Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri - 2022

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
sirblackwell
Mesajlar: 10
Kayıt: Prş Nis 22, 2021 9:21 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen sirblackwell » Cum Şub 11, 2022 1:18 am

berkylmz yazdı: Prş Şub 10, 2022 3:07 pm Hocam hayırlı olsun, tebrik ederim. IELTS puanınız kaçtı acaba? Bende İngilizce master için direkt kabul aldım. Okul belge istemedi ama konsolosluk istiyor. Elimde IELTS overall 6 var. ( L:6 R:6 W:6 S:5 ). 23 şubatta vize görüşmem var 41F için. Speaking 5 nedeniyle sıkıntı yaşar mıyım diye endişeleniyorum biraz.
Merhabalar,

Teşekkür ederim. Benim IELTS puanım da overall 6'ydı eğer okulun her bölümden 6 üzeri almanı istemiyorsa sorun olacağını düşünmüyorum (ki vize de yine de sorun olmayabilir o kadar detaylı baktıklarını düşünmüyorum) Ben vize başvurusunu idata İstanbul üzerinden yapmıştım bu arada.
Sana başarılar dilerim endişelenme herkes olumsuz bir şeyler söylüyor buna konsolosluk çalışanları dahil takılma motivasyon mektubuna vs özen umarım en kısa zamanda da alırsın vizeni

iyi günler dilerim

Muhendis
Mesajlar: 334
Kayıt: Çrş Ara 09, 2020 5:12 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Muhendis » Cum Şub 11, 2022 1:55 am

Yelo yazdı: Prş Şub 10, 2022 2:32 pm Merhaba, 36f başvurusu doğru merak etmeyin. Bende 40f olması gerektiğini düşünerek konsolosluğa mail attım ama 36f başvurusunun doğru olduğunu söylediler
E o zaman 40f ne oluyor ki?

Yelo
Mesajlar: 6
Kayıt: Çrş Ara 08, 2021 7:53 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Yelo » Cum Şub 11, 2022 8:58 am

Muhendis yazdı: Cum Şub 11, 2022 1:55 am E o zaman 40f ne oluyor ki?
Bazı vize türlerini birleştirdiklerini düşünüyorum ama sizde başvurunuzun doğruluğudan emin olmak için benim gibi konsolosluğa mail atıp sorabilirsiniz

slmlmc
Mesajlar: 11
Kayıt: Cmt Ağu 07, 2021 8:27 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen slmlmc » Cum Şub 11, 2022 10:10 pm

Nrfsn yazdı: Cmt Oca 15, 2022 12:48 pm 36F D tipi ulusal vizem 12 ocak çarşamba elime ulaştıı :D
2 Kasım 2021: Vize Başvuru
24 Kasım 2021: Vize atama (mail geldi)
14 Aralık 2021: Konsolosluk görüşmesi
12 Ocak 2021: Vizenin gelişi :)
Not:Kursum 10 ocakta başladı, benden ayrı bir belge talebinde bulunmadılar. Kargo için mail almadım, 12 ocak çarşamba sabahı Aras kargodan dağıtıma çıkmıştır şeklinde mesaj geldi direk. Aynı gün akşam 5'e doğru kargom elime ulaştı. 85 TL lik bir ödemesi vardı.
Merhaba vizeniz hayırlı olsun.Benim bir sorum 36f yükseköğrenime hazırlık amaçlı dil kursu sanırım.Benim şöylr bir durumum var.Ben Gießen üniversitesine başvurdum ve hazırlık okuyacağım şuanda aslında dil kursuna kayıtlıyım üniversiteye değil.Sonrasında üniversitede o bölüme devam edebiliyorum.Benim sorum şu 36f ile mi başvurmam gerekir yoksa 37f mi?

