Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri - 2022

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
beratbiber
Mesajlar: 170
Kayıt: Çrş May 23, 2018 10:33 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen beratbiber » Prş Haz 09, 2022 1:00 am

merttsdmr57 yazdı: Çrş Haz 08, 2022 9:34 pm Sorun olacağından değil de, erkenden alın vizenizi kafanız rahat geçirin Türkiyede bekleyeceğiniz anları. Evraklar tamam olduğu anda başvurmada fayda var. Düşünün şuan elinizde vizeniz olduğunu, Ekime kadar ne kadar rahat geçer değil mi ? Hiçbir pürüz kalmamış olur.
Aslında haklısınız ve muhtemelen sizin dediğiniz belgelerle de vize verilir, ama diplomamın çıkmasına bu kadar az kalmışken belgelerim tamamlanmış şekilde başvurmak istiyorum. Muhtemelen 1 hafta daha bekleyip başvuracağım, umarım bir sıkıntı olmaz.

Taconikky
Mesajlar: 11
Kayıt: Cmt Nis 02, 2022 7:31 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Taconikky » Prş Haz 09, 2022 7:16 am

Merhaba arkadaşlar, iş arama vizesine başvurup vizemi aldım fakat sağlık sorunlarından dolayı bu sene gidemeyeceğim. Temmuz-ocak arası geçerli 6 aylık vize basıldı fakat bunu erteleme şansım var mı? Yoksa vize yanacak seneye tekrar mı başvurmam gerek? Benzer durum yaşayan varsa lütfen yazsın, teşekkürler.

emresen1
Mesajlar: 21
Kayıt: Çrş Kas 24, 2021 12:20 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen emresen1 » Prş Haz 09, 2022 8:33 pm

Arkdaşlar merhaba vize görüşmesine İzmirden giren arkadaşlar süreceiniz ne durumda kaç ay içinde onay aldınız acaba benim 1 ay oldu hala beklemedeyim çok uzun sürüyor mu

Ozyoz
Mesajlar: 17
Kayıt: Sal Eyl 28, 2021 10:41 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Ozyoz » Cum Haz 10, 2022 7:56 am

Arkadaşlar selam,

03.03.2022 İzmir Alman Konsolosluğu 37 vize tipi için idata aracılığıyla başvurdum. Ancak daha vize görüşmesi için tarih bile atanmış değil. Ne konsolosluk ne idata herhangi bir cevap vermiyor. Ne yapabilirim? Önerisi olan var mı?

bjedug.emir
Mesajlar: 33
Kayıt: Prş May 05, 2022 11:37 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen bjedug.emir » Cum Haz 10, 2022 11:08 am

bjedug.emir yazdı: Cmt May 14, 2022 7:38 pm Ankara Almanya Konsolosluğu, 39F
11 Ocak 2022 - Dil sertifikası edinme (TestDaF)
17 Şubat 2022 - TU Ilmenau başvuru
18 Şubat 2022 - Talep edilen başvuru ücreti
9 Mart 2022 - TU Ilmenau başvuru için eksik belge talebi
11 Mart 2022 - TU Ilmenau başvuru sürecinin tamamlanması ve karar (Zulassungsbescheid)
31 Mart 2022 - IDATA başvuru
18 Nisan 2022 - IDATA randevu tarihi bildiri maili
11 Mayıs 2022 - IDATA randevu tarihi

(Dil sertifikası edinme de dahil olmak üzere vize görüşmesine kadar süreç benim için 5 ay sürmüştür.)

Herkese merhaba,

ben Emir, Makine Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisiyim. Türk-Alman Üniversitesi'ne iki sene boyunca Almanca hazırlık eğitimi aldım. Eğitimimin sonunda 11 Ocak 2022 tarihinde katıldığım TestDaF sınavında dil sertifikamı edindim ve sonrasında Almanya'da eğitimime devam edebilmek için üniversite başvuru ve vize işlemlerine başladım. Çok farklı ve hiç öngöremediğim durumlarla karşılaştım. Vize görüşmesine kadar tecrübe ettiklerimi ve yaşadığım sorunları, sizlere yardımcı olması adına anlatmak isterim. Ayrıca yazımda özellikle TU Ilmenau'ya başvuracak arkadaşlarımı başvuru süreci konusunda bilgilendirebilirim.

