Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
onuruaslan
Mesajlar: 28
Kayıt: Cum Ağu 16, 2019 2:45 pm

Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Mesaj gönderen onuruaslan » Prş Ağu 13, 2020 3:41 pm

Merhaba arkadaşlar, Expatrio'dan bir bloke hesap açtım ve Transferwise ile para göndermek istiyorum fakat Expatrio'da bunun için iki farklı seçenek sunulmuş. "Expatrio Payments" ve "Transferring the funds via international bank wire" olarak. Bende banka aracığılıyla swift yapmak yerine Transferwise kullanmak için birinci seçeneğin doğru olduğunu düşündüm ve adımları ilerdim. Sonuç olarak üzerinde Cohortgo yazan ve ödeme bilgileri yer alan(swift kodu olarak) bir pdf dosyası indirdim. Bu işlemi iptalde edemedim. Şuan bekliyorum. Bu işlemi yapmış olan arkadaşlar düzeltmem için yardımcı olabilrse çok sevinirim.

makca
Mesajlar: 31
Kayıt: Çrş Haz 10, 2020 11:07 am

Re: Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Mesaj gönderen makca » Prş Ağu 13, 2020 5:27 pm

onuruaslan yazdı: Prş Ağu 13, 2020 3:41 pm Merhaba arkadaşlar, Expatrio'dan bir bloke hesap açtım ve Transferwise ile para göndermek istiyorum fakat Expatrio'da bunun için iki farklı seçenek sunulmuş. "Expatrio Payments" ve "Transferring the funds via international bank wire" olarak. Bende banka aracığılıyla swift yapmak yerine Transferwise kullanmak için birinci seçeneğin doğru olduğunu düşündüm ve adımları ilerdim. Sonuç olarak üzerinde Cohortgo yazan ve ödeme bilgileri yer alan(swift kodu olarak) bir pdf dosyası indirdim. Bu işlemi iptalde edemedim. Şuan bekliyorum. Bu işlemi yapmış olan arkadaşlar düzeltmem için yardımcı olabilrse çok sevinirim.
Şimdi okudum da onlar da Transferwise'a alternatif olarak bu Cohortgo'yu çıkarmışlar anladığım. Ben de aynı şekilde Transferwise ile gödermeyi düşünüyorum ama Türkiye'de çalışıyorsa onu kullanmayı deneyebilirsin belki hiç olmazsa.
Ama expatrio'ya yazıp durumu anlatmaktan başka yolu yok gibi duruyor.

onuruaslan
Mesajlar: 28
Kayıt: Cum Ağu 16, 2019 2:45 pm

Re: Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Mesaj gönderen onuruaslan » Prş Ağu 13, 2020 11:43 pm

Merhaba, hem transferwise hemde expatrio'ya mail attım. İkiside dönüş yaptılar. Gelen mailleri aşağıya yazıyorum

Expatriodan gelen mail;
"Please note that you can restart the payment process by clicking on the Transfer now button again. Please choose the International Bank Transfer option this time instead of the Expatrio Payment one if you do not want to transfer via our payment partner, CohortGo.

Transferwise'dan gelen mail;

"Almanya'daki alıcılara bir ödeme gönderebilmeniz için, kendilerinin IBAN numarasına ihtiyacınız olacaktır. Gördüğünüz ilk "Expatrio Sollution" seçeneği sanırım kendi sistemleri içerisindeki bir yöntem ve TransferWise ile bir bağlantısı bulunmuyor.

Bu nedenle seçmeniz gereken yöntemin "International Bank Wire" olduğunu düşünüyorum. Bunun sonucunda ilgili alıcı size banka hesap bilgilerini görüntüleyecektir ve kendilerine TransferWise üzerinden bir ödeme gönderebileceksiniz."

OezenEC
Mesajlar: 47
Kayıt: Pzr May 10, 2020 8:30 am

Re: Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Mesaj gönderen OezenEC » Cmt Ağu 15, 2020 2:25 pm

Arkadaşlar merhaba. Transferwise ile para aktaracağım. Ancak company ismine ne yazacağıma emin olamadım. Expatrio da sistemdeki belgede de hem expatrio hem de mango logosu var. Hangisinin hesabı olduğuna karar veremedim. Ben de resimdeki gibi yaptım. Şirket ismini Expatrio Global Services GmbH olarak girdim.


