Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Frei Uni Master başvurusu ve Uni-Assist

Forum kurallari ve site ile ilgili duyurular, yonetici alim ilanlari vs.
bardamu
Mesajlar: 7
Kayıt: Pzr Nis 09, 2023 11:02 am
Konum: Berlin

Frei Uni Master başvurusu ve Uni-Assist

Mesaj gönderen bardamu » Pzr Nis 09, 2023 8:23 pm

Öncelikle herkese merhabalar. Frei Uni de bir master programına başvurmak istiyorum ve istenilen tüm belgeler hazır. Her ne kadar forumu ve interneti didik didik ettiysem de aklıma takılan birkaç soru var ve bu konuda bilgisi ve tecrübesi olanlardan yardım almak, bu sancılı süreçte içime su serpecek:

1- Anabin üzerinde Anadolu Üniversitesi H+ fakat benim mezun olduğum lisans bölümü çıkmıyor. Bu durum sorun teşkil eder mi- eder ise ne yapmalıyım
2- Başvurduğum master programı, transkriptimde bölüm ile alakalı 60 kredilik ders alma şartı sunuyor. Bu derslerin uygunluğu uni-assist tarafından mi onaylanıp başvurum ile üniversiteye iletilecek, yoksa bu üniversitenin sorumluluk alanında mi. Uni assistin görevi nerede başlayıp nerede bitiyor
3-Frei Uni , üni-assist sitesinde "Reine Online-Bewerbung" olarak geçiyor. Bu durumda istenen belgeleri noter onaysız yollayarak başvurabileceğim belirtiliyor. Başvuru sürecinde işlerimi kolaylaştıracak, verebileceğiniz herhangi ipucu var mi. Eğitim hayatıma birkaç yıl ara vermiştim ve ilk kez yüksek lisans başvurusunda bulunacağım, bu yüzden her ayrıntı gözümü korkutmakta.

Berlin'de ikamet ettiğim için ilgilenip cevap yazan arkadaşlara bir teşekkür olarak dokunabileceğim bir yardım varsa çekinmem. Herkese şimdiden teşekkürler.

hayriyeyilmaz_
Mesajlar: 39
Kayıt: Çrş Şub 08, 2023 2:38 pm

Re: Frei Uni Master başvurusu ve Uni-Assist

Mesaj gönderen hayriyeyilmaz_ » Pzt Nis 10, 2023 5:58 pm

Ben cevap vermek istiyorum fakat bilgilerimin doğruluğundan emin değilim belki size yol gösterici olabilir.
Uniassist istenen belgeleri kontrol ediyor içeriğini değil uniassiste yükleyip başvurunuzu yapıyorsunuz aradan bir süre geçince belgeleriniz eksik değilse üniversiteye iletiliyor bunun için size uniassisten mesaj geliyor belgeleriniz üniversiteye yönlendirilmiştir diye ondan sonrası universiteye geçiyor. Yüksek Lisans kurulu içeriğinizi inceliyor bazen sizden maille ek içerik isteyebiliyor benden syllabus dedikleri ders içeriği istemişlerdi. Onu yolladıktan belli bir süre sonra onay ya da red maili geliyor. Net bilgi veremememin sebebi ben kimyaya başvurdum bölüm farklı olunca herşey farklı olabiliyor.
Şu H+ muhabbeti ile ilgili de bir yerde okumuştum üniversiteside olması yeterli bölümde olmasa da olur gibi bişey ama emin değilim bu bilgiden.

rubirub
Mesajlar: 12
Kayıt: Pzr Eyl 18, 2022 11:57 pm

Re: Frei Uni Master başvurusu ve Uni-Assist

Mesaj gönderen rubirub » Pzt Nis 10, 2023 9:45 pm

Merhaba, ben geçen dönem başladım Freie unide master programına.
1- Anabin konusunu bilmiyorum ben bakmadan başvurmuştum okulumun ve bölümümün akredite olduğunu düşünerek bu yüzden buna yorum yapamayacağım ama okula mail atmayı deneyebilirsiniz.
2-Üniversite benim bölümüm için lisansta aldığım derslerin uyumluluğuna çok önem veriyordu hatta transkriptimdeki dersleri ayrıntılı biçimde anlattığım bir course description istemişlerdi uni-assiste bunu da yüklemiştim. Belgelerim uni-assistten onaylanıp okulun sistemine geçtiğinde bu course descriptionı kendi istedikleri formatta tekrar yazmamı istediler, sanıyorum önemli bir şey onlar için. Başvuracağınız bölümün sayfasında buna dair bir şey olabilir sizin de. Benim durumumda derslerin uygunluğunu bu şekilde kontrol etmişlerdi. Anladığım kadarıyla uni assist sadece not ortalamanız bölümünüz gibi kriterlere bakıyor ders uygunluğu kısmı okulun sorumluluğunda fakat yine de yukarıda söylediğim belgeyi uni-assiste de yükledim eksik belge olmaması için.
3-Uni assistte Freie uni için notersiz başvuru var dediğiniz gibi. Ben noter onayı olmadan başvuru belgelerimi ekledim bir sorun çıkmadı.

Belgelerle ilgili vs. soracağınız sorular olursa cevaplayabilirim. Biraz ilginç bir websitesi var okulun, başvuruya dair bilgileri çok dağınık vermişler sitelerinde bu yüzden kafanızın karışması gayet doğal bence :)) Benim bölümüm Kimya bu arada.

bardamu
Mesajlar: 7
Kayıt: Pzr Nis 09, 2023 11:02 am
Konum: Berlin

Re: Frei Uni Master başvurusu ve Uni-Assist

Mesaj gönderen bardamu » Sal Nis 11, 2023 9:58 am

Oncelikle cevaplar icin cokca tesekkur ederim.

Ders icerigi konusu kafa kurcalayici, elimde sadece Turkcesi var ve universiteden talep etmeme ragmen ellerinde Ingilizce olarak bulunmadigina dair cevap aldim. :) Siz okuldan Ingilizce ders icerigi mi almistiniz?
Grubu okudukca kafam daha da karisti acikcasi, mesela lise diplomamin Turkce olmasi ya da bazilari lise transkriptini yuklemis. Sanirim sizden bunlar talep edilmedi, oyle degil mi?
Son sorum ise su sekilde: Uni-Assist"e yuklenen belgelerin eksik-hatali olmasi durumunda kendilerinden bunu tamamlamak-duzeltmek icin bir ek sure taniniyor mu, yoksa belgeleri kolunun altina sikistirip red mi veriyorlar? :roll:

Tekrardan tesekkur ederim ve bolumunuzde basarilar dilerim!

Cevapla