Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Fakülte Farkı ve Hazırlık

Hessen eyaletinde yasam, egitim, universiteler...
moni
Mesajlar: 16
Kayıt: Pzr Oca 23, 2022 12:06 pm

Fakülte Farkı ve Hazırlık

Mesaj gönderen moni » Sal Ağu 02, 2022 8:10 pm

Merhabalar herkese, liseden yeni mezun oldum tercih dönemi bitmeden aklımdakileri sormak istedim.

Almanya'da informatik okumak için makine müh, elektrik-elektronik müh, matematik bölümlerinden birine yerleşmek oluyor diye biliyorum ama matematik bölümünden başvuru yapmak daha mı risklidir? matematik fen fakültesinde olduğu için ret yeme olasılığı daha mı yüksektir?

Wirtschaftsinformatik için ise işletme veya ybs (yönetim bilişim sistemleri) bölümleri gerektiğini biliyorum (başka bölümler varsa yazabilirsiniz). Okul araştırmalarımı o yönde yapıyorum ancak gördüğüm bazı okullarda işletme bölümünün 'İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi' 'İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi' 'İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi' hatta 'Siyasal Bilgiler Fakültesi' adı altında olduğunu bile gördüm. Sorum ise bu fakültelerden hangisine yerleştiğim fark eder mi, zorluk çıkarır mı?

Ne kadar araştırsam da illaki bilmediğim vardır diye; informatik veya wirtschaftsinformatik bölümüne girebilmek için Türkiye'de yerleşebileceğim bölümlerden eksik yazdığım varsa lütfen paylaşın.

TOEFL sınavına girmeden önce (ingilizce okumayı düşünüyorum) dil seviyemden tamamen emin olabilmek adına ocak başvurularına kadar yerleştiğim üniversitede hazırlığa başlamayı düşünüyorum. Çevremdekiler 'devlet okulu hazırlığı değmez, onun yerine derslere başla saydırırsın' tarzı şeyler söyledikleri için de biraz panik oldum. Tecrübeleriniz varsa devlet üni hazırlığını neden tercih etmezsiniz veya neden vakıf üni hazırlığını tercih edersiniz bilmeyi çok isterim. Teşekkürler.