aysunt
Mesajlar: 85
Kayıt: Cum Ara 11, 2020 11:28 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen aysunt » Cum Şub 11, 2022 11:49 pm

srcndkc yazdı: Pzt Oca 24, 2022 6:29 pm 41F, İstanbul Idata Gayrettepe / Berlin
Randevu başvurusu: 30.12.2021
Randevu ataması: 3 Ocak 2022
Vize görüşmesi : 24.01.2022
Pasaport gelişi : Güncelleyeceğim

Merhaba Arkadaşlar,

24.01.2022 ( karlı pazartesi) günü Yüksek Lisans + Eş + Çocuk olarak başvuru yaptık. Süreç hakkında sizleri de bilgilendirmek isterim. Sanılanın aksine bu vizeye aileniz ile beraber aynı anda başvuru yapabiliryorsunuz. Önce eşlerden birinin gidip oturum aldıktan sonra diğer geleceklerin aile başvurusu yapması gerekmiyor. Forumda bu şekilde vize almış olan kişiler var. Biz de alacağımızı düşünüyoruz.

Evrakları eksiksiz olarak tamamladığımızı düşünüyorum. Eğer ek evrak talep ederlerse burdan güncelleme yapacağım.

Süreç aşamasında bizi tek zorlayan konu bloke hesap açılışı oldu. Aile ile seyehat edecek iseniz kendiniz için koymanız gereken aylık 861€ ya ek olarak eşiniz için 400€ ve her çocuk için 300€ konulması gerekiyor. Bunlar normal hesapta görünmemesi lazım, bloke hesap olarak istiyor konsolosluk. Biz bloke hesabı Fintiba üzerinden açmak istedik, Fintibaya defalarda mail atmama, konsolosluk sitesindeki yazıyı göndermeme rağmen fazla miktarlı bloke hesabı kabul etmediler. Konsolosluktan bloke hesabın arttırılması konulu , kaşe imzalı yazı talep ettiler. Ben bunu konsolsluğa mail attım, onlar böyle bir yazı sağlayamadılar.
Biz de forumdan bir üyenin tavsiyesi üzerine ikinci bir bloke hesap yine 861€ luk ekspatrio üzerinden açtık. Daha öncesinde expatrioya da mail atmıştım 861€ nun yükseltilmesi ile alakalı. Onlar kabul ettiler fakat geri dönüşleri biraz geç oldu, ben çoktan fintibaya havaleyi yapmıştım. Bizim gibi başvuracak olanlar olursa direk expatrioya mail atıp, konsolosluğun sitesinin linkini ekleyerek talepte bulunurlarsa yüksek meblağ alabilirler. Benim gibi iki kere komisyon vermek zorunda kalmazlar.
Standart durumlarda iki şirket için de 1-2 gün içerisinde hesabınız açılıyor. Gerçekten çok hızlı ver kolay işliyor sistem. Bizimki standart dışı olunca biraz uzun sürdü sadece.

Vize görüşmesi oldukça basit, sadece evrak fazla olduğu için uzun sürüyor.Sizden istenen evrakları sırası ile, teslim ediyorsunuz. Orjinal evraklarınızı almıyorlar, ama yanınızda götürmelisiniz. Onları görüp sizin fotokopileri aslı gibidir kabul ediyorlar.

Görüşme sırasında doldurmam için 3 soruluk bir kağıt uzattılar, bu kağıdı doldururken herhangi biryere ( cep telefonu, kağıt vs) bakmamamı ve idata görevlisi ile konuşmamam söylendi. Görevli bunu özellikle rica etti, kamera kaydı yapılıyormuş, onlar zor durumda kalıyorlarmış. Sorular aşağıdaki gibi idi aşağı yukarı.

1- Hangi okulda ve hangi bölümde okuyacaksınız?
2- Okumak istediğiniz bölümden birkaç ders ismi bildiriniz.
3- Almanyada akrabanız var mı? Varsa sizin ile olan ilişkisi ve yaşadığı yer.