Hazırlık sınıfımdaki çok değerli öğretim görevlim özellikle TU Ilmenau seçimimi çok destekledi. Kurumun çok uluslu olması ile sunduğu ortam ve güçlü teknik eğitimi bu üniversiteye ilgi duymamın başlıca nedenlerinden. 17 Şubat 2022 tarihinde başvurduğum üniversiteden ek belge talebi ile (9 Mart 2022), 11 Mart 2022 tarihinde kabul aldım. Ek belge sunmam ile birlikte başvuru süreci yaklaşık olarak 23 gün sürdü. Yurtdışı lise bitirme diplomalı öğrenciler için başvuru sırasında yatırılması gereken bir ücret var. Bu ücret 25€ idi ve 18 Şubat 2022 tarihinde ödemem gereken tutar ve ödenecek hesap bilgilerini içeren talep/belge (Zahlungsaufforderung) tarafıma iletildi.

Başvuruda sunduğum belgeler:
- Almanca hazırlanmış, eksiksiz özgeçmiş,
- Pasaport fotokopisi,
- Lise diploması Almanca tercümesi (hiç bir onay yaptırmadım, sadece yeminli tercümen imzası atıldı),
- Lise diploması orijinali (talep edilen ek belge),
- ÖSYM Sonuç Belgesi, ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi (yine yeminli tercüman imzası dışında bir onay yaptırılmadı)
- Güncel dil sertifikası (sunduğum sertifikanın sınav türü; TestDaF)

Burada şunu da belirtmek isterim ki, eksik belgeler online başvuru platformuna değil, bilakis üniversitenin size ilettiği mail adresine teslim ediliyor. Daha sonrasında başvuru sürecinin sona erdiğini bildiren bir mail iletiliyor üniversite tarafından. Onay alındığı takdirde üniversite kayıt belgesi (Immatrikulationsantrag) ve vize başvurusunda kullanılan üniversite kabul belgesi (Zulassungsbescheid) edineceksiniz. Bu belgelere yine platform üzerinden “dokümanlarım” (Meine Dokumente) başlığı altında bulabilirsiniz. Anlattığım işlemler ve belgeler üniversitenin online başvuru platformunda yer alıyor ve gerçekleşiyor.

Üniversite başvuru sürecim tamamlandıktan sonra vize işlemleri hakkında bilgi edinmeye başladım. IDATA başvurum 31 Mart 2022 tarihinde oldu ve yanıtladığım sorular doğrultusunda 39f olarak belge listesini edindim. Şimdi de size listede yer alan ve talep edilen belgelerde madde madde kafama takılanları ve çözümlerimi paylaşacağım.

1. Başvuru formu,
- Almanya’da kalınması planlanan yer sorusu her ne kadar "biliniyorsa" ibaresi ile belirtilmiş de olsa bu kanıtı sunmak istedim. Bu doğrultuda üniversitenin yer aldığı eyaletin öğrenci işleri sayfasından (Studierendenwerk Thüringen) konaklama tekliflerini inceledim. Kalmak istediğim tek kişilik odaya (Einzelzimmer) iki yurt binası sahipti ve bu odalar için online başvuruda bulundum. Ertesi gün Ilmenau yerleşkesinden sorumlu kişi tarafından başvuru süreci ve kira bilgileri içeren onay belgesi maili (Bestätungsmail) edindim. Bu belgeyi inceledim. Okuduklarıma göre kesin yerleşke adresinin çıkması ve oda teslimi en erken “Semester” başlangıcından yaklaşık 6 hafta öncesinde mümkün. Daha kesin bir ispat için kişiyle iletişime geçtim. Kendisi bana bunun sürecin normal bir işleyişi olduğunu ve Ekim ayından itibaren muhakkak bir odaya sahip olacağımı söyledi. Ayrıca başvuru onay belgesi maili (Bestätungsmail) ile kendisi tarafından yazılan yanıt mailini konsolosluğa ibraz etmemi istedi. Ek olarak başvuruda bulunduğum iki yurt adresini de vize için teslim ettiğim belgeler arasına ekledim. Vize görüşmesinde memure tarafından konaklama ile ilgili ek olarak bir soru yöneltilmedi.

