Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri - 2022

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
srcndkc
Mesajlar: 34
Kayıt: Sal Oca 04, 2022 2:07 pm
Konum: Istanbul
İletişim:

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen srcndkc » Çrş Nis 06, 2022 9:33 am

1baris yazdı: Sal Nis 05, 2022 5:19 pm Mezbaha Sercan bey,
8 martta görüşmeye gittiğim 41F vizesi için bugün idatadan pasaportunuz gönderildi diye e posta ve sms geldi. Eşim ile beraber başvurmuştuk. Şimdi nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? Berlin Göçmen bürosuna mı yoksa İstanbul Almanya Konsolosluğuna mı mesaj atayım? Her şekilde anladığım kadarıyla geç gelecek pasaportu. Benim tek başıma gitmemin bir mahsuru olur mu? Sizler bu süre zarfında neler yaptınız? 25 m2 ev kiralamak ve vizeyi uzatmak için bir yol buldunuz mu?
Merhabalar,

Yabancılar dairesinden orjinal evrakların ulaşıp ulaşmadığını teyit etmenizi tavsiye ederim. Konsolosluk bu aşamada çok bir işe karışmıyor.
Evrakların ulaşmasının 8 haftayı bulabileceğini söylemişlerdi bizimki gerçekten o kadar sürdü. Evraklar oraya ulaştıktan sonra, geçen hafta yabancılar dairesi eşim ve çocuk için olan bloke hesabın arttırılmasını istedi 1175*12ay olarak. Biz bu evrağı bu hafta tamamladık.
Almanyaya ben geçen hafta geldim tek başıma, okulum başladı çünkü . Ben bunun bir mahsuru olduğunu düşünmüyorum. Henüz diğer işler ile ilgilenemedim.

uraskyra
Mesajlar: 67
Kayıt: Çrş Şub 02, 2022 3:03 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen uraskyra » Çrş Nis 06, 2022 11:44 am

Merhaba Arkadaşlar,

Bir sorum olacaktı, artık nihayet bloke hesaba'da paramı geçirdim. Sağlık sigortamı da yaptım Expatrio üzerinden. Buraya kadar yardımcı olan bütün herkese teşekkür ederim. Artık nihayet vize için başvuru yapma zamanı geldi. Bu hafta yada önümüzdeki hafta artık başvuru yapacağım. Şimdi asıl sorum şu artık yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik ufak bir hata ile yanlış yapmayalım.

Ben Clausthal Teknik'ten şartlı kabul aldım. Üniversite nin anlaşmış olduğu yer mariaspring olarak verdi. Gelen evrakın üzerinde TU Clausthal Ve Mariaspring'in logolarıda mevcut. Vize olarak başvuru yaparken hangi vize türünü seçmem gerekiyor yardımcı olur musunuz?

Şimdiden herkese teşekkür ederim

ugr.kca
Mesajlar: 13
Kayıt: Pzr Eki 24, 2021 2:49 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen ugr.kca » Çrş Nis 06, 2022 12:27 pm

uraskyra yazdı: Çrş Nis 06, 2022 11:44 am Merhaba Arkadaşlar,

Bir sorum olacaktı, artık nihayet bloke hesaba'da paramı geçirdim. Sağlık sigortamı da yaptım Expatrio üzerinden. Buraya kadar yardımcı olan bütün herkese teşekkür ederim. Artık nihayet vize için başvuru yapma zamanı geldi. Bu hafta yada önümüzdeki hafta artık başvuru yapacağım. Şimdi asıl sorum şu artık yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik ufak bir hata ile yanlış yapmayalım.

Ben Clausthal Teknik'ten şartlı kabul aldım. Üniversite nin anlaşmış olduğu yer mariaspring olarak verdi. Gelen evrakın üzerinde TU Clausthal Ve Mariaspring'in logolarıda mevcut. Vize olarak başvuru yaparken hangi vize türünü seçmem gerekiyor yardımcı olur musunuz?

Şimdiden herkese teşekkür ederim
Merhaba

40F e basvuracaksiniz

uraskyra
Mesajlar: 67
Kayıt: Çrş Şub 02, 2022 3:03 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen uraskyra » Çrş Nis 06, 2022 12:56 pm

ugr.kca yazdı: Çrş Nis 06, 2022 12:27 pm Merhaba

40F e basvuracaksiniz
Merhaba 40F yüksek lisans ve master diyor ancak ben üniversite okuyacağım daha :D