Başka sorular olursa cevaplayabilirim.
Merhaba,
Sizin yaptığınız başvuruda eşiniz için aile birleşimi mi yaptınız?
Çünkü aile birleşiminde gerekli olan şartlardan biri, aile birleşimi yapılacak eşin almanya'da en az 6 ay ikamet etmiş olması ve diğer eşi de geçindirebilecek gelire sahip olması. Ve tabi yaşayacakları evin metrekaresi de önemli. Eğer aile birleşimi şeklinde yapmadıysanz ne tür bir vize başvurusu yaptınız?
Ayrıca geçiminizi nasıl sağlayacağını belirttiniz? Bloke hesaplarınız mı var?

Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim. Eşimle ben de bu şekilde yapılabileceğini görünce sevindik baya :)
Umarım en kısa sürede vizeniz gelir, takip ediyorum :)

mkahyaoglu
Mesajlar: 36
Kayıt: Çrş Eki 13, 2021 10:28 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen mkahyaoglu » Cmt Şub 12, 2022 12:06 am

srcndkc yazdı: Çrş Şub 09, 2022 12:26 pm Hiç sorun değil, ben de forumdan çok faydalandım dediğiniz gibi bizler gibi başvuran sayısı az.
Ben Berlinde bir okuldan computer science bölümünden aldım kabul. Elektronik mühendisiyim. Bloke hesabı 861€x12 olarak yatırdım. Tabi 2 kere hem Fintibaya hem expatrio ya. Ama expatrioya mail atarsanız tek şirket ile bence çözebilirsiniz. Görüşme idatada oldu gayrettepe istanbulda 2 hafta önce. Çocuğu götürdük ama gerekli mi bilmiyorum çünkü onun imzalarını ben attım. Görüşme çok kolay ve çok yardımcılar görevliler. Evrak listesi uzun olduğundan sadece uzun sürüyor. İdata görevlisi ben ve eşim orada mevcut olduğundan muvakkatnameye gerek yok dedi, ben yine de eklemek istiyorum dedim ve ekledim. Forumda aynı durumda olup da talep edilenleri gördüm. Bence siz ne olur ne olmaz çıkartıp almanca tercüme yaptırın. Kolay bir işlem, aksi taktirde eksik evrak ile işlem uzayabilir.
Başka sorunuz olursa cevaplayabilirim.
Merhaba sercan bey,
Verdiğiniz bilgiler oldukça işime yaradı teşekkür ederim. Fintiba ve expatrio ya mail yazdım bloke hesep yükseltme için fintiba döndü eşiniz ayrı yapsın bu şekilde yapayız dedi. expatrio'dan da cevap bekliyorum. Olumsuz olursa sizin gibi ikisinden de bloke hesap açmayı düşünüyorum. Sigortayı da bu şirketlerden birine yaptıracağım. Çocuklar ve eş için sadece seyehat sigortası yeterli demiştiniz idata bunu teyit etti mi? Bunu TR'de herhangi sigortacılardan birinde yaptırsak sorun olmaz sanırım ama belge almanca mı olmalı siz nasıl yaptınız? bir de ek belge talebi oldu mu size herhangi bir konudan? Umarım vizeniz kısa zamanda sorunsuz çıkar. Lütfen vizeniz geldiğinde buraya paylaşırsanız çok sevinirim.

srcndkc
Mesajlar: 34
Kayıt: Sal Oca 04, 2022 2:07 pm
Konum: Istanbul
İletişim:

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen srcndkc » Cmt Şub 12, 2022 2:29 pm

aysunt yazdı: Cum Şub 11, 2022 11:49 pm Merhaba,
Sizin yaptığınız başvuruda eşiniz için aile birleşimi mi yaptınız?
Çünkü aile birleşiminde gerekli olan şartlardan biri, aile birleşimi yapılacak eşin almanya'da en az 6 ay ikamet etmiş olması ve diğer eşi de geçindirebilecek gelire sahip olması. Ve tabi yaşayacakları evin metrekaresi de önemli. Eğer aile birleşimi şeklinde yapmadıysanz ne tür bir vize başvurusu yaptınız?
Ayrıca geçiminizi nasıl sağlayacağını belirttiniz? Bloke hesaplarınız mı var?

Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim. Eşimle ben de bu şekilde yapılabileceğini görünce sevindik baya :)
Umarım en kısa sürede vizeniz gelir, takip ediyorum :)

Merhabalar,

Hayır eşim ve çocuk için aile birleşimi yapmadık. 41F evrakları içerisinde bana ait olan evraklardan sonra "Aileniz ile birlikte seyahat edecekseniz.........." diye başlayan bölüm var. Buradaki evrakları iletmenizi istiyorlar ve bunlar arasında ikamet ve metrekare şartı yok. evrak listesi için link aşağıda.
https://tuerkei.diplo.de/blob/2307146/a ... e-data.pdf

Ailenin geçimini sağlama konusu evraklar arasında var. Eş için 400€ ve her bir çocuk için 300€ aylık bloke hesap isteniyor. Ben hem fintiba hem de expatrio üzerinden iki ayrı bloke hesap oluşturdum ve onları teslim ettim.
3 hafta doldu vize başvurusu yapalı. Biz de heyecanla bekliyoruz :)

srcndkc
Mesajlar: 34
Kayıt: Sal Oca 04, 2022 2:07 pm
Konum: Istanbul
İletişim:

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen srcndkc » Cmt Şub 12, 2022 2:38 pm

mkahyaoglu yazdı: Cmt Şub 12, 2022 12:06 am Merhaba sercan bey,
Verdiğiniz bilgiler oldukça işime yaradı teşekkür ederim. Fintiba ve expatrio ya mail yazdım bloke hesep yükseltme için fintiba döndü eşiniz ayrı yapsın bu şekilde yapayız dedi. expatrio'dan da cevap bekliyorum. Olumsuz olursa sizin gibi ikisinden de bloke hesap açmayı düşünüyorum. Sigortayı da bu şirketlerden birine yaptıracağım. Çocuklar ve eş için sadece seyehat sigortası yeterli demiştiniz idata bunu teyit etti mi? Bunu TR'de herhangi sigortacılardan birinde yaptırsak sorun olmaz sanırım ama belge almanca mı olmalı siz nasıl yaptınız? bir de ek belge talebi oldu mu size herhangi bir konudan? Umarım vizeniz kısa zamanda sorunsuz çıkar. Lütfen vizeniz geldiğinde buraya paylaşırsanız çok sevinirim.
merhabalar,

Evet idataya seyehat sağlık sigortası sunduk eşim ve çocuk için. Görevli kontrol etti ve teslim aldı.
Herhangi bir sigortacıdan yaptırabilirsiniz bu sigortayı. Minimum 6 aylık yaptırın bence ve gidiş tarihinizi kapsasın sigorta. Seyehat sağlık sigortası sanırım türkçe ve ingilizce olarak düzenleniyor, en azından bizimki öyleydi. Sompo Japan'dı yanlış hatırlamıyorsam. Biz ingilizce kopyaları teslim ettik, sorun çıkarmadılar.

Ek belge talebi geldi fakat ortada eksik bir durum yoktu, sanıyorum karıştırdılar. Eşim ve çocuk için bloke hesap talep etti konsololsluk. Bende onlara iki ayrı bloke hesabım olduğunu ve bunun idata ile başvuru esnasında paylaşıldığını söyleyen bir mail attım. Onlar da bloke hesapları teslim aldıklarını teyit ettiler kısa süre içinde. Onun dışında başka bir talep gelmedi henüz. Beklemedeyiz.
Vize gelince durumu paylaşacağım.
Size de kolay gelsin zor bir süreç gerçekten. Umarım siz de sorunsuz bir şekilde halledersiniz.

