Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Bremen ve Çevresinde Yüksek Lisans

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
anilcanozkn
Mesajlar: 5
Kayıt: Pzt Oca 31, 2022 12:13 am

Bremen ve Çevresinde Yüksek Lisans

Mesaj gönderen anilcanozkn » Pzt Oca 31, 2022 12:27 am

Merhabalar. Ben İAÜ Sosyal Hizmet bölümü mezunuyum. Bölümümü 2.76 ortalama ile bitirdim. Bremen'de akrabalarım var ve Bremen çevresinde bir üniversitede Sosyal Bilimler dalında yüksek lisans yapmak istiyorum. Hamburg, Oldenburg ve Hannover'e ulaşım sağlayabilirsin orada bir üniversitede okursan dediler bana. Bu konuda bazı sorularım var.

1- Bremen, Hamburg, Oldenburg ve Hannover şehirlerinde hangi üniversiteler var? Devlet üniversitesi, yani ücretsiz olmalı.

2- Bu şehirlerde bulunan üniversitelerin statülerini tam anlayamadım. Hani, bazı üniversiteler Sosyal Bilimler ağırlıklıdır, bazıları Fen Bilimleri vesaire. Ben Sosyal Hizmetler mezunu bir Sosyal Çalışmacıyım. Sosyal Pedagoji, Sosyoloj, Sosyal Politika gibi gibi bölümleri okumak isterim. Bu bölümleri bu şehirlerde hangi üniversitelerde Master programı olarak bulabilirim?

3- Danışmanlık almayı planlıyorum. Çünkü sürecin aksamasını istemiyorum. Bir an önce gitmeyi planlıyorum. Danışmanlık dışında benim ne kadar paraya ihtiyacım olur? Nasıl bir bütçe ayırmalıyım?

4- Şartlı kabul almak ve bir an önce gidip dili de orada öğrenmek istiyorum. Çünkü alanım halk sağlığı alanı ve dili gerçekten iyi bir şekilde öğrenmem gerek. Sürekli Almanca'ya maruz kalmalıyım. Oraya sponsorluk ile gideceğim. Akrabalarımın hepsi orada. Şartlı kabul alarak gitmeyi planlıyorum. Hem şartlı kabul hem sponsorluk falan vizede sıkıntı çıkartır mı bana?

5- Henüz bir iş tecrübem yok staj dışında. Fakat CV'm pek dolu. Üniversitede seminer, sertifika kaçırmadım. Öğrenci Koçluğundan tutun Ebeveyn koçluğuna kadar pek çok kişisel eğitim sertifikasına sahibim. CV'min nelere sahip olması gerekiyor şartlı kabul için? Üniversitelerin genel kriterleri neler? İş tecrübesine vesaire bakıyorlar mı?

6- Ortalamam 2.76 demiştim. Sizce bahsettiğim alandaki bölümler için bu bir sıkıntı yaratır mı? 2.70 diye okumuştum. Yani bahsettiğim bölümleri daha yüksek ortalamayla kabul alıyorlar falan gibi bir şey var mı?

7- Burs alabiliyor muyum? Ailemin maddi durumu ortalamanın biraz altında bir seviyede. Arabamız veya evimiz yok, babam da emekli. Ayrıca, burslar "Tamam sana burs veriyoruz ama 2 sene sonra ülkeye geri döneceksin burada çalışacaksın" tarzında mı? Master için.

7- Ayrıca tavsiyeleriniz var ise dinlemek isterim. Bölüm olur, üniversite olur (Bremen'de yaşayacağım), farklı alternatifler vesaire olur.

Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39509
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Bremen ve Çevresinde Yüksek Lisans

Mesaj gönderen Physiker » Sal Şub 01, 2022 12:22 am

Merhaba, 1 ve 2. sorular icin asagidaki linkte istediginiz bölümler hangi üniversitelerde arattirip bulabilirsiniz:

https://www2.daad.de/deutschland/studie ... engang/en/
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Cevapla