Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri - 2022

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
cain
Mesajlar: 149
Kayıt: Çrş Şub 24, 2021 11:08 pm
Konum: Bochum

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen cain » Cmt Eyl 24, 2022 6:51 pm

babysharkdudu1_ yazdı: Cmt Eyl 24, 2022 5:28 pm Cevap için teşekkürler vizeyi istediğiniz tarihe yani 10 Ekim'e mi vermişler?
Evet tam olarak o tarihi yazmıştım vize başvuru formuna

cain
Mesajlar: 149
Kayıt: Çrş Şub 24, 2021 11:08 pm
Konum: Bochum

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen cain » Cmt Eyl 24, 2022 6:52 pm

ayropean yazdı: Cmt Eyl 24, 2022 5:49 pm Dil seviyenizi öğrenebilir miyim?
Goethe A2 sertifikam var 88 puan ile

zeldaceren
Mesajlar: 42
Kayıt: Pzr Eyl 04, 2022 3:04 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen zeldaceren » Cmt Eyl 24, 2022 10:13 pm

sametpmk yazdı: Cmt Eyl 24, 2022 4:20 pm Vize görüşmesi: 8 haziran
Eksik evrak talebi:13 eylül
Kargo mesajı: 23eylül
Pasaport teslimi:24eylül
Vize türü:36f
Görüşme yeri:İstanbul başkonsolosluğu

selam arkadaşlar
Uzun bir bekleyişin(3.5 ay)ardından sonunda vizem elime ulaştı.Bu süreçte bu forumun bana çok faydası oldu.Bu nedenle bende deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Benim şartlı kabulüm ve A2 goethe sertfikam vardı.Belgeleri eksiksiz hazırladım.Bir çok yerde yazıyor zaten hangi belgeler olduğu yazmicam oyüzden.Üni başvurusunda kullandığım belgelerdi çoğu(noterli apostilli).
Görüşmeye giderken vize ücretinin yanında bir miktarda türk lirası bulundurun.Fotokopiniz eksik çıkarsa orda fotokopi çekebiliyolar bunun içinde para alıyolar tabi .Bir de kargo ücreti var.
Ben görüşmeye 1 saat erken gittim.1 saat önceden aldılar görüşmeye oyüzden erken gitmenizde fayda var.İçeri girince birisi belgelerinizi ayıklıyor ve gereksizleri size geri veriyor(Nerdeyse getirdiğim belgelerin yarısını geri verdi).O sırada da başka birisi kargo işlemlerini hallediyor.Adresinizi falan yazıyosunuz.İşlemler tamamlandıktan sonra memurun yanına gidiyosunuz.Arada cam ve mikrofonlar var.Adeta cezaevi görüşmesi gibi.Memur güler yüzlü ve pozitif bir kadındı.Heyecanımı baya azalttı diyebilirim. Görüşme esnasında şaka falan bile yaptı.Gülüştük falan garipti baya.Klasik bir kaç soru sordu.Kalıcağım yer okicağım bölüm ve üniversite vesaire.Sonra almanca seviyemi ve ingilizce seviyemi sordu.Bunları sorarkende birşeyleri doluruyordu.Sonra almanca seviyemi ölçmek için 2 almanca soru sordu.
-Hangi üniversitede okumak istiyorsunuz?
-Hangi bölümü okuyacaksınız?
Teklemeden cevapladım ikisinide.Zaten baya kolaydı.Kadın zorlamak istemedi beni .Daha a2 olduğum için zorlamamış olabilir.Sonrasında bence asıl önemli soruları sordu.
-Neden bu bölümü tercih ettiniz?
-Bölümünüzün ilk senesi hangi dersler işleniyor?
Arkadaşlar benim anladığım asıl olay, öğrenci olduğunuzu kanıtlamak.Bu yüzden okulunuzun adresi,dil kursunun adresi ,bölüm derslerini vesaire kesinlikle bilin ezberleyin.Birde neden bu bölümü seçtin sorusuna güzel etkileyici ve net bir cevap hazırlayın .
Herkesin farklı bir vize deneyimi var ,o yüzden bu forumdaki vize anılarını okumanızı tavsiye ederim.Her soruya hazırlıklı olmaya çalışın.Net olmak en önemlisi.
Vize görüşmesi böyleydi.Genel olarak çok iyi geçmişti.Sonrasınd@ uzun bir bekleyiş var arkadaşlar.Upuzun. vizeden 1.5ay boyunca bir haber alamadım.Sonrasında ben ulaşmaya karar verdim.Mail attım ama cevap gelmedi.Sonra aradım.İşlemleriniz devam ediyor dendi.Telefon numarasını burda vermek istemiyorum.Güncel numarayı internette illaki bulursunuz.Sabah saat 9 da başlıyo pzrts salı çrşmba perşmebe.Erken saate aramanızı tavsiye ederim ve barkod no nuz yanınızda olsun.Ben haftada 1 arıyodum durumu öğrenmek için.
Neyse 3 ayın sonunda eksik evrak talebinde bulundular.Dil kursu kayıt belgesi istediler.Zaten ben bir dil kursu kayıt belgesi vermiştim.Ama aradan 3 ay geçtiği için güncelliğini yitirdi.Bu yüzden yeni belge istediler.Dil kursuna mail yoluyla durumu anlatıp ilerki tarihe kurs ayarladım.Belgeyide gönderdim.Gönderdikten 1 hafta sonra vizem sonuçlandı ve elime ulaştı.Yazım hatalarım illaki olmuştur kusura bakmayın :D .Umarım herşey dilediğiniz gibi olur.Sağlıklı günler diliyorum.
Merhaba çok hayırlı olsun öncelikle. Hangi okula gideceksiniz acaba?