2. Motivasyon yazısı,
- Almanya’da eğitim almak konusundaki motivemi ve düşüncelerimi daha net açıklayabilmek adına Türkçe olarak yazdığım mektubu tercüme ettirdim. Belgede sadece tercüman imzası mevcuttu.

3. Kronolojik özgeçmiş,
- Üniversite başvurusunda kullandığım dokümanın aynısını teslim ettim.

4. Lise diploması, ÖSYM-Sonuç belgesi, ÖSYM-Yerleştirme sonuç belgesi,
- Bu belgeleri üniversite başvurusunda sunduklarımın aksine, tercüman imzasının yanında noter onaylı olarak teslim ettim.

5. Öğrenci belgesi,
- Hazırlık eğitimimi tamamlamama karşın lisans eğitimimi Ekim ayına kadar dondurduğumdan bu belgeyi sunup sunmama konusunda şüphem vardı. Ancak lisans eğitimine geçilmemesine karşın, eğitim durumu hakkında detaylı bilgi verdiğinden bu belge de teslim edilmeli ki, vize görüşmesinde memure hanımın incelediği belgeler arasında gördüm. Ayrıca eğitimimi dondurduğumdan pasif öğrenci olarak üniversitenin öğrenci bilgi sisteminden belge talebinden bulunamıyordum. Bunun üzerine bir dilekçe ile bölümümün öğrenci işlerinden bu belgeyi edindim.

6. Bloke hesap ve seyahat sağlık sigortası,
- Yatırılacak miktar Türkiye banka hesabımda Euro cinsinde mevcuttu. Bu nedenle uluslararası Euro-Euro cinsi para transferi noktasında büyük zahmet yaşadım. En son SWIFT ücretini karşılayarak bu paranın Expatrio’nun tarafıma ilettiği hesaba geçişini yaptım. İşlemim "uluslararası Euro-Euro cinsinden para transferi" idi. Para transferini bankacı olan halam ile gerçekleştirdim. Halamın söylediklerini paylaşmak isterim ki, transfer sırasında kesilen ücretin bir kısmı Türkiye bankasına aitmiş ve bu ücret talep edildiği takdirde banka tarafından karşılanabiliyormuş. Bu doğrultuda banka ile iletişime geçtiğimde, para iadesinin sadece işlemin bankada yapılması durumunda karşılanabildiği bilgisini aldım. İşlem sırasında memur tarafından dilekçe yazılıyormuş anladığım kadarıyla. Yardımcı olacağını düşündüm, zira bankalar bu konu hakkında bilgi vermiyorlar.

- Sağlık sigortası karşılaştığım en büyük (!) problem ve sürpriz idi. AT-11 belgesi talebinde bulunmak için sigortaya gittiğimde sigortalı olmadığımı öğrendim. Babam devlet memuru ve ben de ona bağlıyım sigorta konusunda. Öyle ki Almanya seyahatlerimde çok hızlı ve kolayca edinebiliyordum seyahat sigortalarımı. Ancak üniversite eğitimimi dondurduğumda pasif öğrenci durumuna geçtiğimi ve bu nedenle babam aracılığıyla sigorta işlemlerinden yararlanamayacağımı bilmiyordum. Edindiğim diğer bilgilere göre de, aktif öğrenci olsam dahi AT-11 en erken eğitim dönemi başlangıcından 3 ay öncesinde verilebiliyor. Bu problemler ile alternatif olarak Expatrio Sağlık Sigortası imkanlarını inceledim. Gayet hızlı bir şekilde “avantajlı paket” başlığı altında bloke hesap ve sigorta işlemlerini halletmiş oldum. Ayrıca bilgi edinme noktasında Türkçe olarak gün içince cevap alabileceğiniz danışma adresleri de mevcut.

