Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanca C1 Sertifikası

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Liahona
Mesajlar: 40
Kayıt: Cmt May 07, 2022 2:43 am

Almanca C1 Sertifikası

Mesaj gönderen Liahona » Cmt Haz 04, 2022 10:33 pm

Merhaba. Türkiye'de öğrenilen Almanca ile herhangi bir geçerliliği olan C1 sertifikası almak zor olur mu? Çünkü nedense grammeri bilsek bile kelime bilgisinin de çok büyük önemi var. Bu biraz gözümü korkutuyor. Diğer yönden B1 sertifikası ile gidersem aylarca orada çalışamayacağım ve bir maddi gelirim olmayacak. Bu da korkutuyor. Ailemi zor duruma sokabilirim. Sizce B1 sertifikasıyla gidip orada C1'e tamamlamak mı mantıklı yoksa direkt Türkiye'de C1 öğrenilebilir ve sınav geçilebilir mi?

Kuss
Mesajlar: 175
Kayıt: Çrş Tem 29, 2020 1:33 am

Re: Almanca C1 Sertifikası

Mesaj gönderen Kuss » Pzt Haz 06, 2022 1:05 am

Liahona yazdı: Cmt Haz 04, 2022 10:33 pm Merhaba. Türkiye'de öğrenilen Almanca ile herhangi bir geçerliliği olan C1 sertifikası almak zor olur mu? Çünkü nedense grammeri bilsek bile kelime bilgisinin de çok büyük önemi var. Bu biraz gözümü korkutuyor. Diğer yönden B1 sertifikası ile gidersem aylarca orada çalışamayacağım ve bir maddi gelirim olmayacak. Bu da korkutuyor. Ailemi zor duruma sokabilirim. Sizce B1 sertifikasıyla gidip orada C1'e tamamlamak mı mantıklı yoksa direkt Türkiye'de C1 öğrenilebilir ve sınav geçilebilir mi?
Merhaba,

Türkiye'de C1 alıp öyle geldim. Dillere karşı özel bir ilgim ve fazla da bir yeteneğim yok. Bence burda dilin içinde yaşayarak dili öğrenmek daha kolay ve güzel bir süreç olabilir. Ama yine de Türkiye'de öğrenip belge alabilirsiniz. Biraz da kendi çabanıza bağlı. Şahsen ben şu an biraz bahaneler üretip kaçmaya çalıştığım için zorlanıyorum. Ama yine de dersleri anlamakta burada öğrenen arkadaşlar kadar zorlanıyorum. Umarım tercihiniz sizin için en güzeli olur.

Kolay gelsin

Cevapla