Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri - 2022

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
dilaradd
Mesajlar: 6
Kayıt: Sal Eyl 06, 2022 12:03 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen dilaradd » Çrş Eyl 07, 2022 2:47 pm

Başvuru tarihi: 19/08/22
Verilen randevu tarihi: 07/09/22 - 09:00
Vize geliş tarihi: bekleniyor.
Bilinen şeylerden bahsedeceğim ama yine de süreç ile ilgili yazmak ve güncelleme yapmak istiyorum. İngilizce (kısmen de Almanca, okula kayıt şartında değil ama mezuniyet şartında Almanca var) olan bir yüksek lisans bölümünden kabul aldım. Bu yüzden 41F ile başvurdum.
Bloke hesabı geç açtığımızdan ve transferi dün akşam yapmak zorunda kaldığımızdan tek evrak eksiğim Expatrio tarafından transferimin onay belgesi idi. Ben yine de dekont, bloke hesabım ve transfer detaylarının fotokopisini götürdüm ve idata'ya verdim. Eksik evrak olduğu için konsolosluktan bu belgenin isteneceğini biliyordum ama yine de çalışana "belge hazır olur olmaz, konsolosluk bana talep etmeden evvel belgeyi göndersem olur mu?" dedim ve kendisi sorun olmayacağını fakat belgeyi yine de talep edebileceklerini söyledi. Şansa ki bugün yani başvurumdan 6 saat sonra onay belgem geldi. Gelir gelmez e-mail ile belgeyi konsolosluğa ilettim. Buna rağmen yine de konsolosluktan talep gelirse burayı güncelleyeceğim.
Okul evrakları ile ilgili endişem açıköğretimden mezun olduğum bölümün ingilizce diploma supplement'inin olmamasıydı. (Türkçesini de bilerek çevirtmedim çünkü uzundu.) O yüzden transkriptimi verdim ve sorun olmadı. Örgün eğitimimden ise diploma supplement'im vardı, transkriptimi almadılar ve diplomamın aslını kontrol ettiler. Ayrıca yüksek lisans bölümü ingilizce olduğu için TOEFL sonucumu da verdim.
Sigorta için ise özel sağlık sigortamdan 1 yıllık yurt dışı eğitim poliçemi verdim. Bütün bu belgelerin 2 adet kopyalarını verdiğimi de dile getirmek isterim. Ben ilk başta sadece başvuru formu, okul evrakları vs. 2 adet olmalı diye düşünüyordum ama her şeyin 2 adedi isteniyor.

Başvuru için verilen sorular da daha önce burada bahsedildiği gibi nerede ve hangi bölümde okunacağı, neden bu bölümün seçildiği, bölüme ait dersler veya konular, Almanya'da yaşayan akrabanın olup olmadığı ve İngilizce veya Almanca bilinmiyorsa nasıl yaşanılacağıydı. Bu soruların cevabı yazılırken telefona bakmak ve oradan yardım almak yasak, bunu belirteyim. Bu ilk aşamaydı ve benim işim hızlıca halloldu. Sonrasında ücreti ödedim, parmak izi için 5 dk'dan da az bir süre sıra bekledim ve işlemlerim idata'da yaklaşık 20-25 dk içerisinde bitti. Sabah saatlerinde gittiğim için ve belgelerimde bir sıkıntı olmadığından bu kadar çabuk bittiğini düşünüyorum. bir de eklemek istediğim şey, başvuru formunda uçak biletim olmamasına rağmen 27 eylül'de gitmek istediğimi yazmam. okulum 10 ekim'de açılıyor, konsolosluğun buna göre vizemi ileteceğini düşünüyorum ama yine de erken bir tarih vermekte bir beis görmedim. Yukarıda da söylediğim gibi süreçle ilgili herhangi bir değişiklikte, ilerlemede burayı güncelleyeceğim.

