Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Ayni okulda 2 bolume basvurma .??

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
melihC

Mesaj gönderen melihC » Prş Eki 28, 2010 12:27 pm

Arkadaslar merhaba ben Duisburg Unisine, Betriebswirtschaftslehre (M.Sc.) ye basvurmayi dusunuyorum , Ingilizcede gerek diyor sitesinde ama maillestim yetkileriyle(Wanja v.d.Goltz ve demet cetiner diye bir hoca yada asistan sanirsam ) egitim dili Almanca diyor tum bolumlerimizde.Ayni zamanda Betriebswirtschaftslehre - Energiewirtschaft und Finanzwirtschaft (M.Sc.) de basvurmak istiyordum bu bolum de ingilizce ye gerek yaziyor, diye basvurmayim dedim bu bolumunde almanca oldugu soylediler genel olarak,

1. anlmadim simdi 2 ayri zamanda bir yaz bir kis bu bolumlere basvursam sorun olurmu ayni okula diye???

2.birde Toelf dan istenilen puani yakaliyamassam, yinede basvurabilirmiyim, Almancam b2 seviyesinde inglizcem de var bir o kadar sinava giricem , yane kabul olasiligi olurmu?

tesekkurler

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Cum Eki 29, 2010 12:14 am

bwl icin teofl istemiyorlar sadece universitede veya lisede yeterli kredi de ingilizce alip almadigina bakiyorlar. ama ne kadar kredi tam olarak bisey diyemem. ilk sorunu anlamadim

melihC

Mesaj gönderen melihC » Cum Eki 29, 2010 2:08 am

teskur ederim cvp icin bir an kimse yazmicak sandim . sole ki bn diger yazdigim o bolumede baswurmak istiyorum ama o bolum BWL in energie ingilizce de istiyor sitesinde ole yaziyor ,ama mail attigim kisiler bolumler master icin almanca diyor.ben aslinda o bolumu okumak istiyorum ama kabul edilmem diye de BWL ye de baswurmak istiyodum 2 bolumde ayni universite de yane 2 bolumede ayni anda basvurabilirmiyim.Ozellikle duisburgta okuyan warsa su BWL energie yi check edebilirmi...(bwl ile bwl in energy and finance farkli bolumler bahsettigim bu 2 si .)

bir 2.si arkdaslar lutfen okullara mail atin , cevap veriyorlar hepsi veriyor, sadece dogru yere atin .., Almancaniz yoksa ingilizce atin , okullara sorarak zenginlestirelim bu formu...;)kesin ve net bilgiler ile yoneticilerin bilgi ve yorumlariyla..

tesekkurler...

EmRe67

Mesaj gönderen EmRe67 » Cum Eki 29, 2010 4:18 pm

[quote]Physiker tarafindan yazilan metin:

bwl icin teofl istemiyorlar sadece universitede veya lisede yeterli kredi de ingilizce alip almadigina bakiyorlar. ama ne kadar kredi tam olarak bisey diyemem. ilk sorunu anlamadim[/quote]

Ben uni sitesine baktim heralde 5 Kredi(puan) diye aciklama var.Mesela ben duz liseye gittigimden Lise 1-2-4de haftada 3 saat ingilizce dersi gordum ama Lise3 te ingilizce dersi gormedim, kredi aldigim notlara gore nasil ayarlama olacak???Veya Lisede aldigim ingilizce derslerinin sayisi krediye yetmiyor mu yoksa???

Ayrica isletme icin essen campusundeki isletmede, bu 5 kredi(puan) isteniyor yazmazken duisburg icin sart olarak yaziyor 15 kredili ingilizce sarti var DIYE ...
Bende zaten essen camp yapacagim basvuruyu.Sartli kabul almak icin cok etkisi olurmu bu ingilizzce kredi isinin,kredimiz yetmezse falan??

Duisburg campuste yazan sey bu sekil; denilen ingilizce KREDI sartiyla ilgili aciklama mi ki?
Nachweis von Englischkenntnissen bei der Einschreibung durch das Abiturzeugnis (jeweils mindestens 5 Punkte im Fach Englisch in den vier Halbjahren der Stufen 12 und 13) oder Äquivalent (vgl. Prufungsordnung §1, Abs. 3,4). Fur Äquivalenzbescheinigungen sprechen Sie bitte Herrn von der Goltz (s.u.: Kontakt und Beratung) an.