Bu belgelere ek olarak Almanya’da okumak konusundaki motivasyonumu kanıtlayabilmek adına, dil hazırlık kursundaki değerli öğretim görevlim tarafından yazılmış bir referans mektubu da teslim ettim.

Vize Görüşmesi Süreci

IDATA tarafından vize görüşmem Ankara Konsolosluğu, 11 Mayıs 2022 olarak atandı. Görüşme saatim 10:30 olmasına karşın girişteki güvenlik görevlilerine sorduğumda 9:30 gibi girebileceğim söylendi. Kapıdaki polisler görev bilinci yüksek kişiler ve size yardımcı olmak için büyük bir duyarlılık gösteriyorlar. Sıranın yoğunluğu referans alınılarak erken girmeniz mümkün. Kapıda kontrol yapıldı ve pasaport/evrak teslim için adres bilgileri içeren kağıdı doldurmam istendi. Daha sonrasında sırayla belge kontrolü yapan memure hanım sıram geldiğinde belgelerimi tertip etti ve fotokopisi eksik belgelerin fotokopisini çekti. Son olarak vize görüşmemde memura/memureye teslim etmem için pasaportumun arasına bütün gerekli belgeleri belli bir düzen içerisinde koydu. Bundan sonrasında güvenlik görevlisi yardımıyla sıra numaramı aldım ve beklemeye başladım. Yaklaşık 20 dakika geçtikten sonra görüşme sırası bana geldi. Vize memuresi oldukça güler yüzlü bir insandı. Belgelerimi teslim ettikten sonra bir süre inceledi. Özellikle dil sertifikası, kalacak yer kanıt belgelerim ve öğrencilik durumu (öğrenci belgesi) dikkatle incelediği evraklardan birkaçıydı. Bana eğitim geçmişimi beğendiğini söyledi ve doldurmam üzere Almanca/İngilizce sorular olan kağıtları verdi. Anın heyecanı ile zaman yetimi kaybetmiş olmama karşın sanıyorum 20-25 dakika sonrasında sorularımı yanıtlayarak teslim ettim. Memure hanım cevaplarıma göz attı ve dili çok güzel öğrendiğimi söyledi. Söylediği her güzel sözle özgüvenim artarken, diğer taraftan da daha çok heyecanlandım. Sonrasında hatırladığım kadarıyla başka bir belge kontrolü olmadı, sanıyorum ki sorularımı yanıtlarken memure hanım belgelerin kontrolünü sağladı. Daha sonrasında benden parmak izlerimi ve genel vize ücreti olan 75€’u aldı. Ben Almanca konuşmayı beklerken, tebessüm ederek vize görüşmemin tamamlandığını söyledi. İyi dileklerini sundu ve 4-5 hafta içinde vizemin elime ulaşacağını söyledi. Kendisine teşekkür ederek kalkarken son olarak seyahat sağlık sigortamın öngördüğüm Almanya’ya gidiş tarihi ile birlikte başlayıp başlamadığını sordu. Soruya olumlu yanıt verdim ve tekrar teşekkür ederek ayrıldım.