Son zamanlarda aktarım yapan biri varsa doğru yapıp yapmadığıma ilişkin bilgi verebilirse çok sevinirim.

Resim

onuruaslan
Mesajlar: 28
Kayıt: Cum Ağu 16, 2019 2:45 pm

Re: Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Mesaj gönderen onuruaslan » Prş Ağu 20, 2020 4:46 pm

Tekrardan merhaba arkadaşlar, durumla ilgili güncellemeyi paylaşayım. Expatrio hesabını açtıktan sonra iki farklı ödeme seçeneği oluyor. "Expatiro Payment Sollutions" olarak Cohortgo şirketiyle işbirliği varmış. Bu ödeme yoluyla ilgili bir fikrim yok ancak yanlışlıkla seçen arkadaşlar "contact" kısmından yanlış yaptıklarını belirtirlerse hesabınızdaki ödeme yöntemi tekrar sıfırlanıyor. "Transferring the funds via international bank wire" kısmı ise bizim seçmemiz gereken yöntem oluyor. Yönlendirmeleri takip ettikten sonra bir pdf olarak hesap detayları iletiliyor. Transferwise kısımında ise hesabı ister kendi adınıza ister tanıdığınız adına kurabilirsiniz ancak tr banka hesabı adı ile transferwise hesap sahibinin adı aynı olmalı. Ben hesabı babamın adına açtım ve transferwise'a babamın banka hesabından gönderim yaptım.(Babamda olan parayı kendime tekrar eft-havale vs uğraşmak istemediğim için hesabı babamın adına oluşturdum). Gönderilecek miktarı girdikten sonra hesap sahibinin kimlik vs. isteniyor ve hesap doğrulanıyor. Alıcı kısmında kendim yada başka birini seçebilirsiniz. Benim durumumda hesap babamın olduğu için başka biri seçerek expatirodan gelen IBAN ve alıcı adı olarak kendi adımı girdim ve gönderiyi tamamladım aşşağı yukarı 24 saat içinde param bloke hesaba geçti. Zaten parayla ilgili her hareket için mail alıyorsunuz. Sonrasında yine 4-5 saat içinde para expatrio tarafından işlendi ve "06 Blocked Amount Confirmation" belgesini aldım. Herkese kolaylıklar diliyorum

berliner89
Mesajlar: 8
Kayıt: Çrş Ağu 19, 2020 12:14 am

Re: Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Mesaj gönderen berliner89 » Cum Ağu 21, 2020 3:23 pm

onuruaslan yazdı: Prş Ağu 20, 2020 4:46 pm Tekrardan merhaba arkadaşlar, durumla ilgili güncellemeyi paylaşayım. Expatrio hesabını açtıktan sonra iki farklı ödeme seçeneği oluyor. "Expatiro Payment Sollutions" olarak Cohortgo şirketiyle işbirliği varmış. Bu ödeme yoluyla ilgili bir fikrim yok ancak yanlışlıkla seçen arkadaşlar "contact" kısmından yanlış yaptıklarını belirtirlerse hesabınızdaki ödeme yöntemi tekrar sıfırlanıyor. "Transferring the funds via international bank wire" kısmı ise bizim seçmemiz gereken yöntem oluyor. Yönlendirmeleri takip ettikten sonra bir pdf olarak hesap detayları iletiliyor. Transferwise kısımında ise hesabı ister kendi adınıza ister tanıdığınız adına kurabilirsiniz ancak tr banka hesabı adı ile transferwise hesap sahibinin adı aynı olmalı. Ben hesabı babamın adına açtım ve transferwise'a babamın banka hesabından gönderim yaptım.(Babamda olan parayı kendime tekrar eft-havale vs uğraşmak istemediğim için hesabı babamın adına oluşturdum). Gönderilecek miktarı girdikten sonra hesap sahibinin kimlik vs. isteniyor ve hesap doğrulanıyor. Alıcı kısmında kendim yada başka birini seçebilirsiniz. Benim durumumda hesap babamın olduğu için başka biri seçerek expatirodan gelen IBAN ve alıcı adı olarak kendi adımı girdim ve gönderiyi tamamladım aşşağı yukarı 24 saat içinde param bloke hesaba geçti. Zaten parayla ilgili her hareket için mail alıyorsunuz. Sonrasında yine 4-5 saat içinde para expatrio tarafından işlendi ve "06 Blocked Amount Confirmation" belgesini aldım. Herkese kolaylıklar diliyorum

