Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

TU Clausthal vizede risk oluşturur mu?

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
rokettt
Mesajlar: 2
Kayıt: Sal Eyl 06, 2022 2:28 am

TU Clausthal vizede risk oluşturur mu?

Mesaj gönderen rokettt » Sal Eyl 06, 2022 2:57 am

Merhaba arkadaşlar öncelikle sorum başlıkta da açık görünüyor fakat biraz ayrıntı vermek istiyorum. Kız arkadaşım geçtiğimiz aylarda TU Clausthal'dan şartlı kabul aldı. Dil kursuna 0 almanca ile başvurdu fakat şu an TR den aldığı bir ÖSD A2 belgesi var. Garantörlük belgesi ve at11 sigortası da mevcut. İDATA ya ön başvuru yaptı şu an yaklaşık iki haftadır randevu tarihi bekliyor. Fakat burdaki gönderilere bakarken üniversitenin kolay kabul vermesi sebebi ile vize sürecinde reddedilme riskinin yüksek olduğunu söyleyen gönderilerle karşılaştım. Son zamanlarda da hepinizin bildiği üzere AB de çoğu ülkeye giriş Türk vatandaşları için hayli zorlaştı. Bunlarla birlikte bu süreç beni çok endişelendiriyor. Yanlış bir işlem yapmamak, bir b planı kurmak ve beklentilerimizi şekillendirmek için bir de size sormak istedim. Acaba red edilme olasılığı bu kadar yüksekmidir veya nelere dikkat etmeliyiz? Benzer bir durum yaşayan veya konu hakkında tecrübeli olanlar cevap verirse çok sevinirim. Şimdiden teşekürler.

furkanbicer
Mesajlar: 100
Kayıt: Cum Haz 04, 2021 11:53 pm

Re: TU Clausthal vizede risk oluşturur mu?

Mesaj gönderen furkanbicer » Sal Eyl 06, 2022 6:52 pm

rokettt yazdı: Sal Eyl 06, 2022 2:57 am Merhaba arkadaşlar öncelikle sorum başlıkta da açık görünüyor fakat biraz ayrıntı vermek istiyorum. Kız arkadaşım geçtiğimiz aylarda TU Clausthal'dan şartlı kabul aldı. Dil kursuna 0 almanca ile başvurdu fakat şu an TR den aldığı bir ÖSD A2 belgesi var. Garantörlük belgesi ve at11 sigortası da mevcut. İDATA ya ön başvuru yaptı şu an yaklaşık iki haftadır randevu tarihi bekliyor. Fakat burdaki gönderilere bakarken üniversitenin kolay kabul vermesi sebebi ile vize sürecinde reddedilme riskinin yüksek olduğunu söyleyen gönderilerle karşılaştım. Son zamanlarda da hepinizin bildiği üzere AB de çoğu ülkeye giriş Türk vatandaşları için hayli zorlaştı. Bunlarla birlikte bu süreç beni çok endişelendiriyor. Yanlış bir işlem yapmamak, bir b planı kurmak ve beklentilerimizi şekillendirmek için bir de size sormak istedim. Acaba red edilme olasılığı bu kadar yüksekmidir veya nelere dikkat etmeliyiz? Benzer bir durum yaşayan veya konu hakkında tecrübeli olanlar cevap verirse çok sevinirim. Şimdiden teşekürler.
Geçen yaz ben de benzer bir şekilde şartlı kabul almış fakat aynı sebep ile vizeye başvurmaktan vazgeçmiştim, TU Clausthaldaki görevlilerle konuştuğumda en az B1 seviyesi ile vizeye başvurmamı tavsiye etmişlerdi. Web sayfalarında Uğur Özata Beyin email iletişim bilgilerini bulabilirsiniz, yanlış hatırlamıyorsam yabancı öğrencilerden sorumlu rehberlik gibi bir görevi vardı ben kendisi ile görüşmüştüm. Son durum hakkında kendisinden daha iyi bilgi alabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39346
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: TU Clausthal vizede risk oluşturur mu?

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Eyl 07, 2022 4:03 pm

Biz de cok mecbur kalmadigimiz sürece TU Clausthal e basvuru yapmiyoruz. Üniversite bünyesinde diye aslinda Maria Spring diye üniversite ile cok bir alakasi olmayan ve yasal olmayan sekillerde hazirlik egitimi verilen özel bir kursa ögrenci toplamak icin bir nevi kabul ikram ediyor üniversite. Bu kabul islerine bakanlardan birisi de türk, ismini yazmis arkadas yukarda. Hindistan ve Pakistan daki bir kac konsolosluk TU Clausthal kabulü ile vizeye gidenleri direkt geri ceviriyorlardi, yavastan Türkiye deki konsolosluklar da uyanmaya basladi.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

rokettt
Mesajlar: 2
Kayıt: Sal Eyl 06, 2022 2:28 am

Re: TU Clausthal vizede risk oluşturur mu?

Mesaj gönderen rokettt » Cum Eyl 09, 2022 8:47 pm

Hocam cevaplariniz için tesekurler. Dikkate alacagiz.

Cevapla