadaslarini cagiran,en ufak bir seyde baskalarina danisan.

bilk
Mesajlar: 172
Kayıt: Sal Ağu 25, 2009 2:54 pm

Almanca Gelistirme Tavsiyeleri

Mesaj gönderen bilk » Sal May 18, 2010 10:28 pm


Funderschatten hocam sen 1 yildir burda olan diyorsun, ben 30 yildir burda olan bir cok kapali ev hanimi biliyorum sadece kafasini degil kendisine dis dunyaya kapatan :) afedersin wc ye bile tek baslarina gidemiyorlar.

BeZa
Mesajlar: 8
Kayıt: Cmt Şub 27, 2010 2:26 pm

Almanca Gelistirme Tavsiyeleri

Mesaj gönderen BeZa » Çrş May 19, 2010 6:14 pm

@bilk

Almanca konusamamakla kapalilik veya acikligin ne alakasi var anlayamadim :)

Sanki sadece 30 yildir Almanya´da oturan kapalilar mi konusamiyor. 30 yil once Almanya´ya gelen bayanlarin cogu ayni seviyede konusuyorlar. Almanya´da okula gitmemis, egitim almamis insanlarin yarim yamalak konusmalari cok normal. Tr de ikamet eden almanlarin bir cogu turkce ogrenmiyorlar bile.

Insanlari lutfen dis goruntuleriyle yargilamayin! Bir insanin bir dili konusup konusamayacagi ev hanimi olmasina veya dis goruntusune bagli birsey degildir. Dili tam anlamiyla ogrenmek isteyen ogrenir, istemeyen ogrenmez. Bir uni ogrencisinin iyi bir Almanca´ya hakim olmasi sarttir ama bir ev hanimi yarim yamalak konustugu takdirde kimse almancasindan dolayi o insani elestiremez. Annem de 30 yildir Almanya´da yasayan yarim yamalak Almanca konusanlar arasinda. Ama 30 yildir ne babam ne bizler bir kere dahi onunla ne bir doktora, ne bir bankaya, ne bir resmi daireye gitmisizdir. Evin tum kagit kurek islerini yarim yamalak Almancasiyla kendisi halletmistir. Ki benim annemde kapali bir bayan !!! Onemli olan elinden geleni ardina koymamak.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Almanca Gelistirme Tavsiyeleri

Mesaj gönderen Staatsmann » Prş May 20, 2010 2:42 am

BeZa ,kapali-acik konusu ortada yok ki boyle bir savunma yapma ihtiyaci duymussun..Gordugu kisi acikta olabilirdi ve zaten ayni durumda olan insanlarda elbette var.
Tartisma ortami acmaya gerek yok!

"sadece kafasini degil kendisine dis dunyaya kapatan " sozuyle kapalilara bir atifda bulunulmamis,mecazi anlam var o kadar.Kapali acik fark etmez bilk\'in dedigi gibi bende burada 20 30 yildir yasayan ve in der Straße ile cumleler kuran veya okula gonderilmeyen kisiler taniyorum.


Insan elestiride mi yapamayacak.

ylmzemrek
Mesajlar: 73
Kayıt: Pzr Ara 27, 2009 12:30 pm

Almanca Gelistirme Tavsiyeleri

Mesaj gönderen ylmzemrek » Pzr May 23, 2010 2:56 am

o bahsettiginiz insanlar turkce de konusamiyorlar yalniz. Onu da unutmayin.

ylmzemrek
Mesajlar: 73
Kayıt: Pzr Ara 27, 2009 12:30 pm

Almanca Gelistirme Tavsiyeleri

Mesaj gönderen ylmzemrek » Pzr May 23, 2010 2:57 am

turkler burada kendilerini o kadar kapatmislar ki Turkiye\'deki turkleri de asmislar. Baya iyi kapaniyorlar yani =)

ylmzemrek
Mesajlar: 73
Kayıt: Pzr Ara 27, 2009 12:30 pm

Almanca Gelistirme Tavsiyeleri

Mesaj gönderen ylmzemrek » Pzr May 23, 2010 3:00 am

dili ogrenmek icin partilere gidin. Almanlara karisin WG tipi evlerde almanlarla yasayin. Bir suru alternativ var Almanya\'da almanlara karismak icin. Islerinizi kendiniz gorun ve almanca konusmaya bakin rezil olmak diye bir sey yok. Rahat olun. Su DSH yi bir versem almancayi o zaman rahat rahat ogrenecegim de iste stres yaptiriyor adama DSH.

memo21
Mesajlar: 378
Kayıt: Pzr May 23, 2010 7:33 am

Almanca Gelistirme Tavsiyeleri

Mesaj gönderen memo21 » Cmt Eki 30, 2010 6:54 pm

Arkadaslar 4. Dezemberde benim Studienkolleg giris Sinavim var, ne yapmaliyim, ne oneriyorsunuz, hangi konulara agirlik veriyorlar ve grammatik ile ilgili bolumler hangileridir.
Yardimlarinizi bekliyorum.

Cevapla