Genel olarak üniversite başvuru süreci, vize için gerekli evrakların toplanması ve vize görüşmesi hakkında bilgi vermek istedim. Bu forumu kullanarak çok güncel ve gerekli bilgiler edindim ki bu düşünceyle ben de tecrübelerimi paylaşıyorum. Umarım sizlere yardımcı olur. Şunu da eklemek istiyorum. Almanya ile yapılan mailleşmeler, Alman kurumlara yöneltilen sorular düşünüldüğü kadar gerici ve zor değil. Aksine karşısında Almanca öğrenen ve herhangi bir konu hakkında bilgi danışan kişiler olduğunda daha duyarlı ve ilgili yaklaşıyorlar. Bu konuda çekinmeden kurumlara sorularınızı iletmenizi öneriyorum. Nacizane tavsiyem budur. Umarım her şey gönlünüzce olur.
Merhaba,

10 Haziran 2022 tarihinde vizem elime ulasti. Herkes icin her seyin yolunda gitmesini umuyorum.

Mokar
Mesajlar: 5
Kayıt: Cum Haz 10, 2022 12:38 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Mokar » Cum Haz 10, 2022 12:42 pm

Arkadaşlar merhaba, 2 Haziranda idata'da (istanbul) ulusal vize görüşmemi yaptım (mavi kart için başvuruyorum) evraklarımı teslim ettim. Bugün itibariyle kargoya verilmiş pasaportum. 1 haftada sonuçlanması mümkün mü? Sizce vize vermişlermidir?

Aslickr
Mesajlar: 97
Kayıt: Cmt Ağu 28, 2021 10:20 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Aslickr » Cum Haz 10, 2022 2:46 pm

Mokar yazdı: Cum Haz 10, 2022 12:42 pm Arkadaşlar merhaba, 2 Haziranda idata'da (istanbul) ulusal vize görüşmemi yaptım (mavi kart için başvuruyorum) evraklarımı teslim ettim. Bugün itibariyle kargoya verilmiş pasaportum. 1 haftada sonuçlanması mümkün mü? Sizce vize vermişlermidir?
Mavi kart için başvurular önceliklidir. Hızlı çıkar. Normal yani. Endişelenmeyin. Mesleğiniz neydi?

komando99
Mesajlar: 19
Kayıt: Prş May 12, 2022 1:03 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen komando99 » Cum Haz 10, 2022 3:19 pm

Merhaba arkadaşlar,

bana bir tane belgemin eksik olduğu bildirimi geldi. Bu diğer belgelerin tam ve eksiksiz olduğunu mu gösterir?

Mokar
Mesajlar: 5
Kayıt: Cum Haz 10, 2022 12:38 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Mokar » Cum Haz 10, 2022 4:56 pm

Aslickr yazdı: Cum Haz 10, 2022 2:46 pm Mavi kart için başvurular önceliklidir. Hızlı çıkar. Normal yani. Endişelenmeyin. Mesleğiniz neydi?
Umarım öyledir, bu kadar cabuk olabileceğini tahmin etmemiştim, Ekonomistim.

kafakağıdı
Mesajlar: 21
Kayıt: Pzt Ağu 31, 2020 5:51 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen kafakağıdı » Cmt Haz 11, 2022 1:42 am

kinderarztin yazdı: Çrş May 18, 2022 10:26 pm Merhaba, bir şeyi ben galiba yanlış anlamışım. Garantörün almanyadaki başvurusu için önce bizim konsoloslukta başvuru yapmış olmamız mı gerekiyor? Ben şaşırdım onu. Konsolosluğa gitmeden önce belgeyi almış olmamız gerekiyor sanıyordum. Benim vize randevum 16 Haziranda. 44f'e başvuracağımızı belirtmemize rağmen şu yazıyı yazmışlar garantörüme:

wenn ich das richtig sehe, ist ein Aufenthalt von mehr als 90 Tagen geplant. Hierfür kann Ihre Nichte kein Besuchervisum erhalten. Für Aufenthalte von mehr als 90 Tagen pro Halbjahr ist bei der Deutschen Botschaft in der Türkei ein Visaverfahren zu betreiben, d. h. Ihre Nicht muss einen entsprechenden Antrag bei der Botschaft stellen. Erst wenn dieser Antrag hier vorliegt, können sie eine Verpflichtungserklärung abgeben..
Merhaba, ilginç bir şekilde bu durumla ilgili tek sizin mesajınızı okudum. Ben de aynı problemle karşılaştım. Garantörüm Herford'daki Auslanderbehördeyi aradı ve ona önce benim ulusal vize için başvuru yapmam gerektiğini sistemde adım göründükten sonra belgeyi verebileceklerini söylediler. Zaten belgeye de başvurmadan önce ihtiyacım var. İdata görevlisini aradım beni doğruladı, bu belgeyi temin etmen lazım başvurudan önce diye. Tekrar auslanderbehördeyi arıcaklar ama belgeyi verirler mi bilmiyorum. Siz alabildiniz mi?

aysegizem
Mesajlar: 16
Kayıt: Cmt Haz 11, 2022 12:20 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen aysegizem » Cmt Haz 11, 2022 12:45 pm

merhabalar bizde sizinle ayni durumdayiz ama esimle birlikte basvurmadik , ben gittikten sonra basvuracagiz , RWTH Aachen den kabul aldim ,, ama yasimin 32 olmasi ve evli olmam vizede sorun cikartirmi diye dusunuyoruz . Siz kac yasindaydiniz , eger 30 ustu ise herhangi bir sorun yasadiniz mi , bu ardaa saglik sigorta isini cozduk.

cemildlklc
Mesajlar: 42
Kayıt: Sal Eyl 22, 2020 2:14 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen cemildlklc » Cmt Haz 11, 2022 1:56 pm

feyzveal yazdı: Sal May 17, 2022 7:09 pm 36f İstanbul Başkonsolosluğu
Randevu talep: 29.03.2022
Randevu atanma: 07.04.2022
Randevu tarihi: 17.05.2022

Bugün İstanbul konsolosluğunda görüşmeye girdim. Bremen universitesinden sartli kabulüm var. subat ayinda Ankarada gorusmeye girmistim ve bölümumu uygun bulmadilarindan dolayi red almıştım. Red haberinden sonra üniversiteye tekrar baska bölüme basvuru yapip sartli kabul aldım ve istanbul konsolosluğuna başvuru yaptım. ( Daha önce giden bir tanıdığım istanbulda daha rahat ve hızlı olduklarını söylemişti o yuzden İstanbula basvurdum)

Ankarayla kiyaslayacak olursam çok rahat bir vize gorusmesi gecirdim. İstanbuldaki memur hanim çok kibar ve güler yuzluydu. Gerekli belgeleri inceledi. B1 sertifikamin oldugunu görünce biraz konusabiliriz değil mi dedi tabi dedim. Hangi bolumu okuycagimi sordu. Ben bunlara ek olarak eğitimden sonra ne yapacağımi da ekledim. Master vs seklinde. Baska bir Almanca konusmamiz olmadi. Forumda dolaşan 8 9 almanca sorulu kagit da doldurmadim. Ankara gorusmemde doldurmustum. Yaklaşık 15 20 dakika sürdü. En sonra sessizlik prosedürünü anlatti ve üstünde baya durdu.
. Daha önceki basvurumdan farklı olarak üniversite diplomamin orjinalini aldilar pasaportla birlikte geri yollayacaklarini belirtti.

Kafama takilan birkaç nokta var benzerini yasayan arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Vize memuruyla gorusmeden önce fotokopileri kontrol eden memur birçok belgemi geri verdi ve gereksiz olduğunu söyledi gerekli belgeleri nerdeyse hepsinden 1 kopyasini aldi diyebilirim. Kafam çok karışık memurun hata yapmış olma olasılığı olabilir mi içime dert oldu benzer durum yasayan yazabilirse çok sevinirim

Merhaba umarım en kısa zamanda vizeniz gelir, bölümünüz neydiki ve hangi bölümden kabul aldınız Ankara size red verdi acaba?

