Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Ev Faturaları

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
whateven
Mesajlar: 63
Kayıt: Pzr Tem 17, 2022 4:46 am

Ev Faturaları

Mesaj gönderen whateven » Cum Ağu 19, 2022 12:51 am

Arkadaşlar anladığım kadarıyla "Warmmiete" olan bir oda kiraladığınızda, her ay ortalama bir fatura ücreti (su, elektrik, internet vs. için) sizden alınıyor.

Mesela sizden alınan bu ortalama ücret aylık 100 euroysa, siz yılın sonunda (veya sözleşmeniz bitince?) devlet dairesine gidip aslında ne kadar harcadığınıza bakıyorsunuz ve aylık 100 eurodan az harcadıysanız size para veriliyor, 100 eurodan fazla harcadıysanız ek ödeme yapıyorsunuz.

Ancak merak ettiğim şey şu: Bir WG'de Erasmusa giden birinin yerini doldurmak adına çok kısa süreli yaşıyorsanız ve sene bitmeden sözleşmeniz bitiyorsa, prosedür yine aynı şekilde mi yürüyor? Ayrıca o evde yaşayan diğer kişiler sizden önce de elektriği suyu falan kullandığı için sizin faturanıza bu yansıyor mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.