ValinDolly
Mesajlar: 26
Kayıt: Çrş Oca 12, 2022 4:26 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen ValinDolly » Çrş Nis 06, 2022 1:36 pm

nuran yazdı: Prş Mar 31, 2022 10:51 pm İnşallah. Şu vizemiz bir gelse de ağız tadıyla süreci şuraya yazıp başka arkadaşlara da bilgi verebilsek. Yeter da:d
merhaba sizin vizeniz geldi mi acaba
24 şubattan beri bekliyorum hala bir gelişme yok ://(Ankara,39f)

eetskn
Mesajlar: 12
Kayıt: Cum Ara 10, 2021 1:27 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen eetskn » Çrş Nis 06, 2022 8:23 pm

makbule yazdı: Sal Nis 05, 2022 9:11 pm Ben 8 martta 41f icin basvurdum hala beklemedeyim.
Yaklaşık aynı tarih de başvurmuşuz. Nerede görüşmeye gitmiştiniz?

demirsporlu
Mesajlar: 3
Kayıt: Cum Mar 18, 2022 11:47 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen demirsporlu » Çrş Nis 06, 2022 10:02 pm

arkadaşlar ben bochumdan kabul almıştım öyle vizeye başvurdum, vize görüşmemi yaptım ama bochumdan vazgeçip bremene başvurdum. Yani şuan hem bremenden kabul bekliyorum hem de vizemi. Vizeye başvururken bochuma gideceğimi söyledim ama bremene gideceğim gibi bişey.. Bu sıkıntı yaratır mı? Bir daha vize randevusu almam mı gerekli? Tahminlerime göre gerek yok çünkü vize ülkenin vizesi ama yine de sormak istedim. Teşekkürler şimdiden

Kawida
Mesajlar: 2
Kayıt: Çrş Nis 06, 2022 6:07 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Kawida » Çrş Nis 06, 2022 11:02 pm

39F / Almanya Büyükelçiliği Ankara
Randevu Başvurusu: 02.02.2022
Randevu Ataması: 10.02.2022
Vize Görüşmesi: 09.03.2022
Pasaport gelişi: 06.04.2022

Vize görüşmesinde ibraz ettiğim belgeler:
Lise diploması (almanca tercümeli, noter onaylı, apostilli)
ÖSYM yerleştirme sonuç belgesi (almanca tercümeli, noter onaylı, apostilli)
ÖSYM sınav sonuç belgesi (almanca tercümeli, noter onaylı, apostilli)
Üniversite öğrenci belgesi ( Ingilizce/apostilli, kaydımı dondurduğumu göstermek için bu belgeyi sundum)
Lise transkripti (Ingilizce, apostilli)
Uni-Assist Prüfbericht (NC puanın yazdığı belge)
Üniversite şartlı kabul belgesi
Dil kursu kayıt belgesi (kurs ücretinin ödendiğini ve başlangıç-bitiş tarihlerini gösteren belge)
Cv+Motivasyon mektubu (Almanca)
Goethe B1 dil sertifikası
Geçmişte katıldığım kurs belgeleri, sosyal faaliyetler, referans mektupları vb. ( Almanca yeminli tercümeli veya Ingilizce)
AT-11, Seyehat sağlık sigortası (HDI), Bloke hesap belgesi, pasaport fotokopisi, Videx başvuru formu


Evraklarla ilgili:
Herkese merhabalar, başvurudan önce en çok kafa karışıklığı yaşadığım konulardan biri noter ve apostil mevzusuydu. Kısaca açıklamak gerekirse noterin işlevi yeminli tercüme yaptırdığınız bir belgeyi doğru çevrilmiştir diye tasdik etmek. Tercüme edilmiş bir belge için apostil almak istediğinizde noter onayı olmadan alamıyorsunuz bu yüzden yukarıda yazdığım 3 tip belge için notere gitmek durumunda kaldım. Lise transkriptini ve üni. öğrenci belgesini Ingilizce alma imkanım vardı. böylece onları tercüme ettirmeden doğrudan apostil alabildim. Öncesinde konuyla alakalı kesin bir kaynak bulamadığım ve resmi belgeleri Almanya'da da kullanırken apostille alakalı bir sorun çıkartmamaları adına bu yolu tercih ettim. Fakat bildiğim kadarıyla sadece yeminli tercüme edilmiş evraklarla da başvuran arkadaşlar var.

