Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

NRW Harc Parasi Son Durum

Nordrhein-Westfalen eyaletinde yasam, egitim, universiteler...
oapao
Mesajlar: 21
Kayıt: Sal Tem 05, 2022 4:39 pm

Re: NRW Harc Parasi Son Durum

Mesaj gönderen oapao » Cmt Tem 23, 2022 6:01 pm

Physiker yazdı: Pzt Eki 09, 2017 10:57 pm Yaz döneminden itibaren kesin olarak gelecek.
Merhaba! Google'da birkaç kaynaktan baktım, Üniversitelerin de web sitelerini kontrol ettim, katkı payı dışında bir ücret görünmüyor. NRW için yabancılar için harç parası durumu sanıyorum kalktı, değil mi?

duisburger
Mesajlar: 455
Kayıt: Prş Şub 05, 2009 4:42 pm

Re: NRW Harc Parasi Son Durum

Mesaj gönderen duisburger » Cmt Tem 23, 2022 8:06 pm

oapao yazdı: Cmt Tem 23, 2022 6:01 pm Merhaba! Google'da birkaç kaynaktan baktım, Üniversitelerin de web sitelerini kontrol ettim, katkı payı dışında bir ücret görünmüyor. NRW için yabancılar için harç parası durumu sanıyorum kalktı, değil mi?
Güncel olarak Baden-Württemberg disindaki eyaletlerde harc yok. Sachsen ve Bayern de gelebilir 1 yil icinde.

oapao
Mesajlar: 21
Kayıt: Sal Tem 05, 2022 4:39 pm

Re: NRW Harc Parasi Son Durum

Mesaj gönderen oapao » Cmt Tem 23, 2022 8:25 pm

duisburger yazdı: Cmt Tem 23, 2022 8:06 pm Güncel olarak Baden-Württemberg disindaki eyaletlerde harc yok. Sachsen ve Bayern de gelebilir 1 yil icinde.
Teşekkür ederim. Bu harç durumu yeni kaydolan öğrencileri mi etkiliyor yoksa tüm öğrencileri direkt mi etkiliyor acaba?

fireside
Mesajlar: 55
Kayıt: Pzr Kas 13, 2022 4:56 pm
Konum: Ankara

Re: NRW Harc Parasi Son Durum

Mesaj gönderen fireside » Sal Oca 03, 2023 9:00 am

Physiker yazdı: Çrş Haz 21, 2017 2:51 pm Baden-Württemberg eyaletinden sonra NRW ye de sadece yabanci ögrenciler icin harc parasi gelmesi gündemde. Yaklasik 2 ay önce NRW eyalet meclisinde FDP kanadindan cikan fikir sonrasi önce kabinede bütün ögrenciler icin harc uygulamasi düsünülmüstü. Daha sonra gelen protestolar sonucu olay Baden-Württemberg deki gibi sadece AB disindan gelen yabanci ögrencilere baglandi ve dönem basi 1500 Euro ödenmesi hususunda fikir ortaya atildi.

Su andaki NRW eyalet meclisinde toplam 199 sandalye var ve iktidarda FDP + CDU koalisyonu kurulmus durumda. Her iki partinin toplam sandalye sayisi ise tam 100. Yani yasa tasarisi hazirlanip eyalet meclisinde oylamaya ciktiginda koalisyon 1 fire dahi verse ve muhalefet kanadindan tam destek gelirse yabanci ögrenciler icin de yine harc parasi gündemden kalkmis olur.

Bu konuda özellikle kafasinda soru isareti olan ve özellikle bu yasanin cikmasini isteyen bir kac eyalet meclisi üyesini tespit ettik.

Ilk asamada önümüzdeki hafta genel olarak egitimle ilgili eyalet meclisine mektuplar gönderecegiz. Bu siteden beklentim en az 1000 kisinin o mektuplari göndermesi. Yine diger sosyal aglarla örgütledigimiz ögrenci gruplarindan(Pakistan, Hintli ve arap ögrenciler) yaklasik 5000 civari mektup giderse bu konuyu da belirli medya organlarina yansittigimiz zaman sesimizi duyurmus olacagiz. Gönderilecek mektup taslagini hukukcu arkadaslarimizla hazirliyoruz. Gelecek hafta basi sizlere yazacagimiz mektup icerigini de paylasacagiz. Özellikle kanunlarda yer alan "egitimde herkes icin esitlik" yasalarini ön plana cikaracagiz. Paralel olarak yine yukarda degindigim bir kac eyalet meclis üyesinin mail adreslerini sizle paylasacagim ve herkesin o kisilere ayni maili atmasini rica edecegim. Sayi ne kadar cok olursa o kadar cok faydali olur.

Son asamada ise NRW eyaletinde bulunan ASTA larin ortak düzenleyecegi bir protesto gösterisi olacak temmuz ayi baslarinda. Yine herkesi o gösteriye davet edecegim. Gelirseniz sevinirim. Ayrica NRW de bulunan türk toplum kuruluslarindan da destek istiyoruz. Simdiye kadar ADD ve TGB den destek sözü aldik sayilir. Diger taraftan iktidar yanlisi UETD den yetkili isimlerle defalarca kez dolayli yoldan kontaga gecmemize ragmen hic bir tepki gelmedi maalesef.
Hocam harç ücreti konusunda son durum nedir?

Cevapla