emrahgur
Mesajlar: 33
Kayıt: Prş Ağu 05, 2021 10:42 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen emrahgur » Pzr Şub 13, 2022 2:34 pm

ezgiben yazdı: Cum Oca 21, 2022 3:52 pm Tabii bu şekilde başvuru yapanlar daha iyi yanıt verebilir bu soruya ama benim gördüğüm ve bildiğim kadarıyla yüksek lisans kabulü ve ya kabul beklenilen bir başvuru vs. yoksa biraz riskli bir durum oluşuyor. İnandırıcı bulunmayabiliyor. Ben inandırıcı olması adına şu an çalıştığım şirketten bir yazı aldım ('bizim çalışanımızdır, dil okulu bitince geri dönüp burada çalışmaya devam edecektir' , minvalinde). Bence burada bilmen gereken şöyle bir ayrıntı var; yüksek lisanssız benim yaptığım gibi vize alınca orada öğrenci vizesine çeviremiyorsun, kabul alsan bile tekrar Türkiye'ye dönüp başvuru yapman gerekiyor. İş bulma durumunda oturum alabiliyorsun dönmeye gerek kalmadan. Ki bu benim planladığım şey. Yani yüksek lisans yapmayı planlıyorsan ona göre bir yol çizmelisin.
Merhabalar Ezgi hanım, çalıştığınız şirketten aldığınız yazının yanında(ki bu yazıyı Almancaya çevirip teslim ettiniz) SGK dökümü de teslim ettiniz mi acaba? Benim de 25 şubat'ta randevum var, sizinle aynı durumdayım dili geliştirdikten sonra çalışmayı düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Bir de rica etsem motivasyon mektubunuzu paylaşabilir misiniz?

buse.sarica
Mesajlar: 44
Kayıt: Sal Kas 09, 2021 11:37 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen buse.sarica » Pzr Şub 13, 2022 3:21 pm

merhaba arkadaşlar . expatriodan bloke hesap açtım ama 31 ocaktan itibaren ingiltere üzerinden bir iban vermeye başlamışlar sanırım ve sistem biraz değişmişi. işcepten yapmaya çalıştım fakat bu ibanda banka yok dedi. yakın zamanda türkiyedi bir bankadan transfer yapan olduysa caba hangi bankadan yapabildi yardımcı olursanız çok sevinirim acil şekilde görüşmem 21 şubatta çünkü :/

emrahgur
Mesajlar: 33
Kayıt: Prş Ağu 05, 2021 10:42 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen emrahgur » Pzr Şub 13, 2022 3:34 pm

buse.sarica yazdı: Pzr Şub 13, 2022 3:21 pm merhaba arkadaşlar . expatriodan bloke hesap açtım ama 31 ocaktan itibaren ingiltere üzerinden bir iban vermeye başlamışlar sanırım ve sistem biraz değişmişi. işcepten yapmaya çalıştım fakat bu ibanda banka yok dedi. yakın zamanda türkiyedi bir bankadan transfer yapan olduysa caba hangi bankadan yapabildi yardımcı olursanız çok sevinirim acil şekilde görüşmem 21 şubatta çünkü :/
Uğraşmamak için TransferGo'dan transfer yapmanızı tavsiye ederim. Direkt bankadan gönderince İban numarası değiştiği için böyle sorunların yaşanması normal.

buse.sarica
Mesajlar: 44
Kayıt: Sal Kas 09, 2021 11:37 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen buse.sarica » Pzr Şub 13, 2022 4:53 pm

parayı euro olarak biriktirdiğimiz için tl ye çevirirsek şimdi zarar ederiz diye bankadaki döviz hesabından göndermem daha mantıklı olucak