rumi
Mesajlar: 4
Kayıt: Cmt Eyl 17, 2022 3:04 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen rumi » Pzr Eyl 25, 2022 11:57 am

omerkaya yazdı: Cum Şub 04, 2022 2:18 pm Merhaba Enes. ben de İstanbul konsolosluğuna gidip elden teslim ettim 1 Şubat 2022 tarihinde. Ek olarak web sitelerine durumu sormuştum ancak teslim ettikten sonra cevap geldiği için ilk etapta elden teslim etmiş oldum. Bana verdikleri cevapta da mail adresi vermişlerdi. O mail adresine de evrakları 2 Şubat 2022 tarihinde gönderdim. Henüz cevap gelmedi. Hepimiz için hayırlısı olsun.
Merhaba, ben de eksik evrak yollayacağım, Mail adresi neydi paylaşabilir misiniz?

visawaiting
Mesajlar: 8
Kayıt: Sal Eyl 13, 2022 1:14 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen visawaiting » Pzr Eyl 25, 2022 2:12 pm

Arkadaşlar forumda diğer cevapları incelerken gördüğüm kadarıyla 41F vizesine başvururken diploma+ diploma supplementini vizeye başvururken çoğu arkadaşımız sunmuş. Benim gibi lisans diplomasının yanında transkriptini veren var mı ve bu şekilde vizesini alabilen? Teşekkürler.

LeoparTankı
Mesajlar: 35
Kayıt: Cum Tem 19, 2019 12:54 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen LeoparTankı » Pzr Eyl 25, 2022 2:41 pm

sametpmk yazdı: Cmt Eyl 24, 2022 4:38 pm Bloke hesabım var.(fintiba)
evet 1 ay sonraydı ilk kurs başvurum.Kaydı sadece bir kur için aldım.O da 7 8 hafta falan sürüyor.
Hayırlı olsun hocam, dil kursu kaydınız ilk etapta 2 aylıkmış sanırım. Kaç aylık vize verdiler —-3/6 ?

ecelina
Mesajlar: 46
Kayıt: Prş Haz 16, 2022 8:55 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen ecelina » Pzr Eyl 25, 2022 5:31 pm

Merhava, benim anlamadığım, okulun dil sınavına girmediğinizi konsolosluk nasıl fark etti ki? Okula sorduysa eğer zaten bilir mantıken sizin kabulü ertelettiğinizi.
busrarikci yazdı: Sal Eyl 20, 2022 12:11 pm Selam Arkadaşlar,
13 Eylül 2022 tarihinde İstanbul Almanya Başkonsolosluğunda 36F Vize randevum vardı. Genel olarak iyi geçen bir görüşmeydi. Yaklaşık 45 dk sürdü. Görüşme sonunda eksik evrak talebi olursa mail yoluyla bana bildirileceği söylendi. Dün yani 19 Eylül'de Konsolosluk tarafından telefonla arandım. Açıkçası telefonla aranmayı beklemediğim için biraz şaşırdım. Karşıdaki görevli şartlı kabul almış olduğum okulun 16 eylüldeki dil sınavına girmemiş olduğumu ve bu durumda okulla görüşüp görüşmediğimi ve ne yapacağımı sordu.
Açıkçası benim durumum şuydu, vize randevumdan kısa bir süre önce, okulun kayıt tarihine vizemin yetişmeyeceğini öngörerek, kabulumu bir sonraki döneme erteledim. Ancak sağlık sigortası vs belgelerimi ekim ayına göre hazırladığım için, vize başvurumda kabulümü ertelediğimi bildirmedim. Dün telefonla aranınca ve kaçırmış olduğun dil sınavı için ne yapacaksın diye sorulunca (açıkçası biraz da afallayarak) okulun bana zaman verdiğini söyledim.Bu cevabıma istinaden benden yazılı bir belge ya da okulla olan yazışmalarımı istedi karşı taraf. Bana okulun tanıdığı bir süre vardı evet fakat ben bu süreyi beklemeden zaten kabulumu ertelemiştim.
Konsolosluğa attığım mailde de durumu bu şekilde açıkladım ve okulun bana ekstra zaman verdiğini gösteren mailini ve vizem "yetişmeyeceği" için de kabulümü ertelemek zorunda kaldığımı belirttim. Ve bir sonraki dönem için aldığım kabulu de gönderdim.
Telefonda verdiğim cevap ile mailde yazdığım durum aynı olmadığı için biraz gerildim açıkçası. Bir de bunun üzerine tabi kabulümü erteleme durumunu bildirmediğim için bir sıkıntı çıkar mı korkusu var. Farkındayım biraz özel- bir durum benimkisi ama buna benzer bir durum yaşayan var mıdır acaba? Varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

