Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Studienkolleg

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
thaifood
Mesajlar: 4
Kayıt: Cum Eki 28, 2022 1:24 am

Studienkolleg

Mesaj gönderen thaifood » Cum Eki 28, 2022 1:43 am

Arkadaslar selamlar. Ben gecen sene YKS´ye girdim, isletme bölümündeyim su an.

Bu yil Münih´te Studienkolleg yapip ardindan Informatik okumak istedigim icin bunu arastirdim, ve bazi danismanlar fen lisesi cikisli olup 4 yillik lisans programina yerlesmis olmama ragmen Studienkolleg basvurumda üniversite giris belgem yok dersem Studienkolleg sinavina davet alabilecegimi soyledi. Hem bunun dogrulugundan emin degilim cünkü bildigim kadariyla oyle olmuyor, ayni zamanda bunlara ragmen bölüm degistirmek icin de Studienkolleg yapilabiliyor diyenler de var.

Kisacasi fen lisesi cikisli olup 4 yillik isletme bolumunde olmama ragmen Studienkolleg yapabilir miyim?

Bi´ yardimci olursaniz cok sevinirim, cok sag olun simdiden :)

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39294
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Studienkolleg

Mesaj gönderen Physiker » Cum Eki 28, 2022 11:10 am

Sadece lise diplomasiyla STK basvurusu yapilmaz. Baska bir baslikta mühendislik okuyorum diye yazmissiniz ve bölüm degistirmek istiyormussunuz. Eger bambaska bir alanda egitim almak istiyorsaniz zaten o zaman STK yapmaniz gerekiyor, yani YKS tercih sonucuyla basvuru yapabilirsiniz STK icin.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

thaifood
Mesajlar: 4
Kayıt: Cum Eki 28, 2022 1:24 am

Re: Studienkolleg

Mesaj gönderen thaifood » Cum Eki 28, 2022 1:34 pm

Physiker yazdı: Cum Eki 28, 2022 11:10 am Sadece lise diplomasiyla STK basvurusu yapilmaz. Baska bir baslikta mühendislik okuyorum diye yazmissiniz ve bölüm degistirmek istiyormussunuz. Eger bambaska bir alanda egitim almak istiyorsaniz zaten o zaman STK yapmaniz gerekiyor, yani YKS tercih sonucuyla basvuru yapabilirsiniz STK icin.
Cok sag olun Herr Physiker :) O zaman meslek veya imam hatip mezunu olmadan ya da acikogretim kazanmadan, bölüm degistirmek icin STK yapilabiliyor galiba dogru anladiysam. Öyleyse benim de basvurumda belirtmem gerekir degil mi STK istememin sebebi akademik olarak yetersiz olmam degil, nihayetinde su an okudugum bolumden farkli bir bolume bewerbung yapmak istedigim icin STK´ya basvuruyorum diye?

Cevapla