Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

İnformatik Bölümü hakkında birtakım sorular

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
osmanaltunn18
Mesajlar: 8
Kayıt: Prş Ara 01, 2022 12:44 pm

İnformatik Bölümü hakkında birtakım sorular

Mesaj gönderen osmanaltunn18 » Cum Ara 09, 2022 2:45 pm

Merhaba Arkadaşlar

Arkadaşlar benim asıl ilgi alanım asıl sevdiğim iş yazılım bölümü ve almanyada gerek çeviriyi kullanmamla gerekse üniversitede bulunan bölümlere bakınca gördüğüm şey informatik oluyor. Bilgisayar Bilimleri olarak geçiyor ve mühendislik ibaresi yer almıyor. Zaten bu pekte önemli değil önemli olan informatiğin bilgisayar mühendisliğine çok daha yakın olması. Elektronik ağırlıklı yani yazılım biraz geri planda kalıyor.

Ben almanyada yazılım ile alakalı eğitim almak istiyorum bu konuda bilgilendirilmek istedim bildiğiniz bir üniversite var mı yada ben informatik okuyorum bunları öğreniyoruz diyecek arkadaşların cevaplarını bekliyorum şimdiden.

killfightdie
Mesajlar: 54
Kayıt: Pzt Kas 02, 2020 1:36 pm

Re: İnformatik Bölümü hakkında birtakım sorular

Mesaj gönderen killfightdie » Cum Ara 09, 2022 2:52 pm

Daad.de üzerinden okulları bir liste yapıp, sitelerine girip ders programlarını inceleyebilirsin. Ben yazın böyle bir liste yapmıştım fakat format atınca yedeklemeyi unutup sildim. Yazılım-donanım ağırlıklı olması tamamen okulla alakalı diyebilirim, hatta bazı Wirtschaftsinformatik bölümleri var ki Informatik bölümlerinden bile daha çok yazılımla alakalı dersler içeriyor.

Ayrıca bir tavsiye vermek istiyorum, Türkiye'de Bilgisayar Programcılığı bitirdim ve DGS ile Bilgisayar Mühendisliğine geçtim. Bilgisayar Mühendisliğindeki bazı dersleri Ön Lisansta gördüm diyebilirim. Temel dersleri aldıktan sonra(Matematik altyapısı, Ayrık Matematik, Veri Yapıları ve Algoritmalar, Bilgisayar Ağları, Bilgisayar Mimarisi-Bilgisayar Organizasyonu, Veri Tabanı Sistemleri vb.) sen öğrenmek istediğin şeyi kendi başına çok rahatlıkla kısa bir sürede öğrenebilirsin. O yüzden bulabileceğin kafana en yatan okulu seç, gerisini çok da düşünme ve derslerine odaklan derim.

osmanaltunn18
Mesajlar: 8
Kayıt: Prş Ara 01, 2022 12:44 pm

Re: İnformatik Bölümü hakkında birtakım sorular

Mesaj gönderen osmanaltunn18 » Cmt Ara 10, 2022 3:50 pm

hocam dediğiniz siteden baheclor's degree seçip arama kısmına software engineering yazdım ve aradığım şey hariç herşey çıktı fizik kimya elektrik mekatronik vs vs sanırım almanyada yazılım mühendisliği yok doğrudan mühredatının yazılım olduğu edit: hocam çok alakasız şeyler çıkıyor ben mi kullanmayı bilmiyorum site mi garip anlamadım

killfightdie
Mesajlar: 54
Kayıt: Pzt Kas 02, 2020 1:36 pm

Re: İnformatik Bölümü hakkında birtakım sorular

Mesaj gönderen killfightdie » Cmt Ara 10, 2022 9:40 pm

osmanaltunn18 yazdı: Cmt Ara 10, 2022 3:50 pm hocam dediğiniz siteden baheclor's degree seçip arama kısmına software engineering yazdım ve aradığım şey hariç herşey çıktı fizik kimya elektrik mekatronik vs vs sanırım almanyada yazılım mühendisliği yok doğrudan mühredatının yazılım olduğu edit: hocam çok alakasız şeyler çıkıyor ben mi kullanmayı bilmiyorum site mi garip anlamadım
Direkt Software başlığı altında birkaç özel okul hariç sanırsam yok çünkü ben baktığımda da bulamamıştım. Bence Informatik ve Wirtschaftsinformatiklerin listesini çıkartıp ders programlarını inceleyin, diğer türlü yok.

osmanaltunn18
Mesajlar: 8
Kayıt: Prş Ara 01, 2022 12:44 pm

Re: İnformatik Bölümü hakkında birtakım sorular

Mesaj gönderen osmanaltunn18 » Pzr Ara 11, 2022 6:53 pm

killfightdie yazdı: Cmt Ara 10, 2022 9:40 pm Direkt Software başlığı altında birkaç özel okul hariç sanırsam yok çünkü ben baktığımda da bulamamıştım. Bence Informatik ve Wirtschaftsinformatiklerin listesini çıkartıp ders programlarını inceleyin, diğer türlü yok.
wirtschaftsinformatik türkiyede yönetim bilişim sistemleri olarak geçiyor ve eşit ağırlık bölümü mühendislik denkliği alınabileceğini sanmıyorum hocam ama bakarım

Cevapla