Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Yös sınavı ile Almanya’ya yerleşme

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Barlas Kıran
Mesajlar: 3
Kayıt: Cum Haz 02, 2023 7:31 am

Yös sınavı ile Almanya’ya yerleşme

Mesaj gönderen Barlas Kıran » Cmt Haz 03, 2023 1:31 pm

Öncelikle merhabalar, ben alman vatandaşıyım, eğer ki Türkiye’den sınava girersem Yös ile girecektim. Ama ben Almanya da okumak istiyorum bunun için Yös ile Türkiyede bir üniversite girip orda ki belgelerle (girdiğime dair, öğrenci belgem vs.) Almanya’ya da bir üniversiteye giriş sağlayabilir miyim ?


Veyahutta Almanya’nın ,,tyt ayt” tarzı sınavı var mı onlara girebilir miyim, bütün eğitim hayatım Türkiye’deydi fakat dediğim gibi Alman vatandaşlığım var bi yararı olursa kullanırım.

Şimdiden Teşekkür ederim…

Barlas Kıran’dan iyi günler.

khszpa
Mesajlar: 23
Kayıt: Cmt Eyl 04, 2021 11:33 am

Re: Yös sınavı ile Almanya’ya yerleşme

Mesaj gönderen khszpa » Cmt Haz 03, 2023 6:28 pm

Alman vatandaşlığı size yerleşme konusunda bir kolaylık sağlamaz sadece vizeden muaf olursunuz. Özel Alman Lisesi ve İstanbul Erkek Lisesi Abitur tamamlamanıza olanak sağlıyor eğer bu liselerden birindeyseniz Abitur derecenizle Almanya'da üniversiteye Türkiye'deki üniversite sınavından sonuç almadan girebilirsiniz.

Şuanda Abitur tamamlayabileceğiniz bir lisede değilseniz, Türkiye'de ki üniversite sınavına girip, bir üniversiteye yerleştikten sonra Almanya'daki üniversitelere başvuru yapabilirsiniz. Deutschstudent.com adresinde üniversiteler kısmında üniversiteler, dil gereklilikleri vb. üniversiteye göre bulup kendinize uygun olan üniversiteleri seçebilirsiniz.

Barlas Kıran
Mesajlar: 3
Kayıt: Cum Haz 02, 2023 7:31 am

Re: Yös sınavı ile Almanya’ya yerleşme

Mesaj gönderen Barlas Kıran » Pzr Haz 04, 2023 1:02 am

Anladım teşekkür ederim, ne yazık ki o dediğiniz okullarda okumadım. Dediğiniz gibi yapacağım Türkiye'de bir üniversiteye girip daha sonrasın da araştırmamı tamamlayıp bana en uygun olan üniversitelere başvuracağım.

Cevapla