yagmurk
Mesajlar: 14
Kayıt: Cum Nis 29, 2022 3:42 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen yagmurk » Pzr Eyl 25, 2022 5:54 pm

visawaiting yazdı: Pzr Eyl 25, 2022 2:12 pm Arkadaşlar forumda diğer cevapları incelerken gördüğüm kadarıyla 41F vizesine başvururken diploma+ diploma supplementini vizeye başvururken çoğu arkadaşımız sunmuş. Benim gibi lisans diplomasının yanında transkriptini veren var mı ve bu şekilde vizesini alabilen? Teşekkürler.
Benim daha diplomam da çıkmamıştı o yüzden supplementsız geçici mezuniyet belgesi ve transkriptle başvurdum, vize verdiler.

Computer_Berkay
Mesajlar: 1691
Kayıt: Pzr Eyl 22, 2019 6:46 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Computer_Berkay » Pzr Eyl 25, 2022 6:59 pm

busrarikci yazdı: Sal Eyl 20, 2022 12:11 pm Selam Arkadaşlar,
13 Eylül 2022 tarihinde İstanbul Almanya Başkonsolosluğunda 36F Vize randevum vardı. Genel olarak iyi geçen bir görüşmeydi. Yaklaşık 45 dk sürdü. Görüşme sonunda eksik evrak talebi olursa mail yoluyla bana bildirileceği söylendi. Dün yani 19 Eylül'de Konsolosluk tarafından telefonla arandım. Açıkçası telefonla aranmayı beklemediğim için biraz şaşırdım. Karşıdaki görevli şartlı kabul almış olduğum okulun 16 eylüldeki dil sınavına girmemiş olduğumu ve bu durumda okulla görüşüp görüşmediğimi ve ne yapacağımı sordu.
Açıkçası benim durumum şuydu, vize randevumdan kısa bir süre önce, okulun kayıt tarihine vizemin yetişmeyeceğini öngörerek, kabulumu bir sonraki döneme erteledim. Ancak sağlık sigortası vs belgelerimi ekim ayına göre hazırladığım için, vize başvurumda kabulümü ertelediğimi bildirmedim. Dün telefonla aranınca ve kaçırmış olduğun dil sınavı için ne yapacaksın diye sorulunca (açıkçası biraz da afallayarak) okulun bana zaman verdiğini söyledim.Bu cevabıma istinaden benden yazılı bir belge ya da okulla olan yazışmalarımı istedi karşı taraf. Bana okulun tanıdığı bir süre vardı evet fakat ben bu süreyi beklemeden zaten kabulumu ertelemiştim.
Konsolosluğa attığım mailde de durumu bu şekilde açıkladım ve okulun bana ekstra zaman verdiğini gösteren mailini ve vizem "yetişmeyeceği" için de kabulümü ertelemek zorunda kaldığımı belirttim. Ve bir sonraki dönem için aldığım kabulu de gönderdim.
Telefonda verdiğim cevap ile mailde yazdığım durum aynı olmadığı için biraz gerildim açıkçası. Bir de bunun üzerine tabi kabulümü erteleme durumunu bildirmediğim için bir sıkıntı çıkar mı korkusu var. Farkındayım biraz özel- bir durum benimkisi ama buna benzer bir durum yaşayan var mıdır acaba? Varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.
Merhaba, cok garip bir durum ilk defa karsilastim sansizlik resmen. Birincisi dil seviyeniz tam olarak neydi? Sartli kabul aldiysaniz henüz c1 degilsiniz demektir ki okulun DSH sinavini kacirmaniz gayet normal bi durumdur. Ilavaten ben DSH degil Testdaf veya Telc c1 Hochschule sinavina girecem de diyebilirsiniz. Bu sinav sart degil yani. Muhakkak okulunuz kabul ediyordur bu sinavlari mailde bunuda gösterirsiniz okulunuzun kabul ettigine dair bir link vs. paylasabilirsiniz.
Universität Duisburg-Essen
Angewandte Informatik-Software Engineering