bakguc
Mesajlar: 24
Kayıt: Prş Nis 21, 2022 10:52 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen bakguc » Çrş Eyl 07, 2022 4:03 pm

yagmurk yazdı: Sal Eyl 06, 2022 3:58 pm Teşekkürler, aynı durumda başkalarının da olduğunu bilmek endişelerimi azalttı biraz. Telefonla Ankara Büyükelçiliğine ulaşabildim dün ve bizim dosyanın şu an yabancılar ofisinde olmadığını, Dışişleri Bakanlığının ilgilendiğini söylediler. Başvurunun durumuyla ilgili bilgi almak için mail atın dediler ve sonraki gün önceden atmış olduğum maile Zentrale Visumbearbeitung'dan cevap geldi. Aynı durumda olanlar belki bu şekilde bilgi alabilir.
Bana da ek belge isteği "Zentrale Visumbearbeitung" denilen yerden geldi. E-mail köküne baktığımda Almanya Dış işlerine bağlı bir yerden mail gelmişti. Ben Yabancılar Ofisinin , veri güvenliği açısından dış işleri sistemi üzerinden iletişim kurduklarını düşünmüştüm. Yabancılar ofisine mail atınca ilgili birime iletilmiştir diye cevap gelmişti. Demek ki dış işlerine iletilmiş. Dış İşleri neden bizim başvuruya bakıyor anlamadım. İlk defa denk geliyorum bu bilgiye o kadar yazı okudum :)

zeldaceren
Mesajlar: 42
Kayıt: Pzr Eyl 04, 2022 3:04 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen zeldaceren » Çrş Eyl 07, 2022 4:07 pm

yigitzuberlin yazdı: Sal Eyl 06, 2022 1:49 pm Hocam hayırlı olsun, umarım sorunsuz bir şekilde vizeniz gelir.
Tam 10 gün sonra ben de vizeye gireceğim yine Ankara'da.
Soruların olduğu kağıtta yazılan sorular nasıldı hatırlıyor musunuz?
Benimkisi 41F dil bilgisine sahip master programı acaba sorularımız farklı mı oluyor yoksa aynı mı bilemedim.
Toplamda ne kadar sürdü işlemleriniz
Bir de hocam Ankara'daki Alman Konsolosluğu demişsiniz benimkisi Idata Ankara diyor adresi de
"ADRES: Remzi Oğuz Arık Mah. Atatürk Bulvarı Ata Apt. No: 231/A, Çankaya / Ankara" acaba farklı yerlerde mi :D çok soru sordum kusura bakmayın müsait zamanınızda cevaplarsanız sevinirim..

Merhaba teşekkür ederim öncelikle. Gitmeden önce sorulara forumdan bakmıştım o soruları kopyaladım şimdi buraya ekliyorum
Dil seviyen nedir?
Almancayı nerede öğrendin? Ne kadar zamandır öğreniyorsun?
Garantörun ile akrabalık ilişkin nedir?
Neden almanya neden bu üniversite?
Kısaca eğitim hayatını özetle.
Orda yasam masraflarının asıl karşılayacaksın
Part time çalışacak mısın?
Lisans eğitimini bitirdikten sonra ne yapacaksın?
Almanyada hangi bolümü okuyacaksın Neden?
Almanyada nerede konaklayacaksın?
Almanyada hangi dil kursuna gideceksin? Ne kadar sürecek?

Benim mailime gelen adres buydu:
Remzi Oğuz Arık Mahallesi, Paris Cd. No:29, 06540 Çankaya/Ankara
Sizin randevunuz iData ofisindedir belki iData Ankara yazdığı için böyle düşünüyorum.