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Cum Eki 29, 2010 11:08 pm

[quote]melihC tarafindan yazilan metin:
teskur ederim cvp icin bir an kimse yazmicak sandim . sole ki bn diger yazdigim o bolumede baswurmak istiyorum ama o bolum BWL in energie ingilizce de istiyor sitesinde ole yaziyor ,ama mail attigim kisiler bolumler master icin almanca diyor.ben aslinda o bolumu okumak istiyorum ama kabul edilmem diye de BWL ye de baswurmak istiyodum 2 bolumde ayni universite de yane 2 bolumede ayni anda basvurabilirmiyim.Ozellikle duisburgta okuyan warsa su BWL energie yi check edebilirmi...(bwl ile bwl in energy and finance farkli bolumler bahsettigim bu 2 si .)

bir 2.si arkdaslar lutfen okullara mail atin , cevap veriyorlar hepsi veriyor, sadece dogru yere atin .., Almancaniz yoksa ingilizce atin , okullara sorarak zenginlestirelim bu formu...;)kesin ve net bilgiler ile yoneticilerin bilgi ve yorumlariyla..

tesekkurler...[/quote]

birincisi BWL Energie und finanzwirtschaft ( EWL )duisburg da degil essen campusunde veriliyor. Ayrica sayfayi inceledigimde dikkatimi ceken nokta, bachelor bitmeden de 140 krediye ulasildiginda dahi master basvurularinin kabul edildigi. Fakat Nc olan bir bolum(2,4 ). Asil dikkat ceken nokta ise bolume basvuruyu Universitede degil Uni Assist uzerinden yapildigi. Ayrica bu bolumun ZEVA diye bir firma ile akkrediert oldugunu yaziyor. Bu tur bolumler normalde parali olmasi gerekiyor. Bolumun ana sayfasina bakmaya calistim fakat linki bozuk belki sende acilir :

http://http//www.bwleuf.wiwi.uni-due.de/

bunun disinda bolume kabul icin ayrica basvuru yapanlari sozlu mulakata aliyorlar.

dil sorunsali icin ise bolum kesinlikle Almanca yani dsh veya testdaf vereceksin. Almanca yaninda ayrica ingilizce de isteniyor. Ingilizce istenen sartlar ise soyle ;

o Sprachnachweis Englisch: Sie mussen Englischkenntnisse auf dem Niveau B2 des gemein-samen europaeischen Referenzrahmens (GER) nachweisen. Wenn Ihr Schulabschlusszeugnis 5 Jahre Englischunterricht nachweist und die Abschlussnote mindestens ausreichend (=5 Punkte) betraegt, ist das als Nachweis ausreichend. Anderenfalls akzeptieren wir die folgen-den Nachweise:
 UniCert Stufe II
 Nachweis uber erfolgreich absolvierten Volkshochschulkurs Niveau B2
 TOEFL iBT mind. 87 Punkte
 IELTS mindestens Note 6
 Abschluss an einer (Hoch-)schule, an der Englisch die ausschließliche Unterrichts-sprache ist.

sartli kabul icin ise asagidaki sartlari saglaman gerekiyor ;

nachweisen, dass Sie den Test bis zum 30.11. (WS) oder bis zum 31.05. (SS) absol-viert haben werden, oder
 Kenntnisse der englischen Sprache (TOEFL 80 (Internet-based); 550 (paper-based); 210 (Computer-based) oder IELTS 5) zum Zeitpunkt der Bewerbung nachweisen und einen Deutsch-Test innerhalb von zwei Semestern ab Studienbeginn nachho-len.

Not : lutfen ozel mesaj atmayalim. Danismanlik basvurusu da yapacaksaniz sitenin ust kisminda egitim danismanligi kisminda nasil basvuru yapildigi anlatiliyor.