dedede
Mesajlar: 20
Kayıt: Prş Tem 14, 2022 6:00 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen dedede » Pzt Eyl 26, 2022 12:04 pm

41F Ankara
idata başvuru talebi: 26.06.2022
randevu atama: 2.08.2022 (bana randevu atamaları yaklaşık 6 hafta sürmüş)
randevu tarihi: 22.08.2022
bloke hesap (fintiba)
okul: rwth aachen
sigorta: at 11, başlangıç tarihi 25.09.2022'ydi. gidiş tarihimi de böyle vermiştim. Geçti bile.
dönem başlangıcı: 1.10.2022 (yani 6 gün sonra)

vize geliş tarihi: - (gelince güncelleyeceğim, sessizlik süresi filan çoktan doldu. bugün itibariyle 5 hafta oldu.)

aylardır konsolosluktan maillerime hiçbir cevap alamadım. her dilde mail atmayı denedim.
benzer şekilde aachen'ın yabancılar dairesine de ulaşamadım.

bu sürecin ilerleyiş şeklinin tamamen şansa bağlı olduğunu düşünüyorum. daha fazla başvuru dosyası eklenmeden başvurunuza bakarlarsa vizenizi alıyorsunuz yoksa bence böyle bekliyorsunuz. ama bilemem tabii, son derece kapalı kapılar arkasında işler yaptıkları için sadece spekülasyon yapabiliyoruz. bloke hesap, uçak biletleri, oradaki konaklama vs. yapılan masrafları konsolosluğun umursadığını ya da empati göstermeye tenezzül ettiğini düşünmüyorum.

herkese sabır diliyorum. benim ilk talebi oluşturduğumdan beri bugün 92 gün olmuş. dediğim gibi, gelişme olursa yazacağım

busrarikci
Mesajlar: 13
Kayıt: Pzr Eyl 11, 2022 9:51 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen busrarikci » Pzt Eyl 26, 2022 12:42 pm

ecelina yazdı: Pzr Eyl 25, 2022 5:31 pm Merhava, benim anlamadığım, okulun dil sınavına girmediğinizi konsolosluk nasıl fark etti ki? Okula sorduysa eğer zaten bilir mantıken sizin kabulü ertelettiğinizi.
Okulun kabul mektubu ile gönderdiği, haftalık ders saatleri, okul başlangıç tarihlerinin vs bulunduğu bir belge daha vardı onu da teslim aldılar vize randevusunda. Sınav tarihi de orada vardı, okula sorduklarını samıyorum.

JokerDE
Mesajlar: 22
Kayıt: Pzt Ağu 22, 2022 5:18 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen JokerDE » Pzt Eyl 26, 2022 1:48 pm

Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 3 aydır vize başvurumun sonuçlanmasını bekliyorum. Bugün büyük uğraşlar sonucu konsolosluğa ulaşabildim. Dosyamın daha Almanya'da olduğunu söyledi. Sessizlik prosedürünun çoktan dolmasına rağmen neden hala dönüş yapılmadığını merak ediyorum. Konsolosuk bir kac gün daha bekleyeceklerini ve tam 3 ay dolunca Almanya'ya hatırlatma maili atacaklarını söyledi.

Daha önce Berlin auslanderbehörde ile kontak kuran oldu mu acaba? İnternette bulduğum bir kaç numarayı aradim ama kendilerinin ilgilenmediklerini belirttiler. Elinde bir mail adresi yada telefon numarası olan rica etsem paylaşabilir mi? Teşekkürler

watrik
Mesajlar: 53
Kayıt: Pzt Eyl 05, 2022 3:29 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen watrik » Pzt Eyl 26, 2022 3:36 pm

JokerDE yazdı: Pzt Eyl 26, 2022 1:48 pm Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 3 aydır vize başvurumun sonuçlanmasını bekliyorum. Bugün büyük uğraşlar sonucu konsolosluğa ulaşabildim. Dosyamın daha Almanya'da olduğunu söyledi. Sessizlik prosedürünun çoktan dolmasına rağmen neden hala dönüş yapılmadığını merak ediyorum. Konsolosuk bir kac gün daha bekleyeceklerini ve tam 3 ay dolunca Almanya'ya hatırlatma maili atacaklarını söyledi.

