Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Bloke hesap her yıl mı yapılmalı ?

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
sametpmk
Mesajlar: 37
Kayıt: Cum Şub 25, 2022 5:49 pm

Bloke hesap her yıl mı yapılmalı ?

Mesaj gönderen sametpmk » Cmt Ağu 06, 2022 6:04 pm

İyi günler. Ben almanyaya 36f vizesiyle öğrenci olarak gidicem.Bloke hesap sadece vize mülakatında sunmak için 1 kere mi yapılıyor yoksa almanyada yaşadığım süre boyunca her yıl bloke hesap açmam mı gerekiyor? Bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Kullanıcı avatarı
KEINEBEGRENZUNG
Mesajlar: 159
Kayıt: Çrş Eki 02, 2019 6:34 pm

Re: Bloke hesap her yıl mı yapılmalı ?

Mesaj gönderen KEINEBEGRENZUNG » Cmt Ağu 06, 2022 6:28 pm

Bu sorunun cevabı çok değişken. İşlemlerini yaptığın şube hatta memur bile bunu belirleyebilir ve oturum/vize uzatma randevusunda ne kadar uzatıldığı da belirleyicidir. Çünkü oturum süren bitince randevuya gidiyorsun ve orda kendini nasıl finansa ettiğini kanıtlayan belge dahil bir takım belgeler isteniyor, Almanya'daki durumuna bakılıyor. Bazı yerler her uzatmada 1 yıllık tam parayı banka hesabında nakit olarak görmek istemiyor, 3bin euro 5bin euro gibi miktarlarla 1 yıl uzatan şubeler var veya çalışıyorsan banka hesap dökümünü(Kontoauszug) göstererek, işinden gelen maaşla geçindiğini belirttiğinde kabul eden yerler de var. Bu yazdıklarımın hepsi bizzat iletişimde olduğum arkadaşlarımın yaşadıkları, varsayım değildir. Yani kısacası şans işi kaç senede bir oturum uzatma randevusuna gideceğin ve ne kadar para göstermen gerektiği.
"Insubordination may only be the evidence of a strong mind"

Laptus
Mesajlar: 74
Kayıt: Sal Oca 26, 2021 2:10 am

Re: Bloke hesap her yıl mı yapılmalı ?

Mesaj gönderen Laptus » Pzt Eki 17, 2022 6:47 pm

Herkese merhaba,

Expatrio'dan açtığım Bloke Hesabını Mart ayında oturum için kullanabilir miyim? Bu durumda yine ücreti 1 yıla tamamlayın diyecekler mi? Ekim ayından itibaren 12 aylık bloke hesabı açmıştım.

5 aylık harcamamı yeniden 1 yıla tamamlayarak göstermem gerekiyor mu acaba?

Cevapla