Mokar
Mesajlar: 5
Kayıt: Cum Haz 10, 2022 12:38 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Mokar » Cmt Haz 11, 2022 3:33 pm

Mokar yazdı: Cum Haz 10, 2022 12:42 pm Arkadaşlar merhaba, 2 Haziranda idata'da (istanbul) ulusal vize görüşmemi yaptım (mavi kart için başvuruyorum) evraklarımı teslim ettim. Bugün itibariyle kargoya verilmiş pasaportum. 1 haftada sonuçlanması mümkün mü? Sizce vize vermişlermidir?
Herkese merhaba arkadaşlar bugün itibariyle vizem gelmiş durumda 6 aylık olarak (blau karte) 1 hafta içerisinde sonuçlandı. Bekleyen herkese çıkar umarım. Kimse umutsuz olmasın bence blau karte almak bilinenin aksine çok kolay, ben dil belgesi falanda sunmadım :))

Aslickr
Mesajlar: 97
Kayıt: Cmt Ağu 28, 2021 10:20 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Aslickr » Cmt Haz 11, 2022 5:19 pm

Mokar yazdı: Cmt Haz 11, 2022 3:33 pm Herkese merhaba arkadaşlar bugün itibariyle vizem gelmiş durumda 6 aylık olarak (blau karte) 1 hafta içerisinde sonuçlandı. Bekleyen herkese çıkar umarım. Kimse umutsuz olmasın bence blau karte almak bilinenin aksine çok kolay, ben dil belgesi falanda sunmadım :))
Mesleğiniz neydi acaba?

emresen1
Mesajlar: 21
Kayıt: Çrş Kas 24, 2021 12:20 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen emresen1 » Cmt Haz 11, 2022 6:57 pm

izmirden randevuya giren arkadaşlar durum nedir acaba ne kadar süredir bekliyorsunuz

bilinmez21
Mesajlar: 41
Kayıt: Çrş Eyl 15, 2021 6:33 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen bilinmez21 » Cmt Haz 11, 2022 10:35 pm

20 nisandan bu yana ulusal vize sonucunu bekliyorum bu normal bir durum mu ?

Mokar
Mesajlar: 5
Kayıt: Cum Haz 10, 2022 12:38 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Mokar » Cmt Haz 11, 2022 10:39 pm

Aslickr yazdı: Cmt Haz 11, 2022 5:19 pm Mesleğiniz neydi acaba?
Ekonomi mezunuyum. Kamuda 9 yıldır satınalma uzmanı olarak görev yapıyordum.

batuhan.gunduz
Mesajlar: 77
Kayıt: Pzr Ara 05, 2021 1:07 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen batuhan.gunduz » Pzr Haz 12, 2022 2:04 pm

wissendurst yazdı: Prş Nis 21, 2022 11:16 pm :D :D Evet arkadaşlar vizemin bugün elime geçmesiyle bu süreci size anlatmayı boynumun borcu bilirim.Hiç bir danışmanlık satın almadan vize almamda bu forum ve yardımsever insanların katkısı azımsanamaz.

36F / İstanbul Almanya Başkonsolosluğu
Konsolosluk görüşme tarihi:21.03.2022
Vize teslim tarihi:21.04.2022


Aşağıdaki her belgenin 1 adet orjinal + 2 fotokopi şeklinde götürdüm
NOT:Öncelikle almanca tercüme ettirilecek belgelere vize başvurusu için apostil yapmak gerekmiyor,noter onayı yetiyor.

Teslim ettiğim belgeler:
Üniversite diploması(almanca tercümeli, noter onaylı)
Üniversite transkripti (almanca tercümeli, noter onaylı)
Lise diploması (almanca tercümeli, noter onaylı)
ÖSYM yerleştirme sonuç belgesi (almanca tercümeli, noter onaylı)
ÖSYM sınav sonuç belgesi (almanca tercümeli, noter onaylı)
Lise transkripti (almanca tercümeli, noter onaylı)
Üniversite şartlı kabul belgesi
Dil kursu kayıt belgesi (kurs ücretinin ödendiğini ve başlangıç-bitiş tarihlerini gösteren belge)
Cv+Motivasyon mektubu (Almanca)
TELC A2 dil sertifikası
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği(türkçe)
Daha önce çalıştığım için,sgk tescil ve hizmet dokumü(qr kodlu ve barkod numaralı olacak)(türkçe)
AT-11, Seyahat sağlık sigortası,garantör belgesi, pasaport fotokopisi, Vize başvuru formu(almanca doldurdum) vs.