Randevum saat 11’deydi ben saat 10’da gidip randevum olduğunu söyledim pasaportumu istediler güvenlikte çalışan arkadaşlar sonra ordan kontrol edip aldılar beni. Önce belgelerimi düzenlettim sonra soruların olduğu kağıt verildi onları doldurdum daha sonra sıra numarası verildi ve beklemeye başladım sanırım memur hanımla görüşmem çok uzun sürmedi telefonum alındığı için saate bakamadım yanımda kol saati de yoktu bir 30 dakika sürmüş olabilir çıktığımda saate baktığımda 11.35’ti. Bu başlığın altındaki ilk sayfalarda çıkması muhtemel sorular yazılmış biraz daha okursanız diğer sayfaları bence sizin vize türüyle aynı türde görüşmeye girenler tecrübelerini yazmışlardır. Umarım siz de sorunsuz halledersiniz :)

zeldaceren
Mesajlar: 42
Kayıt: Pzr Eyl 04, 2022 3:04 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen zeldaceren » Çrş Eyl 07, 2022 4:18 pm

Arkadaşlar merhaba dün vize randevumdan çıktım. 36f türüydü başvurduğum vize. Şartlı kabulle gittiğim için benden dil kursu kayıt belgesi de istendi fakat okulumun dil kursunun kayıtları 30 Eylül’de başlayacağı için kayıt yaptıramadım okulun sitesinde kayıtların 30 eylülde başlayacağına dair yazan yazının da çıktısını alıp belgelerime eklemiştim. Memur Hanım dedi ki başka bir kursa kayıt yaptırsaydınız, sizden ek belge isteyebilirler. Şimdi sorum şöyle sizce benden ek belge talep edilir mi bu belgenin olmaması bir sorun yaratır mı? Aynı durumda olanlar var mıdır diye merak ettim.

bakguc
Mesajlar: 24
Kayıt: Prş Nis 21, 2022 10:52 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen bakguc » Çrş Eyl 07, 2022 4:25 pm

kevinmalone yazdı: Pzt Eyl 05, 2022 9:03 pm İzmir miydi sizin de ?
yok ankara dan başvuru yapmıştım.

whateven
Mesajlar: 63
Kayıt: Pzr Tem 17, 2022 4:46 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen whateven » Çrş Eyl 07, 2022 7:02 pm

babysharkdudu1_ yazdı: Çrş Eyl 07, 2022 1:59 pm Vizesi gelen arkadaşlar vizeyi verdikleri tarih sizin istediğiniz tarihe uyuyor mu
ben 1 eylül istemiştim 5 eylül verdiler, ama okul 19'unda başladığı için gayet iyi

Gmzky
Mesajlar: 46
Kayıt: Sal Haz 07, 2022 9:26 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Gmzky » Çrş Eyl 07, 2022 7:13 pm

sinemeister yazdı: Cmt Eyl 03, 2022 11:50 am Arkadaşlar merhaba,

Bugün pasaportumu teslim aldım ve 6 aylık vize verildiğini gördüm. Erken de gelmiş olsa bazen olumlu olabiliyormuş, benim gibi arkadaşlar varsa onlar için de içlerini rahatlatan bir haber olur umarım bu. Tarih detaylarını da aşağıda paylaşıyorum. Bekleyen herkese iyi haberler almalarını dilerim.

iDATA Randevu Talebi: 1 Temmuz 2022
Randevu Atanması: 22 Temmuz 2022
Konsoloslukta Randevu: 15 Ağustos 2022
Kargo SMS'i: 2 Eylül 2022

Sorularınız olursa sorabilirsiniz. Saygılarımla.
Öncelikle hayırlı olsun,sizin adınıza çok sevindim.Belgelerinize lise transkriptini de eklemiş miydiniz ve aslı İngilizce olan belgelere de apostil yaptırmış mıydınız son olarak motivasyon mektubunuzu hangi dilde yazmıştınız ?Şimdiden çok teşekkür ederim

Junior X
Mesajlar: 20
Kayıt: Prş Eyl 01, 2022 6:51 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Junior X » Çrş Eyl 07, 2022 9:13 pm

Arkadaşlar çok acil bilen varsa cevaplar mı lütfen? Üniversite diplomam henüz çıkmadı, e-devlet üzerinden mezuniyet belgesi alıp onu çevirisyle beraber götürsem sıkıntı olur mu?

