Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

VPD BELGESİNDEKİ BÜYÜK FARKLILIK

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
itsemin53
Mesajlar: 389
Kayıt: Sal May 09, 2023 8:31 pm

VPD BELGESİNDEKİ BÜYÜK FARKLILIK

Mesaj gönderen itsemin53 » Cum Haz 16, 2023 8:29 am

Merhaba arkadaşlar, ben Türkiyede Almanca Mütercim Tercümanlık öğrencisiydim, Bremen üniversitesi Germanistik bölümüne başvurdum, sırasıyla VPD belgemi aldım ve sonra kesin kabul belgem geldi. Benim sorunum şu, benim sınıf arkadaşım benimle aynı işlemleri yaptı, aynı kişiye çevirtti, aynı günde gönderdi vs. Benim VPD belgemde "hier aufgefürhten fachritungen: Geistes und Gesellschaftswissenschaftliche sowie künstlerische Facher mit der durschnittsnote..." yazarken (yani birden çok bölüme, örnek vermek gerekirse: Bütün dil bölümleri, Coğrafya, Tarih, Radyo Televizyon ve en garibi İŞLETME bile okuyabileceğim söyleniyor. Arkadaşımın VPD belgesinde ise "hier aufgefürhten fachritungen: Für die Facher: Übersetzen und Dolmetschen mit der durschnittsnote..." yazıyor, kısaca sadece şuan okuduğu bölüme başvurabilir deniyor yani. Sizce bunun sebebi ne olabilir, ben 4.sınıftan 8.sınıfa kadar Almanyada okudum, Arkadaşım da orda doğdu ve 5.sınıfa kadar orda okudu. Benim NC puanım 2.2 arkadaşımınki 2.9. Bana yardımcı olursanız gidip işletme okumayı düşünüyorum:) şimdiden teşekkür ederim.

deutschequalitat
Mesajlar: 147
Kayıt: Cmt Eki 01, 2022 4:55 pm

Re: VPD BELGESİNDEKİ BÜYÜK FARKLILIK

Mesaj gönderen deutschequalitat » Cum Haz 16, 2023 12:51 pm

itsemin53 yazdı: Cum Haz 16, 2023 8:29 am Merhaba arkadaşlar, ben Türkiyede Almanca Mütercim Tercümanlık öğrencisiydim, Bremen üniversitesi Germanistik bölümüne başvurdum, sırasıyla VPD belgemi aldım ve sonra kesin kabul belgem geldi. Benim sorunum şu, benim sınıf arkadaşım benimle aynı işlemleri yaptı, aynı kişiye çevirtti, aynı günde gönderdi vs. Benim VPD belgemde "hier aufgefürhten fachritungen: Geistes und Gesellschaftswissenschaftliche sowie künstlerische Facher mit der durschnittsnote..." yazarken (yani birden çok bölüme, örnek vermek gerekirse: Bütün dil bölümleri, Coğrafya, Tarih, Radyo Televizyon ve en garibi İŞLETME bile okuyabileceğim söyleniyor. Arkadaşımın VPD belgesinde ise "hier aufgefürhten fachritungen: Für die Facher: Übersetzen und Dolmetschen mit der durschnittsnote..." yazıyor, kısaca sadece şuan okuduğu bölüme başvurabilir deniyor yani. Sizce bunun sebebi ne olabilir, ben 4.sınıftan 8.sınıfa kadar Almanyada okudum, Arkadaşım da orda doğdu ve 5.sınıfa kadar orda okudu. Benim NC puanım 2.2 arkadaşımınki 2.9. Bana yardımcı olursanız gidip işletme okumayı düşünüyorum:) şimdiden teşekkür ederim.
Ben de başvurdum VPD ye umarım Naturwissenschaftliche, technische und mathematische Fächer yazar çünkü burada Gemi inşaası ve gemi makineleri mühendisliğine kayıtlıyım Almanya'da çok olmayan bir bölüm bana baya sorun çıkartır neye göre benzer bölümler neye göre sadece aynı bölüm tarzı cevap geliyor biri aydınlatırsa çok sevinirim

Cevapla