Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Ocak Dönemi Başvurularına Hazırlanmalı Mıyım?

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Ceydak
Mesajlar: 131
Kayıt: Pzr Nis 10, 2022 5:04 am

Re: Ocak Dönemi Başvurularına Hazırlanmalı Mıyım?

Mesaj gönderen Ceydak » Sal Tem 26, 2022 10:46 pm

oapao yazdı: Cmt Tem 23, 2022 3:36 pm Merhaba Ceydak :) Paylaşım için çok teşekkür ederim, güzel bir motivasyon sağladınız benim için. Taşları yerine oturtmuş oldunuz biraz. Almanca seviyeniz neydi? Motivasyon mektubunuzu Almanca mı yazdınız İngilizce mi?
Sizleri motive etmesine cok sevindim. Tam anlamiyla 0’di. Motivasyon mektubunu internetten cevirmen ilanini gordugum birine cevirdim ingilizceydi. Referans mektubunuda cevirtip ingilizce olarak hocama imzalattim. Hatta mezun olmadigimi ama olacagimi belirten ayrica bir dilekce daha yazdim ingilizce olarak🙈 kendimde doldurdum diyelim. Umarim sizde bir degil birkac kabul alirsiniz surec istediginiz gibi ilerler. Bol sans 🙏

Ceydak
Mesajlar: 131
Kayıt: Pzr Nis 10, 2022 5:04 am

Re: Ocak Dönemi Başvurularına Hazırlanmalı Mıyım?

Mesaj gönderen Ceydak » Sal Tem 26, 2022 10:51 pm

motrsuz54 yazdı: Cmt Tem 23, 2022 1:54 pm Yazınız bana umut verdi, ben de şu an başvurmaya hazırlanıyorum 2.54 ortalama ile kabul edilmeyebilirim diye kendimi strese sokuyorum. Üniversiteye kendiniz başvururken çok zorlandınız mı ? Yeni gelişmeler olursa buraya da yazın lütfen hatta yeni bir başlıkta bütün süreci anlatırsanız herkes için faydalı olucaktır, teşekkürler.
Cok tesekkur ederim. Acikcasi ben cok onemsemiyordum kendi surecimi, baskalarini gorunce insanlar ne kadar kolay hallediyor zaman olarak harika yonetiyor bu sureci diye dusundum. Cunku ben son gun gonderdim basvurumu, turpexle yetismedigi icin dhl ile gonderip iki kati para verdim. Daha da strese sokmustu bu durum beni. Ben gecen agustodan beri arastiriyorum bu sureci. Meslek lisesi mezunu oldugum icin ausbuldinge baktim once tam denklik icin basvuracakken dil kisminin cok zorlayacagini farkettim kurum vs bulmak cok zor olucakti. Sonra universiteyi arastirdim. Karistirmadigim site, izlemedigim video kalmadi. Her uninin sitesine baktim pdf leri googledan cevirdim. Mail attim hepsine. Yani basvuru gunune kadar bilgi sahibiydim baya. O yuzden zorlamadi ama hala arastiriyorum. Forumlara yaziyorum burda oldugu gibi telegram gruplarina yaziyorum bir sorum oldugunda cevap ariyorum. Ama danismanlik gerektirmiyor bence. Bu surecin yapilmasi gerektigini dusunuyorum, cunku gittikten sonraki surec burokrasi vs daha skinti deniyor hep. Bunu yapamazsak orada daha zoru bekliyor sanki :) Yeni seyler olursa guncellerim, sorulari olanlar varsa elimden geldiginde yanitlarim 🙏 ben cok faydalandim bu platformlardan, hakkini odeyemem :)

motrsuz54
Mesajlar: 24
Kayıt: Sal Tem 12, 2022 12:55 pm
İletişim:

Re: Ocak Dönemi Başvurularına Hazırlanmalı Mıyım?

Mesaj gönderen motrsuz54 » Çrş Tem 27, 2022 4:14 pm

Ceydak yazdı: Sal Tem 26, 2022 10:51 pm Cok tesekkur ederim. Acikcasi ben cok onemsemiyordum kendi surecimi, baskalarini gorunce insanlar ne kadar kolay hallediyor zaman olarak harika yonetiyor bu sureci diye dusundum. Cunku ben son gun gonderdim basvurumu, turpexle yetismedigi icin dhl ile gonderip iki kati para verdim. Daha da strese sokmustu bu durum beni. Ben gecen agustodan beri arastiriyorum bu sureci. Meslek lisesi mezunu oldugum icin ausbuldinge baktim once tam denklik icin basvuracakken dil kisminin cok zorlayacagini farkettim kurum vs bulmak cok zor olucakti. Sonra universiteyi arastirdim. Karistirmadigim site, izlemedigim video kalmadi. Her uninin sitesine baktim pdf leri googledan cevirdim. Mail attim hepsine. Yani basvuru gunune kadar bilgi sahibiydim baya. O yuzden zorlamadi ama hala arastiriyorum. Forumlara yaziyorum burda oldugu gibi telegram gruplarina yaziyorum bir sorum oldugunda cevap ariyorum. Ama danismanlik gerektirmiyor bence. Bu surecin yapilmasi gerektigini dusunuyorum, cunku gittikten sonraki surec burokrasi vs daha skinti deniyor hep. Bunu yapamazsak orada daha zoru bekliyor sanki :) Yeni seyler olursa guncellerim, sorulari olanlar varsa elimden geldiginde yanitlarim 🙏 ben cok faydalandim bu platformlardan, hakkini odeyemem :)
Almanca çalışıyor musunuz? Ya da sertifikanız var mı ? Ben şu an da dile takıldım b1e gelmem lazım ocak ayına kadar :D