Bir de eğer mezuniyet belgesi olmazsa onun yerine İngilizce transkript verebilir miyim, İngilizce transkript kabul olur mu?

sinemeister
Mesajlar: 38
Kayıt: Pzt Mar 28, 2022 1:10 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen sinemeister » Prş Eyl 08, 2022 1:10 am

Gmzky yazdı: Çrş Eyl 07, 2022 7:13 pm Öncelikle hayırlı olsun,sizin adınıza çok sevindim.Belgelerinize lise transkriptini de eklemiş miydiniz ve aslı İngilizce olan belgelere de apostil yaptırmış mıydınız son olarak motivasyon mektubunuzu hangi dilde yazmıştınız ?Şimdiden çok teşekkür ederim
Merhaba, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Belgelerimin arasında mezun olduğum liseden aldığım ıslak imzalı İngilizce düzenlenmiş lise transkriptim ve yanında da iki adet düz fotokopisi vardı ancak bu belgeleri benden almadılar; görmeyi talep de etmediler. Belgelerimin hiçbirinde apostil yoktu, orijinalleri yanımda götürmüştüm zaten. Orijinallerini görüp size geri veriyorlar ve çektirdiğiniz fotokopileri alıyorlar. Motivasyon mektubum da Almancaydı. Saygılarımla.

seda0k
Mesajlar: 14
Kayıt: Çrş Nis 14, 2021 3:19 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen seda0k » Prş Eyl 08, 2022 11:14 am

seda0k yazdı: Sal Eyl 06, 2022 4:27 pm Hayırlı olsun çok sevindim sizin adınıza.Ben de 1 ağustosta eksik belge teslim etmiştim umarım benimkide gelir :(
Merhaba arkadaşlar bu sabah 10.08’de idatadan pasaportunuz kargoya verilmiştir mesajı aldım.Umarım olumludur elime ulaşınca güncelleme geçeceğim .

yigitzuberlin
Mesajlar: 36
Kayıt: Pzr Tem 24, 2022 11:15 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen yigitzuberlin » Prş Eyl 08, 2022 11:57 am

zeldaceren yazdı: Çrş Eyl 07, 2022 4:07 pm Merhaba teşekkür ederim öncelikle. Gitmeden önce sorulara forumdan bakmıştım o soruları kopyaladım şimdi buraya ekliyorum
Dil seviyen nedir?
Almancayı nerede öğrendin? Ne kadar zamandır öğreniyorsun?
Garantörun ile akrabalık ilişkin nedir?
Neden almanya neden bu üniversite?
Kısaca eğitim hayatını özetle.
Orda yasam masraflarının asıl karşılayacaksın
Part time çalışacak mısın?
Lisans eğitimini bitirdikten sonra ne yapacaksın?
Almanyada hangi bolümü okuyacaksın Neden?
Almanyada nerede konaklayacaksın?
Almanyada hangi dil kursuna gideceksin? Ne kadar sürecek?

Benim mailime gelen adres buydu:
Remzi Oğuz Arık Mahallesi, Paris Cd. No:29, 06540 Çankaya/Ankara
Sizin randevunuz iData ofisindedir belki iData Ankara yazdığı için böyle düşünüyorum.

Randevum saat 11’deydi ben saat 10’da gidip randevum olduğunu söyledim pasaportumu istediler güvenlikte çalışan arkadaşlar sonra ordan kontrol edip aldılar beni. Önce belgelerimi düzenlettim sonra soruların olduğu kağıt verildi onları doldurdum daha sonra sıra numarası verildi ve beklemeye başladım sanırım memur hanımla görüşmem çok uzun sürmedi telefonum alındığı için saate bakamadım yanımda kol saati de yoktu bir 30 dakika sürmüş olabilir çıktığımda saate baktığımda 11.35’ti. Bu başlığın altındaki ilk sayfalarda çıkması muhtemel sorular yazılmış biraz daha okursanız diğer sayfaları bence sizin vize türüyle aynı türde görüşmeye girenler tecrübelerini yazmışlardır. Umarım siz de sorunsuz halledersiniz :)