Vize Görüşmesi:
Vize randevum saat 15:00'da idi. beni içeri saat 13:45 gibi aldılar. vize memuruyla görüşmeden önce evraklarım kontrol edildi ve sıra aldım. İçerisi gerçekten küçük bir alan ve mülakat esnasında sizin duyma becerinizi de test etmek istiyorlar olsa gerek, vize memuruyla aranızda olabildiğince kalın bir cam var. Hoparlör deseniz telsizi andırıyor, ses cızırtılı geliyor ve yüksek sesle konuşmak zorunda kalıyorsunuz. Hal böyle olunca beklerken aile birleşim vizesi ve görevlendirme için başvuranların konuşmalarını duyma şansım oldu. Vize memurlarının başvuranları test etmek için sordukları Almanca soruları dinledim ve açıkçası soruların zor olmaması beni mutlu etti. bir kısmı şu şeklideydi:
Nerede doğdun? Bugünün tarihini söyler misin? Montun hangi renk? Bugün hava nasıl? Kirazlar hangi renk?( evet bu soru cidden soruldu :)
Sıram geldiğinde sorulan ilk soru üniversite öğrencisi olarak mı gideceğim oldu. evet dedikten sonra vize memuru başka bir şey söylememe fırsat vermeden bana üç ya da dört sayfalık bir form verdi ve doldurmamı istedi. Soruları Ingilizce veya almanca olacak şekilde yazmam istendi.
Almanca ve İngilizce dil seviyen nedir? Nerede öğrendin?
Şuana kadarki eğitim hayatını anlat. Eğitim hayatındaki önemli noktalar nelerdi?
Liseden mezun olduktan sonra şimdiye kadar neyle meşguldün?
Orada akraban var mı? Varsa ismini, yakınlığını ve bulunduğu şehri yaz.
Okuyacağın üniversitedeki eğitim dili, şehri ve okuyacağın bölümü yaz.
Neden bu üniversite?
Daha önce Almanya'da bulundun mu? Bulunduysan, ne amaçla ve nerede?
Lisans eğitimini bitirdikten sonraki hedeflerin ne?
Geçimini nasıl sağlayacaksın?
Ben soruları cevaplarken o da evraklarımı inceledi. Bir süre sonra dil sertifikası fotokopisinin arka yüzünü çektirmediğimi söyledi. Sınav puanları ve imzalar ön yüzde olduğu için arkalı-önlü çektirmek aklıma gelmemişti.Normal bir kırtasiyede kitap çoğaltabileceğiniz bir fiyata iki adet çıktı aldıktan sonra formu doldurmaya devam ettim. Videx formunda konaklayacağım adres olarak dil kursunun adresini yazdığımı söyledi ve nerede kalacağımı sordu. Üniversite yurduna başvurduğumu, yurt çıkmasını beklediğimi, ve isterse başvuru evrakını verebileceğimi söyledim. 'Gerek yok.' dedi. Parmak izlerimi verdim. 40 dk içerisinde formu doldurmayı bitirdim ve ben tam sözlü mülakata geçmeyi beklerken 'bu kadardı.' dedi. 'Peki, iyi günler.' deyip, şaşkın bir şekilde oradan ayrıldım. Görüşmede karşı taraftan olumlu ya da olumsuz herhangi bir tepki almadım. Hatta girişteki güvenlik görevlisiyle bile vize memuruyla olduğundan daha çok konuştum. Büyükelçilik'ten vize elime ulaştığında bile süreçle alakalı bir e-posta almadım.

Başvuran arkadaşlarımın tecrübelerinden de anladığım kadarıyla İstanbul'dan başvurmak bir tık daha avantajlı, kendinizi sözlü olarak ifade etmek, seyahat detaylarınızı açıklamak daha kolay. Ankara'dan başvuran arkadaşlara tavsiyem sunduğunuz evrakları tam hazırlamanız, belgelerin içeriğine hakim olmanız ve yukarıdaki sorulara iyi bir ön hazırlık yapmanız. Herkese başarılar ve kolaylıklar dilerim.

makbule
Mesajlar: 9
Kayıt: Pzr Şub 27, 2022 6:23 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen makbule » Çrş Nis 06, 2022 11:52 pm

eetskn yazdı: Çrş Nis 06, 2022 8:23 pm Yaklaşık aynı tarih de başvurmuşuz. Nerede görüşmeye gitmiştiniz?
İstanbul'da görüşmeye gittim.

aryaa
Mesajlar: 16
Kayıt: Pzt Nis 04, 2022 10:45 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen aryaa » Prş Nis 07, 2022 9:19 am

Kawida yazdı: Çrş Nis 06, 2022 11:02 pm 39F / Almanya Büyükelçiliği Ankara
Randevu Başvurusu: 02.02.2022
Randevu Ataması: 10.02.2022
Vize Görüşmesi: 09.03.2022
Pasaport gelişi: 06.04.2022

