Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vizem 90 Gün Verildi

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
egeselb
Mesajlar: 9
Kayıt: Sal Haz 21, 2022 10:34 pm

Vizem 90 Gün Verildi

Mesaj gönderen egeselb » Çrş Kas 02, 2022 10:59 pm

Merhaba,
36/f ile Giessen'a gideceğim. Vizemin süresi 23 Ocak'ta doluyor ve ben 17 Kasım'da Almanya'da olacağım. Gittiğimde kalıcı bir yerim olmayacak geçici bir yerim var ama oraya anmeldung yaptıramıyorum. Gider gitmez WG veya yurt için arayışa geçeceğim ama gittiğim tarihte zaten vizemin bitimine 2 ay kalmış oluyor. Henüz anmeldung yapmamış olacağım, bu beni nasıl etkiler? Oturuma başvuru sürem çok gecikecek ne yapmam gerekiyor, muhtemelen oturum için randevumun vize sonrasına kalması bile mümkün gibi duruyor araya tatiller girdiği için. Sizce ne yapmalıyım?

ibdb
Mesajlar: 55
Kayıt: Cum Kas 12, 2021 11:21 am

Re: Vizem 90 Gün Verildi

Mesaj gönderen ibdb » Prş Kas 03, 2022 12:06 am

Merhaba, örnek olması için yazıyorum. Geçtiğimiz sene vizem 19 Kasım'da geldi. 29 Kasım'da Almanya'ya giriş yaptım ve bir hafta sonra anmeldung yaptım. Oturum randevusuna kendim başvurmadım, anmeldung yaptıktan sonra yabancılar dairesi randevu ataması yapıp bana mektup ile bildirdi. (Gittiğiniz eyalete göre değişebiliyor prosedür, bunu öğrenmenizi öneririm. Ben Bonn'dayım ve bana başvurmadan atandı geçtiğimiz sene.) Bana verilen vize Şubat ortasında bitiyordu ve oturum iznim o tarihe yetişmiyordu (Mart sonunda alabildim). Ben de sizin gibi ne yapacağımı düşünürken bir mektup daha geldi yabancılar dairesinden, oturum izniniz gelene kadar vize süreniz dolmuş olacak fakat bu gönderdiğimiz belgeyi yanınızda taşıyarak Almanya'da kalmanızda bir sorun olmayacaktır, sadece ülke dışına çıkarsanız tekrar giriş yapmanızı garanti etmez bu belge, yazıyordu.
Diğer bir örnek, vizesi benimle aynı tarihte gelen ve Şubat ayına kadar geçerli olan arkadaşım Heidelberg'te kalacak yer bulamadı ve geçici yerlerde kaldığı için anmeldung yapamadı. Nisan ayında kendisine yurt çıktı, fakat bu sefer de anmeldung için randevu bulamadı. Başvuru yapması Mayıs ayını, oturum alması da Ağustos ayını buldu. Bu süreçte, kalacak yer bulamadığını bu yüzden anmeldung yapıp randevu alamadığını açıklayan bir bilgilendirme maili gönderdi yabancılar dairesine. Ve sorun yaşamadan oturum iznini geç olsa da aldı.
aynı stresli dönemden geçiyor birçok kişi, o yüzden uzun ve detaylı anlatmak istedim kusura bakmayın. Eğer siz de geldikten sonra resmi bir adres bildirimi yapamazsanız, bence yabancılar dairesini en azından mail ile bilgilendirmelisiniz. Bu durum onlara da pek yabancı değil sonuç olarak, yardımcı olurlar umarım.
Bol şans diliyorum.

egeselb
Mesajlar: 9
Kayıt: Sal Haz 21, 2022 10:34 pm

Re: Vizem 90 Gün Verildi

Mesaj gönderen egeselb » Prş Kas 03, 2022 10:01 am

Çok teşekkür ederim, içimi rahatlattığınızı söyleyebilirim.

Cevapla