teşekkür ederim verdiğiniz değerli bilgiler için.. umarm sorunsuz bir şekilde vizenizi alırsınız

wittmann
Mesajlar: 24
Kayıt: Sal Ağu 16, 2022 4:44 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen wittmann » Prş Eyl 08, 2022 12:56 pm

wittmann yazdı: Pzt Ağu 22, 2022 5:48 pm Merhabalar arkadaşlar bende yazayım. 41F için idata Ankara ofisinden başvurdum.

Randevu talebi: 21 Haziran
Randevu tarihi: 11 Ağustos
Evrakların konsolosluğa ulaştığı tarih: 11 Ağustos
Vizenin gelmesi: ?

Vize geldiğinde güncellenecektir.
Bugün tam 4 hafta doldu ancak halen ses seda yok

sedakarakus
Mesajlar: 19
Kayıt: Cum Haz 24, 2022 12:47 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen sedakarakus » Prş Eyl 08, 2022 1:59 pm

wittmann yazdı: Prş Eyl 08, 2022 12:56 pm Bugün tam 4 hafta doldu ancak halen ses seda yok
Benim 6 hafta oldu bugün. 28 Temmuz'dan beri bekliyorum hala bir ses yok.

Gmzky
Mesajlar: 46
Kayıt: Sal Haz 07, 2022 9:26 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Gmzky » Prş Eyl 08, 2022 2:05 pm

ibdb yazdı: Prş Ağu 04, 2022 1:52 am Geçen yıl 4 Ekim’de başladı derslerim, ben 28 Kasım’da gidebildim. Geç gitmem okulla ilgili bir soruna sebep olmadı. Siz de okulu bilgilendirip vizenizin gelmesini beklerseniz daha doğru olacaktır. Ayrıca arkadaşınızın size verdiği bilginin doğruluğunu iyice araştırmalısınız, çünkü siz öğrenci olarak gideceğiniz için ulusal vizeyi türkiyeden çıkmadan almanız gerekir. Yani amacınıza uygun vizeyle gitmeniz gerekiyor diye biliyorum.
Merhabalar şu anda bende aynı durumdayım.29 Agustosta randevu kaydı olusturdum,henüz atama olmadı.Okulum 4 Ekimde başlıyor okula geç kaldığınızdan dolayı bir belge eklemiş miydiniz ?Okuldan bir belge istemeli miyim ? Peki vize başvurusunda gitmek istediğiniz tarihi ne yazdınız ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkür ederim.

wittmann
Mesajlar: 24
Kayıt: Sal Ağu 16, 2022 4:44 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen wittmann » Prş Eyl 08, 2022 2:07 pm

sedakarakus yazdı: Prş Eyl 08, 2022 1:59 pm Benim 6 hafta oldu bugün. 28 Temmuz'dan beri bekliyorum hala bir ses yok.
Mail attınız mı acaba ? Ben bugün attım.

hicmutludegilim
Mesajlar: 13
Kayıt: Pzt Ağu 29, 2022 1:05 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen hicmutludegilim » Prş Eyl 08, 2022 2:45 pm

wittmann yazdı: Prş Eyl 08, 2022 2:07 pm Mail attınız mı acaba ? Ben bugün attım.
Bekleme surecim bugun 41F basvurumda 7. haftaya girdi. 01.09 da mail attim konsolosluga. Hala ses yok.

wittmann
Mesajlar: 24
Kayıt: Sal Ağu 16, 2022 4:44 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen wittmann » Prş Eyl 08, 2022 2:49 pm

hicmutludegilim yazdı: Prş Eyl 08, 2022 2:45 pm Bekleme surecim bugun 41F basvurumda 7. haftaya girdi. 01.09 da mail attim konsolosluga. Hala ses yok.
Hangi konsoloslukdu acaba ?