Ceydak
Mesajlar: 131
Kayıt: Pzr Nis 10, 2022 5:04 am

Re: Ocak Dönemi Başvurularına Hazırlanmalı Mıyım?

Mesaj gönderen Ceydak » Cum Tem 29, 2022 3:16 pm

motrsuz54 yazdı: Çrş Tem 27, 2022 4:14 pm Almanca çalışıyor musunuz? Ya da sertifikanız var mı ? Ben şu an da dile takıldım b1e gelmem lazım ocak ayına kadar :D
Ozel derse baslayacagimiz a2 alsam yeter modundayim red yersem b1 calisirim herhalde

motrsuz54
Mesajlar: 24
Kayıt: Sal Tem 12, 2022 12:55 pm
İletişim:

Re: Ocak Dönemi Başvurularına Hazırlanmalı Mıyım?

Mesaj gönderen motrsuz54 » Sal Ağu 02, 2022 1:43 am

Ceydak yazdı: Cum Tem 29, 2022 3:16 pm Ozel derse baslayacagimiz a2 alsam yeter modundayim red yersem b1 calisirim herhalde
Güzel bir kurs ya da özel ders bulursanız önerilere açığım

killfightdie
Mesajlar: 54
Kayıt: Pzt Kas 02, 2020 1:36 pm

Re: Ocak Dönemi Başvurularına Hazırlanmalı Mıyım?

Mesaj gönderen killfightdie » Prş Eyl 15, 2022 4:43 pm

oapao yazdı: Sal Tem 05, 2022 5:14 pm Merhaba,

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Web Tasarımı ve Kodlama Ön Lisans mezunuyum, diploma notum 3,46. Almanya'da bir informatik programında lisansımı tamamlamak istiyorum.

Neredeyse taramadığım kaynak kalmadı, yanıt bulamadığım sorular hususunda tecrübelerinizi başvurmak istiyorum. Daha önce yanıtlanmış bir soru soruyorsam şimdiden özür diliyorum.

Henüz bir Almanca yeterlilik sertifikam yok, anladığım kadarıyla da 15 Temmuz'a yetiştirmek mümkün değil. [S0]Yine de şartlı kabul alabilirsiniz, 15 Temmuz'a yetişebilirsiniz diyen varsa önerilere açığım. Sorularım daha çok Ocak Dönemi başvurularına hazırlanmak üzerine olacak.

Planım şu:

1 haftalık yoğun bir tekrarla A2 düzeyine çıkacağımı düşünüyorum(İstanbul Üniversitesi'nde bir dönem Almanca hazırlık okudum, geçen sene B1 hazırlık sınavı verdim ancak seviyemin şu an A1-A2 düzeyinde olduğunu düşünüyorum.) Bir dil kursuna da katılarak, 2-3 ay içinde B1 sertifikası alabileceğimi düşünüyorum (Ekime kadar başka hiçbir meşguliyetim olmayacak.). [S1]Ocak 15 tarihi öncesinde aşağıdaki gibi bir profille kabul alma ihtimalim sizce nedir?

Bilgisayar Mühendisliği Lisans 1. Sınıf Öğrencisi ([S2]İyi bir DGS sonucum var, yerleşeceğim. Lisans öğrencisi olmam problem olur mu, vize ya da şartlı kabul başvuru sürecinde?)
B1 Almanca Sertifikası
10-11 ay önce(Şubat 2021) alınmış Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Web Tasarımı ve Kodlama Programı Ön Lisans Diploması (3.46 ortalama, sanıyorum NC 1.8)
Yaş: 23
Vize için bloke edilmesi gereken miktar hazır


[S3] Yukarıdaki profille, özellikle TU Berlin, TUM gibi üniversitelerden kabul alma şansım var mıdır, yoksa NC düşük mü kalır?

[S4] Olumlu dönüşler alırsam tüm kaynaklarımı(maddi, manevi) bu sürece ayıracağım, yazı çalışarak geçirmek yerine tamamen kapanıp Almanca çalışarak geçireceğim, o yüzden bu sorular benim için çok kritik. Sorduğum sorular dışında Türkiye'de dil kursu önerisi, başvuru süreci, üniversite tercihi gibi herhangi bir noktada da önerilere açığım.
Hocam daha önce bu konuya yazmıştım, hatırlarsanız ikimiz de aynı durumdaydık. Yaklaşık 10 üniversiteye mail attım, bana hepsinin söylediği şey "Üniversiteye giriş belgesi yoksa kabul edemeyiz." oldu.

Cevapla