Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Wuppertal hakkında ne düşünüyorsunuz?

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
Paradoxian
Mesajlar: 8
Kayıt: Pzt Kas 22, 2021 9:22 pm

Wuppertal hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mesaj gönderen Paradoxian » Çrş Mar 02, 2022 10:13 pm

Merhabalar abilerim ve ablalarım, üniversite seçimi olarak ağırlıklı olarak Wuppertal'a yoğunlaştım şehrin mimarisi, ucuzluğu ve kesinlikle o güzel mi güzel depresif havası bana hitap ediyor. Wuppertal için görüşlerinizi çok merak ediyorum varsa bir anınız ya da bildiğiniz herhangi bir şey yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden bütün mesajlarınız için teşekkür ederim ve iyi forumlar dilerim :)

nanesizlimonata
Mesajlar: 57
Kayıt: Pzr Nis 18, 2021 10:06 pm

Re: Wuppertal hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mesaj gönderen nanesizlimonata » Çrş Mar 02, 2022 10:45 pm

Kendi bünyesinde verdiği Almanca hazırlık kursu, üniversiteler arasında verilen en ucuz kurslardan(belki de en ucuzu).

Hildegard
Mesajlar: 105
Kayıt: Sal Ağu 31, 2021 9:01 am

Re: Wuppertal hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mesaj gönderen Hildegard » Çrş Mar 02, 2022 11:58 pm

Paradoxian yazdı: Çrş Mar 02, 2022 10:13 pm Merhabalar abilerim ve ablalarım, üniversite seçimi olarak ağırlıklı olarak Wuppertal'a yoğunlaştım şehrin mimarisi, ucuzluğu ve kesinlikle o güzel mi güzel depresif havası bana hitap ediyor. Wuppertal için görüşlerinizi çok merak ediyorum varsa bir anınız ya da bildiğiniz herhangi bir şey yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden bütün mesajlarınız için teşekkür ederim ve iyi forumlar dilerim :)
Noelde Wuppertaldaydım. Rakımı yüksek ve bu yüzden soğuk bir şehir. Öyle ki kışın şehirde dolu dolu kar yağarken hemen dibindeki Düsseldorf'ta güneşli bir hava yakalanabilir. Üniversitesi gerçekten iyidir. Kampüs büyük ve manzarası pek güzeldir, şehre bakar. Öte yandan üniversitenin solu boyuna orman, yeşilliktir. Türkiye'nin yokuşlu, dik sokaklarında ve caddelerinde yaşayan bizler için Wuppertal göze oldukça hitap etmektedir. Öyle ki ben bir anlığına kendimi gerçekten Beyoğlu, Nişantaşı ve Fulya sokaklarında hissetmiştim :) Şehrin insanı çeşit çeşittir. Hauptbahnhof çevresinde arap göçmenler ve mülteciler çoktur. Merkez cıvıl cıvıldır. Koskoca bir tren yolu bisikletlilere ve yayalara ayrıldığı için şehir boydan boya bisiklet sürerek gezebilir. Hava Tramvayı ben gittiğimde tadilattaydı. O da güzel bir detaydır.

Ben doğu Almanya'da yaşıyorum. Bu yaz nrw'deki okullar için tekrardan başvuru yapacağım (C1 belgesi aldıktan sonra) O taraflarda yaşamak güzeldir. Düsseldorf, Köln, Bonn ya da hemen solunda Maastricht vb. çok güzel şehirler var etrafta. Benim söyleyebileceklerim bu kadar. Umarım her şey senin için yolunda gider hocam :arrow:

Kullanıcı avatarı
tunuzn
Mesajlar: 618
Kayıt: Pzt Kas 04, 2019 10:51 pm

Re: Wuppertal hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mesaj gönderen tunuzn » Cum Mar 04, 2022 3:20 pm

Hildegard yazdı: Çrş Mar 02, 2022 11:58 pm Noelde Wuppertaldaydım. Rakımı yüksek ve bu yüzden soğuk bir şehir. Öyle ki kışın şehirde dolu dolu kar yağarken hemen dibindeki Düsseldorf'ta güneşli bir hava yakalanabilir. Üniversitesi gerçekten iyidir. Kampüs büyük ve manzarası pek güzeldir, şehre bakar. Öte yandan üniversitenin solu boyuna orman, yeşilliktir. Türkiye'nin yokuşlu, dik sokaklarında ve caddelerinde yaşayan bizler için Wuppertal göze oldukça hitap etmektedir. Öyle ki ben bir anlığına kendimi gerçekten Beyoğlu, Nişantaşı ve Fulya sokaklarında hissetmiştim :) Şehrin insanı çeşit çeşittir. Hauptbahnhof çevresinde arap göçmenler ve mülteciler çoktur. Merkez cıvıl cıvıldır. Koskoca bir tren yolu bisikletlilere ve yayalara ayrıldığı için şehir boydan boya bisiklet sürerek gezebilir. Hava Tramvayı ben gittiğimde tadilattaydı. O da güzel bir detaydır.

Ben doğu Almanya'da yaşıyorum. Bu yaz nrw'deki okullar için tekrardan başvuru yapacağım (C1 belgesi aldıktan sonra) O taraflarda yaşamak güzeldir. Düsseldorf, Köln, Bonn ya da hemen solunda Maastricht vb. çok güzel şehirler var etrafta. Benim söyleyebileceklerim bu kadar. Umarım her şey senin için yolunda gider hocam :arrow:
Hocam fazla güzeleme olmus sanki. Wuppertalda yasayanlar ya doga seviyordur ya da yasamin daha masrafsiz olmasindan dolayi kaliyordur. Öyle civil civil hayatin oldugunu gercekten sanmiyorum. Sadece bu benim fikrim degil buradaki Alman ögrencilerden de cogu zaman bu cevabi aliyorum

Hildegard
Mesajlar: 105
Kayıt: Sal Ağu 31, 2021 9:01 am

Re: Wuppertal hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mesaj gönderen Hildegard » Cmt Mar 05, 2022 11:53 pm

tunuzn yazdı: Cum Mar 04, 2022 3:20 pm Hocam fazla güzeleme olmus sanki. Wuppertalda yasayanlar ya doga seviyordur ya da yasamin daha masrafsiz olmasindan dolayi kaliyordur. Öyle civil civil hayatin oldugunu gercekten sanmiyorum. Sadece bu benim fikrim degil buradaki Alman ögrencilerden de cogu zaman bu cevabi aliyorum
Yazımda cıvıl cıvıl bir hayattan bahsetmedim. Öznel değerlendirdiğim 2 nokta var ki bunlardan ilki şehrin sokaklarını yokuşlu yapısından dolayı İstanbul'a benzetmiş olmam. İkincisi ise şehrin merkezini hareketli, cıvıl cıvıl değerlendirmem. Köln'de yaşayan biri için bu öyle olmayabilir ancak benim gibi doğu Almanyada 80 bin nüfuslu bir şehirde yaşayan bir öğrenci için böyle :) Belki bir üçüncü nokta kampüs manzarasını beğenmem sayılabilir. Bunun dışında anlattıklarımı şehirde bulunmuş herkes doğrulayabilir :geek: Yani sonuç olarak ortada ne fazla bir güzelleme ne de güzelleme var :idea:

Cevapla