Gmzky
Mesajlar: 46
Kayıt: Sal Haz 07, 2022 9:26 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Gmzky » Prş Eyl 08, 2022 3:07 pm

sinemeister yazdı: Prş Eyl 08, 2022 1:10 am Merhaba, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Belgelerimin arasında mezun olduğum liseden aldığım ıslak imzalı İngilizce düzenlenmiş lise transkriptim ve yanında da iki adet düz fotokopisi vardı ancak bu belgeleri benden almadılar; görmeyi talep de etmediler. Belgelerimin hiçbirinde apostil yoktu, orijinalleri yanımda götürmüştüm zaten. Orijinallerini görüp size geri veriyorlar ve çektirdiğiniz fotokopileri alıyorlar. Motivasyon mektubum da Almancaydı. Saygılarımla.
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için peki yeminli tercüman tarafından çevirisi yapılan belgelere noter tasdiği yaptırmış mıydınız ? Tekrardan sağ olun.

zeldaceren
Mesajlar: 42
Kayıt: Pzr Eyl 04, 2022 3:04 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen zeldaceren » Prş Eyl 08, 2022 3:16 pm

Arkadaşlar merhaba iData’nın sitesinde başvuru takip diye bir bölüm var ordan başvurumuzu takip edebiliyor muyuz acaba? Pasaport teslim fişi diye bir kağıttan bahsediliyor bana verilen vize ücretini ödediğime dair kağıt var sadece ordan kontrol eden oldu mu?

sabrina1
Mesajlar: 2
Kayıt: Prş Eyl 08, 2022 3:04 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen sabrina1 » Prş Eyl 08, 2022 3:41 pm

Arkadaşlar merhaba bugün 6 aylık vizeme ben de kavuştum. Bu süreçte burdan çok yardım aldım o yüzden öncelikle bilgilendiren her arkadaşa çok teşekkür edip, benim de bir katkım olursa diye sürecimi paylaşmak istedim.

Vize türü: 41f
Vize görüşmesi: iData / İstanbul Gayrettepe
Randevu talebi: 25 Temmuz
Randevu atama: 2 Ağustos
Randevu Tarihi: 8 Ağustos
Vize maili: 8 Eylül

Gideceğim şehir Berlin. Ben yazan bütün belgeleri tamamlayarak gittim. Fazladan SGK dökümü götürmüştüm, götürünce onu da aldılar ama çok gerekli olduğunu sanmıyorum. Başvuru formunu internetten video izleyerek doldurdum. Bloke hesabı Fintiba'dan açtım. Onun dışında Goethe B2 belgem vardı. Almanyada kullanacağım sigorta 1 Ekim'de başlayacağı için gidişimi kapsamadığından bir de 1 aylık seyahat sigortası yaptırmıştım.
Vize görüşmem 16.30'du ama beni çok beklettiler çıkışım 7'yi geçiyordu. Görevli çok tatlı bir insandı. İngilizce veya almanca doldurmam için bir kağıt verdi burda yazılanlar gibi. Sorular;

Neden Almanya'ya gidiyorsun? (ya da neden bu okul/bölüm olabilir unutmuşum :))
Okulundaki birkaç dersi sayar mısın?
Almanya'da tanıdığın var mı? Kaçıncı derece
İngilizce veya Almanca bilmiyorsan nasıl yaşayacaksın? (boş bıraktım)

15 Eylül giriş tarihi olarak belirlemiştim, 15 Eylül tarihinden başlatmışlar vizemi de.

Vize bekleme aşaması baya stresli olabiliyor. Umarım gerçekten hepinizinki istediğiniz zaman diliminde istediğiniz şekilde size ulaşır. Başka sorunuz olursa her zaman yardımcı olmak isterim. Tekrar çok teşekkürler burda sürecini paylaşan herkese.

Kilitli