Vize görüşmesinde ibraz ettiğim belgeler:
Lise diploması (almanca tercümeli, noter onaylı, apostilli)
ÖSYM yerleştirme sonuç belgesi (almanca tercümeli, noter onaylı, apostilli)
ÖSYM sınav sonuç belgesi (almanca tercümeli, noter onaylı, apostilli)
Üniversite öğrenci belgesi ( Ingilizce/apostilli, kaydımı dondurduğumu göstermek için bu belgeyi sundum)
Lise transkripti (Ingilizce, apostilli)
Uni-Assist Prüfbericht (NC puanın yazdığı belge)
Üniversite şartlı kabul belgesi
Dil kursu kayıt belgesi (kurs ücretinin ödendiğini ve başlangıç-bitiş tarihlerini gösteren belge)
Cv+Motivasyon mektubu (Almanca)
Goethe B1 dil sertifikası
Geçmişte katıldığım kurs belgeleri, sosyal faaliyetler, referans mektupları vb. ( Almanca yeminli tercümeli veya Ingilizce)
AT-11, Seyehat sağlık sigortası (HDI), Bloke hesap belgesi, pasaport fotokopisi, Videx başvuru formu


Evraklarla ilgili:
Herkese merhabalar, başvurudan önce en çok kafa karışıklığı yaşadığım konulardan biri noter ve apostil mevzusuydu. Kısaca açıklamak gerekirse noterin işlevi yeminli tercüme yaptırdığınız bir belgeyi doğru çevrilmiştir diye tasdik etmek. Tercüme edilmiş bir belge için apostil almak istediğinizde noter onayı olmadan alamıyorsunuz bu yüzden yukarıda yazdığım 3 tip belge için notere gitmek durumunda kaldım. Lise transkriptini ve üni. öğrenci belgesini Ingilizce alma imkanım vardı. böylece onları tercüme ettirmeden doğrudan apostil alabildim. Öncesinde konuyla alakalı kesin bir kaynak bulamadığım ve resmi belgeleri Almanya'da da kullanırken apostille alakalı bir sorun çıkartmamaları adına bu yolu tercih ettim. Fakat bildiğim kadarıyla sadece yeminli tercüme edilmiş evraklarla da başvuran arkadaşlar var.

Vize Görüşmesi:
Vize randevum saat 15:00'da idi. beni içeri saat 13:45 gibi aldılar. vize memuruyla görüşmeden önce evraklarım kontrol edildi ve sıra aldım. İçerisi gerçekten küçük bir alan ve mülakat esnasında sizin duyma becerinizi de test etmek istiyorlar olsa gerek, vize memuruyla aranızda olabildiğince kalın bir cam var. Hoparlör deseniz telsizi andırıyor, ses cızırtılı geliyor ve yüksek sesle konuşmak zorunda kalıyorsunuz. Hal böyle olunca beklerken aile birleşim vizesi ve görevlendirme için başvuranların konuşmalarını duyma şansım oldu. Vize memurlarının başvuranları test etmek için sordukları Almanca soruları dinledim ve açıkçası soruların zor olmaması beni mutlu etti. bir kısmı şu şeklideydi:
Nerede doğdun? Bugünün tarihini söyler misin? Montun hangi renk? Bugün hava nasıl? Kirazlar hangi renk?( evet bu soru cidden soruldu :)
Sıram geldiğinde sorulan ilk soru üniversite öğrencisi olarak mı gideceğim oldu. evet dedikten sonra vize memuru başka bir şey söylememe fırsat vermeden bana üç ya da dört sayfalık bir form verdi ve doldurmamı istedi. Soruları Ingilizce veya almanca olacak şekilde yazmam istendi.
Almanca ve İngilizce dil seviyen nedir? Nerede öğrendin?
Şuana kadarki eğitim hayatını anlat. Eğitim hayatındaki önemli noktalar nelerdi?
Liseden mezun olduktan sonra şimdiye kadar neyle meşguldün?
Orada akraban var mı? Varsa ismini, yakınlığını ve bulunduğu şehri yaz.
Okuyacağın üniversitedeki eğitim dili, şehri ve okuyacağın bölümü yaz.
Neden bu üniversite?
Daha önce Almanya'da bulundun mu? Bulunduysan, ne amaçla ve nerede?
Lisans eğitimini bitirdikten sonraki hedeflerin ne?
Geçimini nasıl sağlayacaksın?
Ben soruları cevaplarken o da evraklarımı inceledi. Bir süre sonra dil sertifikası fotokopisinin arka yüzünü çektirmediğimi söyledi. Sınav puanları ve imzalar ön yüzde olduğu için arkalı-önlü çektirmek aklıma gelmemişti.Normal bir kırtasiyede kitap çoğaltabileceğiniz bir fiyata iki adet çıktı aldıktan sonra formu doldurmaya devam ettim. Videx formunda konaklayacağım adres olarak dil kursunun adresini yazdığımı söyledi ve nerede kalacağımı sordu. Üniversite yurduna başvurduğumu, yurt çıkmasını beklediğimi, ve isterse başvuru evrakını verebileceğimi söyledim. 'Gerek yok.' dedi. Parmak izlerimi verdim. 40 dk içerisinde formu doldurmayı bitirdim ve ben tam sözlü mülakata geçmeyi beklerken 'bu kadardı.' dedi. 'Peki, iyi günler.' deyip, şaşkın bir şekilde oradan ayrıldım. Görüşmede karşı taraftan olumlu ya da olumsuz herhangi bir tepki almadım. Hatta girişteki güvenlik görevlisiyle bile vize memuruyla olduğundan daha çok konuştum. Büyükelçilik'ten vize elime ulaştığında bile süreçle alakalı bir e-posta almadım.