Teşekkürler :idea:

onuruaslan
Mesajlar: 28
Kayıt: Cum Ağu 16, 2019 2:45 pm

Re: Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Mesaj gönderen onuruaslan » Cum Ağu 21, 2020 4:19 pm

onuruaslan yazdı: Prş Ağu 20, 2020 4:46 pm Tekrardan merhaba arkadaşlar, durumla ilgili güncellemeyi paylaşayım. Expatrio hesabını açtıktan sonra iki farklı ödeme seçeneği oluyor. "Expatiro Payment Sollutions" olarak Cohortgo şirketiyle işbirliği varmış. Bu ödeme yoluyla ilgili bir fikrim yok ancak yanlışlıkla seçen arkadaşlar "contact" kısmından yanlış yaptıklarını belirtirlerse hesabınızdaki ödeme yöntemi tekrar sıfırlanıyor. "Transferring the funds via international bank wire" kısmı ise bizim seçmemiz gereken yöntem oluyor. Yönlendirmeleri takip ettikten sonra bir pdf olarak hesap detayları iletiliyor. Transferwise kısımında ise hesabı ister kendi adınıza ister tanıdığınız adına kurabilirsiniz ancak tr banka hesabı adı ile transferwise hesap sahibinin adı aynı olmalı. Ben hesabı babamın adına açtım ve transferwise'a babamın banka hesabından gönderim yaptım.(Babamda olan parayı kendime tekrar eft-havale vs uğraşmak istemediğim için hesabı babamın adına oluşturdum). Gönderilecek miktarı girdikten sonra hesap sahibinin kimlik vs. isteniyor ve hesap doğrulanıyor. Alıcı kısmında kendim yada başka birini seçebilirsiniz. Benim durumumda hesap babamın olduğu için başka biri seçerek expatirodan gelen IBAN ve alıcı adı olarak kendi adımı girdim ve gönderiyi tamamladım aşağı yukarı 24 saat içinde param bloke hesaba geçti. Zaten parayla ilgili her hareket için mail alıyorsunuz. Sonrasında yine 4-5 saat içinde para expatrio tarafından işlendi ve "06 Blocked Amount Confirmation" belgesini aldım. Herkese kolaylıklar diliyorum

onuruaslan
Mesajlar: 28
Kayıt: Cum Ağu 16, 2019 2:45 pm

Re: Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Mesaj gönderen onuruaslan » Cum Ağu 21, 2020 4:19 pm

berliner89 yazdı: Cum Ağu 21, 2020 3:23 pm Teşekkürler :idea:
Rica ederim. Kolaylıklar diliyorum

Bybek
Mesajlar: 18
Kayıt: Prş Oca 23, 2020 11:36 pm

Re: Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Mesaj gönderen Bybek » Çrş Mar 17, 2021 2:15 am