Daha önce Berlin auslanderbehörde ile kontak kuran oldu mu acaba? İnternette bulduğum bir kaç numarayı aradim ama kendilerinin ilgilenmediklerini belirttiler. Elinde bir mail adresi yada telefon numarası olan rica etsem paylaşabilir mi? Teşekkürler
Vize türünüz nedir ve nereden başvurdunuz?

2459667
Mesajlar: 7
Kayıt: Pzt Ağu 15, 2022 2:32 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen 2459667 » Pzt Eyl 26, 2022 4:20 pm

gkdeniz03 yazdı: Pzt Eyl 19, 2022 8:09 pm 19 Ağustostan beri bekliyorum ses yok 1 ay oldu
Hocam var mı bir haber? Sizin de 41F miydi?

JokerDE
Mesajlar: 22
Kayıt: Pzt Ağu 22, 2022 5:18 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen JokerDE » Pzt Eyl 26, 2022 4:30 pm

watrik yazdı: Pzt Eyl 26, 2022 3:36 pm Vize türünüz nedir ve nereden başvurdunuz?
36F, Ankara'dan başvuruda bulundum.

ayropean
Mesajlar: 97
Kayıt: Çrş Eyl 21, 2022 10:06 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen ayropean » Pzt Eyl 26, 2022 4:38 pm

JokerDE yazdı: Pzt Eyl 26, 2022 1:48 pm Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 3 aydır vize başvurumun sonuçlanmasını bekliyorum. Bugün büyük uğraşlar sonucu konsolosluğa ulaşabildim. Dosyamın daha Almanya'da olduğunu söyledi. Sessizlik prosedürünun çoktan dolmasına rağmen neden hala dönüş yapılmadığını merak ediyorum. Konsolosuk bir kac gün daha bekleyeceklerini ve tam 3 ay dolunca Almanya'ya hatırlatma maili atacaklarını söyledi.

Daha önce Berlin auslanderbehörde ile kontak kuran oldu mu acaba? İnternette bulduğum bir kaç numarayı aradim ama kendilerinin ilgilenmediklerini belirttiler. Elinde bir mail adresi yada telefon numarası olan rica etsem paylaşabilir mi? Teşekkürler
Dil seviyeniz nedir?
Bloke hesapla mi başvurmuştunuz?

gkdeniz03
Mesajlar: 16
Kayıt: Cum Ağu 20, 2021 2:41 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen gkdeniz03 » Pzt Eyl 26, 2022 5:01 pm

Ankara büyük elçiliği
Vize görüşmesi 19 ağustos 20022
Vize geliş 26 eylül 2022
35 Gün sonra şükürler olsun 6 aylık vizemi almış bulunmaktayım, darısı bekleyen herkese

JokerDE
Mesajlar: 22
Kayıt: Pzt Ağu 22, 2022 5:18 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen JokerDE » Pzt Eyl 26, 2022 5:26 pm

ayropean yazdı: Pzt Eyl 26, 2022 4:38 pm Dil seviyeniz nedir?
Bloke hesapla mi başvurmuştunuz?
Telc B2 sertifikam var. Bloke hesapla değil, bursiyer olarak başvuruda bulundum.

Özgür123
Mesajlar: 401
Kayıt: Prş Mar 17, 2022 3:08 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Özgür123 » Pzt Eyl 26, 2022 5:38 pm

gkdeniz03 yazdı: Pzt Eyl 26, 2022 5:01 pm Ankara büyük elçiliği
Vize görüşmesi 19 ağustos 20022
Vize geliş 26 eylül 2022
35 Gün sonra şükürler olsun 6 aylık vizemi almış bulunmaktayım, darısı bekleyen herkese
Hayırlı olsun darısı isteyenlerin başına. Vize turunuz ve dil seviyeniz nedir acaba ?🙏

ayropean
Mesajlar: 97
Kayıt: Çrş Eyl 21, 2022 10:06 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen ayropean » Pzt Eyl 26, 2022 5:43 pm

JokerDE yazdı: Pzt Eyl 26, 2022 5:26 pm Telc B2 sertifikam var. Bloke hesapla değil, bursiyer olarak başvuruda bulundum.
Dil kursu kaydını sadece C1 icin yani 2 aylık gibi bi süre için yaptirdiniz o zaman degil mi? Bende b2 testdaf var da ben de 2 aylik yaptırdım o yuzden soruyorum

Kilitli