Başvuran arkadaşlarımın tecrübelerinden de anladığım kadarıyla İstanbul'dan başvurmak bir tık daha avantajlı, kendinizi sözlü olarak ifade etmek, seyahat detaylarınızı açıklamak daha kolay. Ankara'dan başvuran arkadaşlara tavsiyem sunduğunuz evrakları tam hazırlamanız, belgelerin içeriğine hakim olmanız ve yukarıdaki sorulara iyi bir ön hazırlık yapmanız. Herkese başarılar ve kolaylıklar dilerim.
Öncelikle bu kadar detaylı anlattığınız için çok teşekkür ederim ,çok yardimci olacak bu verdiğiniz bilgiler🙏bi konuda fikrinizi almak isterim burdaki üniversitemde 1.sınif öğrencisiyim kayıtı sildirmek çok zor bir işlem ve üni ccok uzak olduğu için gidemiyorum ,kayıt dondurma içlemi için de geç kaldım tarihi kaçırdim maleseef diğer tüm evraklerim tam ama burdaki ünide hala aktif öğrenciyim .Yakında gorüşmem var acaba ben ne yapmalıyım yani öğrenci belgemi göstermek zorundamiyim yada sorun çıkar mi bu durumdan

aryaa
Mesajlar: 16
Kayıt: Pzt Nis 04, 2022 10:45 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen aryaa » Prş Nis 07, 2022 12:15 pm

Yanıtlarsanız çok memnen kalırım.çok yardimci olursunuz bana .Kafamı karıştıran bir mevzu

Kawida
Mesajlar: 2
Kayıt: Çrş Nis 06, 2022 6:07 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Kawida » Prş Nis 07, 2022 12:59 pm

aryaa yazdı: Prş Nis 07, 2022 12:15 pm Yanıtlarsanız çok memnen kalırım.çok yardimci olursunuz bana .Kafamı karıştıran bir mevzu
Kaydınızı dondurmanız benim bildiğim kadarıyla şart değil. 'Lise mezuniyetinizden bu yana ne yapıyorsunuz?' sorusuna almanca çalıştığınızı belirtip, üniversiteye neden başlamadığınızı ikna edici bir şekilde açıklarsanız sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Kayıt silmeyle alakalı bir bilgim yok.

aryaa
Mesajlar: 16
Kayıt: Pzt Nis 04, 2022 10:45 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen aryaa » Prş Nis 07, 2022 1:59 pm

Kawida yazdı: Prş Nis 07, 2022 12:59 pm Kaydınızı dondurmanız benim bildiğim kadarıyla şart değil. 'Lise mezuniyetinizden bu yana ne yapıyorsunuz?' sorusuna almanca çalıştığınızı belirtip, üniversiteye neden başlamadığınızı ikna edici bir şekilde açıklarsanız sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Kayıt silmeyle alakalı bir bilgim yok.
Anladım çok sağolun🙏

Denztprk
Mesajlar: 5
Kayıt: Sal Mar 29, 2022 10:03 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Denztprk » Prş Nis 07, 2022 5:48 pm

Skystone yazdı: Sal Mar 29, 2022 9:49 pm İzmir
39F
17 şubatta konsoloslukta randevum gerçekleşti.Çok kötü bir mülakat geçirdim karşımdaki memurun aşağılayıcı cümlelerine maruz kaldım herkesin görüşmesi 30 dk sürerken 1.30 saat boyunca memurun içerdeki insanlarla konuşmasını beni aşağılamasını izledim tüm sakinliğimle cevap vermeye çalıştım.Kurs katılım belgelerim olmasına rağmen a2 belgesi isteyebiliriz dediler 2 hafta içinde sınava girdim belge aldım.Sınav belgesi istenmedi herhangi bir eksik belge istenmedi.Okulumun başlama tarihi geçmesine rağmen 7. Haftanın içindeyim ve herhangi bir gelişme yaşanmadı.Konsolosluğa mail attım genelde 1 günde dönüş yapıldığı söyleniyor.2. Gün bugün de bir dönüş alamadım.Aynı tarihte görüşmesi olan kişilerin vizesi geldiği için ve mülakatım çok kötü geçtiği için red almış olmaktan korkuyorum.Aynı durumları yaşayan var mıdır?Ve izmir konsolosluğunda aynı memur ile görüşmeye giren oldu mu acaba merak ediyorum.
Merhaba bir sonuç alabildiniz mi?