onuruaslan yazdı: Prş Ağu 20, 2020 4:46 pm Tekrardan merhaba arkadaşlar, durumla ilgili güncellemeyi paylaşayım. Expatrio hesabını açtıktan sonra iki farklı ödeme seçeneği oluyor. "Expatiro Payment Sollutions" olarak Cohortgo şirketiyle işbirliği varmış. Bu ödeme yoluyla ilgili bir fikrim yok ancak yanlışlıkla seçen arkadaşlar "contact" kısmından yanlış yaptıklarını belirtirlerse hesabınızdaki ödeme yöntemi tekrar sıfırlanıyor. "Transferring the funds via international bank wire" kısmı ise bizim seçmemiz gereken yöntem oluyor. Yönlendirmeleri takip ettikten sonra bir pdf olarak hesap detayları iletiliyor. Transferwise kısımında ise hesabı ister kendi adınıza ister tanıdığınız adına kurabilirsiniz ancak tr banka hesabı adı ile transferwise hesap sahibinin adı aynı olmalı. Ben hesabı babamın adına açtım ve transferwise'a babamın banka hesabından gönderim yaptım.(Babamda olan parayı kendime tekrar eft-havale vs uğraşmak istemediğim için hesabı babamın adına oluşturdum). Gönderilecek miktarı girdikten sonra hesap sahibinin kimlik vs. isteniyor ve hesap doğrulanıyor. Alıcı kısmında kendim yada başka birini seçebilirsiniz. Benim durumumda hesap babamın olduğu için başka biri seçerek expatirodan gelen IBAN ve alıcı adı olarak kendi adımı girdim ve gönderiyi tamamladım aşşağı yukarı 24 saat içinde param bloke hesaba geçti. Zaten parayla ilgili her hareket için mail alıyorsunuz. Sonrasında yine 4-5 saat içinde para expatrio tarafından işlendi ve "06 Blocked Amount Confirmation" belgesini aldım. Herkese kolaylıklar diliyorum
Wise uzerinden gönderim için verilen iban girince transferi kabul etmiyor neden acaba bu iban kabul etmiyor anlaşma mı bitti

Kullanıcı avatarı
egehandr
Mesajlar: 30
Kayıt: Çrş May 19, 2021 3:55 pm
Konum: Izmir, Munich
İletişim:

Re: Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Mesaj gönderen egehandr » Çrş May 19, 2021 10:45 pm

Bybek yazdı: Çrş Mar 17, 2021 2:15 am Wise uzerinden gönderim için verilen iban girince transferi kabul etmiyor neden acaba bu iban kabul etmiyor anlaşma mı bitti
Bu durumda herhangi bir değişiklik mevcut mudur?
Yarın sabah Expatrio'ya Transferwise üzerinden para göndermeye çalışacağım.
Technical University of Munich - Biomedical Engineering and Medical Physics M.Sc.
Izmir Kâtip Çelebi University - Biomedical Engineering B.Sc.

Kullanıcı avatarı
egehandr
Mesajlar: 30
Kayıt: Çrş May 19, 2021 3:55 pm
Konum: Izmir, Munich
İletişim:

Re: Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Mesaj gönderen egehandr » Prş May 20, 2021 5:42 pm

egehandr yazdı: Çrş May 19, 2021 10:45 pm Bu durumda herhangi bir değişiklik mevcut mudur?
Yarın sabah Expatrio'ya Transferwise üzerinden para göndermeye çalışacağım.
Güncelleme!

Dün gece Transferwise'a mail göndermiştim. Bu sabah yanıt geldi. Transferwise üzerinden Expatrio'ya gönderimler şu an askıya alınmış, ne sebeple bilmiyorum ama Expatrio'nun hesabına gönderim yapamadıklarını söylediler. Zaten ben de sabah Transferwise üzerinden Expatrio'daki bloke hesabımın IBAN'ına para göndermeye çalıştığımda "Şu anda bu hesaba transfer yapamıyoruz" yazmıştı.

Bunun üzerine ben de TransferGo'dan hemen bir üyelik açtım. 10 dakikada halloldu. Oradan bloke hesap ücretini yolladım. Sabah 9.30'da (Istanbul saati ile) Finansbank üzerinden paramı TransferGo ile yola çıkardım. Öğlene doğru TransferGo onay maili gönderdi. Paranızı ilettik demişler. Şu an aynı gün saat 17.30'da da Expatrio'dan onay maili aldım, bloke hesap için yolladığım tam tutarı teslim almışlar ve bloke hesap onay PDF'ini de göndermişler.