Vizem sprachkurs/studium olarak 6 aylık geldi.Frankfurtta dil kursu sonrası eğitim için başvurmuştum.

Vize görüşmemi kısaca anlatayım:
Girişte 85 tl kargo ücreti ve 75€ vize ücreti(nakit) ödedim.
Görüşmeyi genç ve nazik bir hanımefendi ile yaptım.

Görüşmem yaklaşık 30dk sürdü.
İlk önce parmak izlerimi aldı.

Görüşme sırasında herhangi bir kağıt doldurmadım sadece şu sorular soruldu ve görüşme bitti.
Almanca seviyeniz nedir?
Kendinizi tanıtır mısınız(almanca)
Nerde okumayı düşünüyorsunuz?
Almanya'da akrabanız var mı?
Neden bu bölümü okumak istiyorsunuz?
Okuyacağınız üniversiteden 3-4 tane ders sayar mısınız?
Nerede kalacaksınız?
İngilizce seviyeniz nedir?

Böylece vize macerası benim için son buldu.Gerçekten stresli ve sabır isteyen bir süreç, herkese kolaylıklar diliyorum.
Merhabalar. Tercümeli + Noter onaylı + apostil yaptırdığınız belgeleri hangi sırayla yaptınız? Önce tercüme ettirip, noterde onaylatıp sonra kaymakamlıktan apostil mi yaptınız ? Bir de bu belgelerin fotokopilerini nasıl alacağım ve tasdikleteceğim konusunda kafam çok karıştı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Bermula
Mesajlar: 57
Kayıt: Cmt Ağu 08, 2020 1:01 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Bermula » Pzr Haz 12, 2022 4:41 pm

batuhan.gunduz yazdı: Pzr Haz 12, 2022 2:04 pm Merhabalar. Tercümeli + Noter onaylı + apostil yaptırdığınız belgeleri hangi sırayla yaptınız? Önce tercüme ettirip, noterde onaylatıp sonra kaymakamlıktan apostil mi yaptınız ? Bir de bu belgelerin fotokopilerini nasıl alacağım ve tasdikleteceğim konusunda kafam çok karıştı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Dediğiniz sırada oluyor türkçe belgelerin aslı gibidir fotokopileri (lise diploması vs) milli eğitim müdürlüğü bedavaya yapıyor ama ben bazı iş bilmez memurlar yüzünden çok uğraşmıştım aslı gibidir kaşesi için müdür imzası gerekiyor memurlarda bu yüzden yapmak istemiyebiliyorlar sizi notere göndermeye çalışıyorlar çevirileri tercümanınız notere gidip imza vs atıyor sonra apostil yaptırıyorsunuz.

Ama vize görüşmesinde istenilen belge listesinde olmasına rağmen benden sadece çevirileri aldılar herhangi bir apostilli türkçe belge veya orijinal belge almadılar.

LeoparTankı
Mesajlar: 35
Kayıt: Cum Tem 19, 2019 12:54 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen LeoparTankı » Pzt Haz 13, 2022 1:00 pm

Selamlar Herkese,

40f için İstanbul idata'dan randevu talebinde bulunacağım.

Yakın tarihte randevu alan varsa talep tarihi, atama tarihi ve randevu tarihi gibi bilgileri paylaşabilirler çok sevinirim.

Ek olarak 40f yüksek lisans şartlı kabul başvuruları için randevu gününde konsolosluğa mi yoksa idata'ya mi gidiliyor?

Teşekkürler.

Kilitli