Bermula
Mesajlar: 57
Kayıt: Cmt Ağu 08, 2020 1:01 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Bermula » Prş Nis 07, 2022 8:42 pm

aryaa yazdı: Prş Nis 07, 2022 9:19 am Öncelikle bu kadar detaylı anlattığınız için çok teşekkür ederim ,çok yardimci olacak bu verdiğiniz bilgiler🙏bi konuda fikrinizi almak isterim burdaki üniversitemde 1.sınif öğrencisiyim kayıtı sildirmek çok zor bir işlem ve üni ccok uzak olduğu için gidemiyorum ,kayıt dondurma içlemi için de geç kaldım tarihi kaçırdim maleseef diğer tüm evraklerim tam ama burdaki ünide hala aktif öğrenciyim .Yakında gorüşmem var acaba ben ne yapmalıyım yani öğrenci belgemi göstermek zorundamiyim yada sorun çıkar mi bu durumdan
Kawida yazdı: Çrş Nis 06, 2022 11:02 pm 39F / Almanya Büyükelçiliği Ankara
Randevu Başvurusu: 02.02.2022
Randevu Ataması: 10.02.2022
Vize Görüşmesi: 09.03.2022
Pasaport gelişi: 06.04.2022

Vize görüşmesinde ibraz ettiğim belgeler:
Lise diploması (almanca tercümeli, noter onaylı, apostilli)
ÖSYM yerleştirme sonuç belgesi (almanca tercümeli, noter onaylı, apostilli)
ÖSYM sınav sonuç belgesi (almanca tercümeli, noter onaylı, apostilli)
Üniversite öğrenci belgesi ( Ingilizce/apostilli, kaydımı dondurduğumu göstermek için bu belgeyi sundum)
Lise transkripti (Ingilizce, apostilli)
Uni-Assist Prüfbericht (NC puanın yazdığı belge)
Üniversite şartlı kabul belgesi
Dil kursu kayıt belgesi (kurs ücretinin ödendiğini ve başlangıç-bitiş tarihlerini gösteren belge)
Cv+Motivasyon mektubu (Almanca)
Goethe B1 dil sertifikası
Geçmişte katıldığım kurs belgeleri, sosyal faaliyetler, referans mektupları vb. ( Almanca yeminli tercümeli veya Ingilizce)
AT-11, Seyehat sağlık sigortası (HDI), Bloke hesap belgesi, pasaport fotokopisi, Videx başvuru formu


Evraklarla ilgili:
Herkese merhabalar, başvurudan önce en çok kafa karışıklığı yaşadığım konulardan biri noter ve apostil mevzusuydu. Kısaca açıklamak gerekirse noterin işlevi yeminli tercüme yaptırdığınız bir belgeyi doğru çevrilmiştir diye tasdik etmek. Tercüme edilmiş bir belge için apostil almak istediğinizde noter onayı olmadan alamıyorsunuz bu yüzden yukarıda yazdığım 3 tip belge için notere gitmek durumunda kaldım. Lise transkriptini ve üni. öğrenci belgesini Ingilizce alma imkanım vardı. böylece onları tercüme ettirmeden doğrudan apostil alabildim. Öncesinde konuyla alakalı kesin bir kaynak bulamadığım ve resmi belgeleri Almanya'da da kullanırken apostille alakalı bir sorun çıkartmamaları adına bu yolu tercih ettim. Fakat bildiğim kadarıyla sadece yeminli tercüme edilmiş evraklarla da başvuran arkadaşlar var.