Tüm işlemler 24 saat geçmeden aynı gün içerisinde tamamlandı. Buradan başkalarına referans olsun. TransferGo için çekincelerim vardı ama oldukça hızlı ve güvenilir firmaymış belli ki. Daha önce TransferWise ile TUM'a dönemlik ücret göndermiştim, transferim ertesi gün tamamlanmıştı.
Technical University of Munich - Biomedical Engineering and Medical Physics M.Sc.
Izmir Kâtip Çelebi University - Biomedical Engineering B.Sc.

sauron00
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzt Eyl 20, 2021 4:29 pm

Re: Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Mesaj gönderen sauron00 » Çrş Eyl 29, 2021 11:12 am

Ben de transferi wise.com ile yapmayı denediğimde gerçekleşmedi. Expatrio'nun kullanmakta olduğu banka "Mangopay" Lüksemburg kökenli olduğundan dolayı transferlerin Lüksemburg'a yapılması gerekiyor, benimki öyleydi en azından. Müşteri hizmetleri transferin gerçekleşmeme nedeninin Lüksemburg devletinin özel düzenlemelerinden kaynaklı olduğunu ve daha fazla bilgi veremeyeceklerini söylediler. Bununla ilgili Expatrio'ya bir kaç kere yazdım ve bana şöyle geri dönüşler yapıldı:
We are aware that TransferWise (now Wise) had issues transferring to the Expatrio blocked accounts recently. Our banking partner has reached out to them and they were able to identify the root cause. Wise is already working on fixing this issue, but we do not know how long it will take for them to do it. Unfortunately there is nothing else we can do on our end.
I can confirm that your Expatrio blocked account, which can be used for German Visa or residence permit purposes only, has a Luxembourg IBAN. This is because our banking technology provider, Mangopay, is located in Luxembourg.

In general, the European Union (EU) has a collective payment scheme and banking regulations. Therefore, a bank account can be located in Germany, France, Luxembourg, or any other member state in order to be able to use it in another member state.

Sağolsun buraya egehandr nickli arkadaş TransferGo ile olan tecrübesini yazmış, ben de onun sayesinde transferi TransferGo ile yaptım. Dediği gibi hızlı ve güvenilir bir firmaya benziyor. Türkiye'de müşteri servisleri olduğu için rahatça telefon açılıp bilgi alınabiliyor. Benim sabah 11'de yolladığım parayı 16:30'da Expatrio'ya ilettiler, 19:30'da ise Expatrio'dan hesaba paranın ulaştığı haberi geldi. "06 Blocked Amount Confirmation" belgesini indirebiliyorum. Sıkıntısız halloldu gibi gözüküyor. Kur oranları wise.com'a göre biraz daha kötü olmasına rağmen bence diğer transfer yöntemlerinden daha hesaplı bir seçenek TransferGo.

CohortGo'yu da kullanmayı denemiştim ancak, transfer için benden swift ücreti kesmek istedi. Yani sitede tüm masraflar dahil demesine rağmen swift ücretini karşılamıyor. Bu da zaten normelden daha pahalıya yaptığı transferi iyice pahalandırıyor. Ben mi birşeyleri yanlış yaptım bilmiyorum ama bu yöntem bana pek mantıklı gelmedi.

Kullanıcı avatarı
egehandr
Mesajlar: 30
Kayıt: Çrş May 19, 2021 3:55 pm
Konum: Izmir, Munich
İletişim:

Re: Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Mesaj gönderen egehandr » Çrş Eyl 29, 2021 11:18 am

sauron00 yazdı: Çrş Eyl 29, 2021 11:12 am Ben de transferi wise.com ile yapmayı denediğimde gerçekleşmedi. Expatrio'nun kullanmakta olduğu banka "Mangopay" Lüksemburg kökenli olduğundan dolayı transferlerin Lüksemburg'a yapılması gerekiyor, benimki öyleydi en azından. Müşteri hizmetleri transferin gerçekleşmeme nedeninin Lüksemburg devletinin özel düzenlemelerinden kaynaklı olduğunu ve daha fazla bilgi veremeyeceklerini söylediler. Bununla ilgili Expatrio'ya bir kaç kere yazdım ve bana şöyle geri dönüşler yapıldı:





Sağolsun buraya egehandr nickli arkadaş TransferGo ile olan tecrübesini yazmış, ben de onun sayesinde transferi TransferGo ile yaptım. Dediği gibi hızlı ve güvenilir bir firmaya benziyor. Türkiye'de müşteri servisleri olduğu için rahatça telefon açılıp bilgi alınabiliyor. Benim sabah 11'de yolladığım parayı 16:30'da Expatrio'ya ilettiler, 19:30'da ise Expatrio'dan hesaba paranın ulaştığı haberi geldi. "06 Blocked Amount Confirmation" belgesini indirebiliyorum. Sıkıntısız halloldu gibi gözüküyor. Kur oranları wise.com'a göre biraz daha kötü olmasına rağmen bence diğer transfer yöntemlerinden daha hesaplı bir seçenek TransferGo.

CohortGo'yu da kullanmayı denemiştim ancak, transfer için benden swift ücreti kesmek istedi. Yani sitede tüm masraflar dahil demesine rağmen swift ücretini karşılamıyor. Bu da zaten normelden daha pahalıya yaptığı transferi iyice pahalandırıyor. Ben mi birşeyleri yanlış yaptım bilmiyorum ama bu yöntem bana pek mantıklı gelmedi.
Hayirli ugurlu olsun. Aslinda tamamen gönderilen tutara baktiginizda ozelllikle Türkiye´den yurtdisina para gönderirken, TransferGo, Wise´tan daha ucuz ve daha hizli. O yuzden TransferGo kullanarak iyi yapmissiniz. Ve keske davet kodumu da kullansaydiniz ama bilmiyordunuz sanirim :)

Baska zaman icin buraya TransferGo davet kodumu birakiyorum, isteyen alabilir:

1VfK5B
Technical University of Munich - Biomedical Engineering and Medical Physics M.Sc.
Izmir Kâtip Çelebi University - Biomedical Engineering B.Sc.

meltemszg
Mesajlar: 14
Kayıt: Prş Haz 10, 2021 5:22 pm

Re: Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Mesaj gönderen meltemszg » Çrş Eyl 29, 2021 2:23 pm

Expatrio'dan mail geldi bugün Transferwise ile gönderimin artık yapılabildiğine dair.
Alıcı ülkeyi Fransa olarak değiştirmişler. Yani artık wise ile gönderim yapılabiliyor bilginize.

Kullanıcı avatarı
egehandr
Mesajlar: 30
Kayıt: Çrş May 19, 2021 3:55 pm
Konum: Izmir, Munich
İletişim:

Re: Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Mesaj gönderen egehandr » Çrş Eyl 29, 2021 2:26 pm

meltemszg yazdı: Çrş Eyl 29, 2021 2:23 pm Expatrio'dan mail geldi bugün Transferwise ile gönderimin artık yapılabildiğine dair.
Alıcı ülkeyi Fransa olarak değiştirmişler. Yani artık wise ile gönderim yapılabiliyor bilginize.
Wise ile Türkiye´den yurtdisina gönderim daima daha yuksek fiyatli oluyor. Onu da soyleyelim.
TransferGo bu noktada daha iyi ve uygun viyat veriyor
Technical University of Munich - Biomedical Engineering and Medical Physics M.Sc.
Izmir Kâtip Çelebi University - Biomedical Engineering B.Sc.

nuran
Mesajlar: 7
Kayıt: Prş Tem 01, 2021 10:44 pm

Re: Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Mesaj gönderen nuran » Sal Şub 15, 2022 7:14 pm

Arkadaşlar merhaba. Expatrio üzerinden bloke hesap açarken ücreti Wise ile göndereceğim ancak bunun yanı sıra, Euro olarak göndereceğimden ve yine işlem uluslararası geçtiğinden dolayı banka da transfer ücreti istiyor Wise'a gönderirken. Aranızda bu işlemi bu şekilde yapan veya farklı bir metot uygulayan varsa da eğer nasıl uyguladığını benimle iletişime geçip anlatabilir mi? Teşekkürler.