Articain
Mesajlar: 26
Kayıt: Cum Oca 17, 2020 10:06 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Articain » Pzr Şub 13, 2022 5:07 pm

buse.sarica yazdı: Pzr Şub 13, 2022 4:53 pm parayı euro olarak biriktirdiğimiz için tl ye çevirirsek şimdi zarar ederiz diye bankadaki döviz hesabından göndermem daha mantıklı olucak
Merhaba ben garantiden gönderdim swift kodu ile sorun cıkmadı 3gun icinde de hesaba gecti

buse.sarica
Mesajlar: 44
Kayıt: Sal Kas 09, 2021 11:37 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen buse.sarica » Pzr Şub 13, 2022 6:18 pm

tamamdır çok teşekkürler peki ne kadar swift ücreti kesti acaba

Ali3462
Mesajlar: 76
Kayıt: Prş Tem 01, 2021 8:43 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Ali3462 » Pzr Şub 13, 2022 11:38 pm

Yakın zamanda Köln'e 40F vize türü ile giden ya da 40F vize türü onaylanan var mıdır acaba? Son evrak tesliminden ne kadar sonra yanıt geliyor acaba? Herkese iyi forumlar.

Ali3462
Mesajlar: 76
Kayıt: Prş Tem 01, 2021 8:43 am

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Ali3462 » Pzr Şub 13, 2022 11:40 pm

buse.sarica yazdı: Pzr Şub 13, 2022 3:21 pm merhaba arkadaşlar . expatriodan bloke hesap açtım ama 31 ocaktan itibaren ingiltere üzerinden bir iban vermeye başlamışlar sanırım ve sistem biraz değişmişi. işcepten yapmaya çalıştım fakat bu ibanda banka yok dedi. yakın zamanda türkiyedi bir bankadan transfer yapan olduysa caba hangi bankadan yapabildi yardımcı olursanız çok sevinirim acil şekilde görüşmem 21 şubatta çünkü :/
Ben de aynı şekilde 7 şubatta ingilterede ki bankaya transfer ettim Transfer Go ile 9 Şubatta para hesaba geçmişti, bence Transfer Go ile gönderin.

Bumm
Mesajlar: 78
Kayıt: Prş Haz 03, 2021 9:07 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen Bumm » Pzt Şub 14, 2022 2:23 pm

Arkadaşlae vize gelme süresini erken başvurmak etkiler mi? Ben erken başvurdum bu sebeple bana geç mi verecekler?

senanro
Mesajlar: 66
Kayıt: Sal Tem 27, 2021 4:27 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen senanro » Pzt Şub 14, 2022 4:30 pm

buse.sarica yazdı: Pzr Şub 13, 2022 3:21 pm merhaba arkadaşlar . expatriodan bloke hesap açtım ama 31 ocaktan itibaren ingiltere üzerinden bir iban vermeye başlamışlar sanırım ve sistem biraz değişmişi. işcepten yapmaya çalıştım fakat bu ibanda banka yok dedi. yakın zamanda türkiyedi bir bankadan transfer yapan olduysa caba hangi bankadan yapabildi yardımcı olursanız çok sevinirim acil şekilde görüşmem 21 şubatta çünkü :/
Ben nparadan yapmıştım aralıkta, 63 lira gönderim ücreti vardı sadece. Şu an değişmiş midir bilemem

aysenurztrk
Mesajlar: 4
Kayıt: Pzr May 02, 2021 9:51 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen aysenurztrk » Pzt Şub 14, 2022 4:57 pm

Merhabalar 28 ocakta aupairlik için vize randevusuna başvurdum. Hala randevu oluşturulmadı. Son zamanlarda vizeye başvuran randevusu oluşturulan var mı?

selena
Mesajlar: 17
Kayıt: Pzr Eki 31, 2021 5:51 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2022

Mesaj gönderen selena » Pzt Şub 14, 2022 5:13 pm

Merhabalar şartlı kabulle Almanya'ya gitmek üzere vize başvuru formunu dolduruyorum. Gidiş tarihine kursumun başlangıç tarihine yakın bir gün yazıcam ama dönüş tarihine ne yazmalıyım? Dil eğitimim sonrası üniversite eğitimime başlayacağım ve net bir bitiş yılı şu andan öngörmem çok zor. Bu durumda dönüş tarihini boş bırakmam daha mı uygun olur?

Kilitli