Vize Görüşmesi:
Vize randevum saat 15:00'da idi. beni içeri saat 13:45 gibi aldılar. vize memuruyla görüşmeden önce evraklarım kontrol edildi ve sıra aldım. İçerisi gerçekten küçük bir alan ve mülakat esnasında sizin duyma becerinizi de test etmek istiyorlar olsa gerek, vize memuruyla aranızda olabildiğince kalın bir cam var. Hoparlör deseniz telsizi andırıyor, ses cızırtılı geliyor ve yüksek sesle konuşmak zorunda kalıyorsunuz. Hal böyle olunca beklerken aile birleşim vizesi ve görevlendirme için başvuranların konuşmalarını duyma şansım oldu. Vize memurlarının başvuranları test etmek için sordukları Almanca soruları dinledim ve açıkçası soruların zor olmaması beni mutlu etti. bir kısmı şu şeklideydi:
Nerede doğdun? Bugünün tarihini söyler misin? Montun hangi renk? Bugün hava nasıl? Kirazlar hangi renk?( evet bu soru cidden soruldu :)
Sıram geldiğinde sorulan ilk soru üniversite öğrencisi olarak mı gideceğim oldu. evet dedikten sonra vize memuru başka bir şey söylememe fırsat vermeden bana üç ya da dört sayfalık bir form verdi ve doldurmamı istedi. Soruları Ingilizce veya almanca olacak şekilde yazmam istendi.
Almanca ve İngilizce dil seviyen nedir? Nerede öğrendin?
Şuana kadarki eğitim hayatını anlat. Eğitim hayatındaki önemli noktalar nelerdi?
Liseden mezun olduktan sonra şimdiye kadar neyle meşguldün?
Orada akraban var mı? Varsa ismini, yakınlığını ve bulunduğu şehri yaz.
Okuyacağın üniversitedeki eğitim dili, şehri ve okuyacağın bölümü yaz.
Neden bu üniversite?
Daha önce Almanya'da bulundun mu? Bulunduysan, ne amaçla ve nerede?
Lisans eğitimini bitirdikten sonraki hedeflerin ne?
Geçimini nasıl sağlayacaksın?
Ben soruları cevaplarken o da evraklarımı inceledi. Bir süre sonra dil sertifikası fotokopisinin arka yüzünü çektirmediğimi söyledi. Sınav puanları ve imzalar ön yüzde olduğu için arkalı-önlü çektirmek aklıma gelmemişti.Normal bir kırtasiyede kitap çoğaltabileceğiniz bir fiyata iki adet çıktı aldıktan sonra formu doldurmaya devam ettim. Videx formunda konaklayacağım adres olarak dil kursunun adresini yazdığımı söyledi ve nerede kalacağımı sordu. Üniversite yurduna başvurduğumu, yurt çıkmasını beklediğimi, ve isterse başvuru evrakını verebileceğimi söyledim. 'Gerek yok.' dedi. Parmak izlerimi verdim. 40 dk içerisinde formu doldurmayı bitirdim ve ben tam sözlü mülakata geçmeyi beklerken 'bu kadardı.' dedi. 'Peki, iyi günler.' deyip, şaşkın bir şekilde oradan ayrıldım. Görüşmede karşı taraftan olumlu ya da olumsuz herhangi bir tepki almadım. Hatta girişteki güvenlik görevlisiyle bile vize memuruyla olduğundan daha çok konuştum. Büyükelçilik'ten vize elime ulaştığında bile süreçle alakalı bir e-posta almadım.

Başvuran arkadaşlarımın tecrübelerinden de anladığım kadarıyla İstanbul'dan başvurmak bir tık daha avantajlı, kendinizi sözlü olarak ifade etmek, seyahat detaylarınızı açıklamak daha kolay. Ankara'dan başvuran arkadaşlara tavsiyem sunduğunuz evrakları tam hazırlamanız, belgelerin içeriğine hakim olmanız ve yukarıdaki sorulara iyi bir ön hazırlık yapmanız. Herkese başarılar ve kolaylıklar dilerim.
Çok güzel yazı teşekkürler.
Apostilli çevirileride 2 şer tane mi götürdünüz acaba?

piapium
Mesajlar: 44
Kayıt: Prş Mar 03, 2022 9:33 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen piapium » Prş Nis 07, 2022 9:12 pm

mkahyaoglu yazdı: Pzt Nis 04, 2022 10:41 pm Bilgi için çok tşk ederim. dün geldi muaf belgesi DAK gönderdi benimkini de.
Rica ederim. Biz daha 6 nisanda görüşmemizi yaptık okul şubat sonunda açıklandı üniversite sonucu. Randevu 6 nisana çıktı maalesef. 1 ay bekleriz artık vize için. Eşim ve oğluma ne zaman çıkacak bakalım. Bi de bloke hesabı yükseltin falan diyorlarmış. Para pul da kalmadı her şeyi sattık zaten. Ne zor işmiş arkadaşlar. Bitmiyor bir türlü.

makbule
Mesajlar: 9
Kayıt: Pzr Şub 27, 2022 6:23 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen makbule » Cum Nis 08, 2022 1:51 pm

makbule yazdı: Sal Nis 05, 2022 9:11 pm Ben 8 martta 41f icin basvurdum hala beklemedeyim.
Merhabalar, güncelleme yapmak isterim. Dün konsolosluğu aradım ve okulum başladığı için vizemin durumunu sordum. Bana sessizlik süresinin dün bittiğini(3 hafta 2 günden uzun sürdü) ve yabancılar bürosunda işlemlerin tamamlandığını, konsolosluktaki işlemlerinde 2-3 gün süreceğini ve haftaya vizem hakkında bilgi gelebileceğini iletti.