odes
Mesajlar: 14
Kayıt: Çrş Ara 29, 2021 1:16 pm

Re: Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Mesaj gönderen odes » Sal Şub 15, 2022 7:58 pm

nuran yazdı: Sal Şub 15, 2022 7:14 pm Arkadaşlar merhaba. Expatrio üzerinden bloke hesap açarken ücreti Wise ile göndereceğim ancak bunun yanı sıra, Euro olarak göndereceğimden ve yine işlem uluslararası geçtiğinden dolayı banka da transfer ücreti istiyor Wise'a gönderirken. Aranızda bu işlemi bu şekilde yapan veya farklı bir metot uygulayan varsa da eğer nasıl uyguladığını benimle iletişime geçip anlatabilir mi? Teşekkürler.
Wise Türkiye'den TL alarak çalışıyor diye biliyorum. Elinizde Euro varsa direkt SWIFT ile Almanya'ya göndermeyi düşünebilirsiniz.

Kullanıcı avatarı
egehandr
Mesajlar: 30
Kayıt: Çrş May 19, 2021 3:55 pm
Konum: Izmir, Munich
İletişim:

Re: Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Mesaj gönderen egehandr » Sal Şub 15, 2022 8:50 pm

nuran yazdı: Sal Şub 15, 2022 7:14 pm Arkadaşlar merhaba. Expatrio üzerinden bloke hesap açarken ücreti Wise ile göndereceğim ancak bunun yanı sıra, Euro olarak göndereceğimden ve yine işlem uluslararası geçtiğinden dolayı banka da transfer ücreti istiyor Wise'a gönderirken. Aranızda bu işlemi bu şekilde yapan veya farklı bir metot uygulayan varsa da eğer nasıl uyguladığını benimle iletişime geçip anlatabilir mi? Teşekkürler.
Wise ile o sekilde islem yapilamaz diye biliyorum.
Elinizde hazirda Euro var ise mutlaka Swift islemi yapmalisiniz. Bankaniz bu konuda yardim eder. Subeden veya internet bankaciligindan yapabilirsiniz
Technical University of Munich - Biomedical Engineering and Medical Physics M.Sc.
Izmir Kâtip Çelebi University - Biomedical Engineering B.Sc.

aliulubas
Mesajlar: 1
Kayıt: Çrş Şub 22, 2023 12:33 pm

Re: Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Mesaj gönderen aliulubas » Çrş Şub 22, 2023 12:35 pm

odes yazdı: Sal Şub 15, 2022 7:58 pm Wise Türkiye'den TL alarak çalışıyor diye biliyorum. Elinizde Euro varsa direkt SWIFT ile Almanya'ya göndermeyi düşünebilirsiniz.
Herkese selam Expatrio'da tam öyle olmuyor. Ben İşbankasındaki Euro'mu direkt Expatrio IBAN'ı ile göndermeye çalıştım ama önce red geldi sonra da iade edildi onu tercih etmeyin bence. Bu arada TransferGo üzerinden adım adım nasıl işlem yapılacağını bilen var mı acaba?

Kullanıcı avatarı
egehandr
Mesajlar: 30
Kayıt: Çrş May 19, 2021 3:55 pm
Konum: Izmir, Munich
İletişim:

Re: Expatiro'ya Transferwise ile para göndermek

Mesaj gönderen egehandr » Çrş Şub 22, 2023 1:12 pm

aliulubas yazdı: Çrş Şub 22, 2023 12:35 pm Herkese selam Expatrio'da tam öyle olmuyor. Ben İşbankasındaki Euro'mu direkt Expatrio IBAN'ı ile göndermeye çalıştım ama önce red geldi sonra da iade edildi onu tercih etmeyin bence. Bu arada TransferGo üzerinden adım adım nasıl işlem yapılacağını bilen var mı acaba?
Selamlar. YouTube’da bu konuda bi videom mevcut. Adim adim her seyi goruntulu sekilde anlattim.

“Transfergo para gonderme nasil yapilir detayli anlatim” diye arayabilirsiniz. Link icin: https://youtu.be/DUtQVu_hn1Y
Technical University of Munich - Biomedical Engineering and Medical Physics M.Sc.
Izmir Kâtip Çelebi University - Biomedical Engineering B.Sc.

Cevapla