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Cum Eki 29, 2010 11:13 pm

[quote]Emre55 tarafindan yazilan metin:
[quote]Physiker tarafindan yazilan metin:

bwl icin teofl istemiyorlar sadece universitede veya lisede yeterli kredi de ingilizce alip almadigina bakiyorlar. ama ne kadar kredi tam olarak bisey diyemem. ilk sorunu anlamadim[/quote]

Ben uni sitesine baktim heralde 5 Kredi(puan) diye aciklama var.Mesela ben duz liseye gittigimden Lise 1-2-4de haftada 3 saat ingilizce dersi gordum ama Lise3 te ingilizce dersi gormedim, kredi aldigim notlara gore nasil ayarlama olacak???Veya Lisede aldigim ingilizce derslerinin sayisi krediye yetmiyor mu yoksa???

Ayrica isletme icin essen campusundeki isletmede, bu 5 kredi(puan) isteniyor yazmazken duisburg icin sart olarak yaziyor 15 kredili ingilizce sarti var DIYE ...
Bende zaten essen camp yapacagim basvuruyu.Sartli kabul almak icin cok etkisi olurmu bu ingilizzce kredi isinin,kredimiz yetmezse falan??

Duisburg campuste yazan sey bu sekil; denilen ingilizce KREDI sartiyla ilgili aciklama mi ki?
Nachweis von Englischkenntnissen bei der Einschreibung durch das Abiturzeugnis (jeweils mindestens 5 Punkte im Fach Englisch in den vier Halbjahren der Stufen 12 und 13) oder Äquivalent (vgl. Prufungsordnung §1, Abs. 3,4). Fur Äquivalenzbescheinigungen sprechen Sie bitte Herrn von der Goltz (s.u.: Kontakt und Beratung) an.[/quote]

o verdigin sartlar almanlar icin. yabancilar icin daha farkli ve sanirim yukardakine yakin olmasi gerekiyor. bunun disinda universitede istediginiz kadar bolume basvuru yapma hakkiniz var, sadece basvuru formunda bu durumu belirtmeyi unutmayin yoksa hepsinden red yersiniz ve bi daha basvurunuz incelenmeden red alirsiniz.

EmRe67

Mesaj gönderen EmRe67 » Cmt Eki 30, 2010 12:19 am

Himmm tsk ederim...

Peki isletmede, lisans egitimi icin lisede alinan ingilizce egitiminde ders sayisinin dusuk olmasi(yukarida belirttigim gibi, ayrica lise 1. sinifta ogretmenle aramda bir sorun oldu ve 1 gelmisti ingilizcem ,lise 2 de 4,lise 3 te ingilizce dersi yoktu,lise 4 tede buyuk ihtimalle 5 gelir ve hepsindede haftada 3 saat ingilizce dersi aldim...) sartli kabul almamiz icin ingilizce etkisi cok olurmu lisanas isletmede,,,benim bu durumum nasil:D...

Zaten lise dip buyuk ihtimelle 79-80 gelcek...Isi garanti almak icin bende iki bolume basvuruda bulunmayi dusunuyorum isletme ve Volkswirtschaftslehre(ekonomi) basvuruda bulunacagim... Uni isletme yerlesti belgesiyle baska hangi bolumlerde basvuruda bulunabilinir?

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Cmt Eki 30, 2010 4:36 pm

emre senin durum da ayni sayilir.. o ornek almanlar icin yabancilar icin degil. fakat essen e basvurursan daha kolay kabul alirsin.

diger kabul alabilecegin bolumler ;

Am Campus Duisburg:

*
Betriebswirtschaftslehre (Bachelor-/ Masterstudiengang)
*

*
Wirtschaftsingenieurwesen (Bachelor-/Masterstudiengang)

Am Campus Essen:

*

*
Volkswirtschaftslehre (Bachelor-/ Master-Studiengang)
*
Wirtschaftsinformatik (Bachelor-/ Master-Studiengang)
*

EmRe67

Mesaj gönderen EmRe67 » Cmt Eki 30, 2010 5:04 pm

Sen diyosan dogrudur:D

1. Tercih essen isletme 2.tercihede essen Volkswirtschaftslehre...

Kullanıcı avatarı
Staatsmann

Mesaj gönderen Staatsmann » Cmt Eki 30, 2010 6:13 pm

:)
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

melihC

Mesaj gönderen melihC » Cmt Eki 30, 2010 8:38 pm

Physiker tesekkurler , yazili adresi acamadim , anladigim kadariyla ilginc bir program bu , saol bilgilerin ve ilgilenmen icin ..