ValinDolly
Mesajlar: 26
Kayıt: Çrş Oca 12, 2022 4:26 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen ValinDolly » Sal Nis 12, 2022 2:36 pm

makbule yazdı: Cum Nis 08, 2022 1:51 pm Merhabalar, güncelleme yapmak isterim. Dün konsolosluğu aradım ve okulum başladığı için vizemin durumunu sordum. Bana sessizlik süresinin dün bittiğini(3 hafta 2 günden uzun sürdü) ve yabancılar bürosunda işlemlerin tamamlandığını, konsolosluktaki işlemlerinde 2-3 gün süreceğini ve haftaya vizem hakkında bilgi gelebileceğini iletti.
Merhaba, bugün vize görüşmemden sonraki 48. gün (Ankara, 39f, 24Şubat) ve hala ne mail alabildim ne de vizemi. Konsolosluğu aradığımda vize bölümüne bağlanın yardımcı olsunlar dediler ama vize bölümünü tuşlayınca otomatik telesekreter çıkıyor. Canlı biriyle görüşemiyorum. 23 Nisan a biletim var eğer o zaman gelmezse biletim yanacak.
Siz direk konsolosluğu mu aradınız yani tuşlarken direk 0 a basıp bağlandınız ve öyle mi bilgi aldınız?
Ayrıca bi gelişme var mı?
Diğer okuyuculardan da benim durumumda olan birileri varsa veya yakın tarihte benim gibi görüşmeye gidip vizesini almış olan, yazarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler..

makbule
Mesajlar: 9
Kayıt: Pzr Şub 27, 2022 6:23 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen makbule » Sal Nis 12, 2022 9:34 pm

ValinDolly yazdı: Sal Nis 12, 2022 2:36 pm Merhaba, bugün vize görüşmemden sonraki 48. gün (Ankara, 39f, 24Şubat) ve hala ne mail alabildim ne de vizemi. Konsolosluğu aradığımda vize bölümüne bağlanın yardımcı olsunlar dediler ama vize bölümünü tuşlayınca otomatik telesekreter çıkıyor. Canlı biriyle görüşemiyorum. 23 Nisan a biletim var eğer o zaman gelmezse biletim yanacak.
Siz direk konsolosluğu mu aradınız yani tuşlarken direk 0 a basıp bağlandınız ve öyle mi bilgi aldınız?
Ayrıca bi gelişme var mı?
Diğer okuyuculardan da benim durumumda olan birileri varsa veya yakın tarihte benim gibi görüşmeye gidip vizesini almış olan, yazarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler..
Merhabalar, ben 41f kapsaminda vize bekliyordum. İstanbul konsoloslugunu aradım ve telesekreter ile vize bölümüne baglandım. Bu kısımda telesekreter ile bir bilgilendirme yapılıyor biraz uzun, sonuna dogru bekleyince vize hakkinda bilgi için farkli bir telefon numarası daha veriyor. Orayı aradiğimda canli bir görüşme yapabildim ve bilgileri oradan sağladım. Dün sabah pasaportumun kargoya verildigi bilgisi geldi idatadan. Bugünde akşam passaportum/vizem elime ulaştı.

Easternsparadise
Mesajlar: 32
Kayıt: Çrş Ağu 18, 2021 12:02 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Easternsparadise » Çrş Nis 13, 2022 11:10 am

ValinDolly yazdı: Sal Nis 12, 2022 2:36 pm Merhaba, bugün vize görüşmemden sonraki 48. gün (Ankara, 39f, 24Şubat) ve hala ne mail alabildim ne de vizemi. Konsolosluğu aradığımda vize bölümüne bağlanın yardımcı olsunlar dediler ama vize bölümünü tuşlayınca otomatik telesekreter çıkıyor. Canlı biriyle görüşemiyorum. 23 Nisan a biletim var eğer o zaman gelmezse biletim yanacak.
Siz direk konsolosluğu mu aradınız yani tuşlarken direk 0 a basıp bağlandınız ve öyle mi bilgi aldınız?
Ayrıca bi gelişme var mı?
Diğer okuyuculardan da benim durumumda olan birileri varsa veya yakın tarihte benim gibi görüşmeye gidip vizesini almış olan, yazarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler..
Durumumuz sizinle tamamen aynı ama ben mental sağlığımı kaybetmek üzereyim. Gün içinde uyanmak istemiyorum uyanınca da baktığım ilk şey telefonuma herhangi bir mesaj gelmiş mi diye bakmak oluyor cidden en zor kısım beklemekmiş..

Kilitli