Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Studienkolleg Schuler Bafog.

Nordrhein-Westfalen eyaletinde yasam, egitim, universiteler...
kurtman76
Mesajlar: 4
Kayıt: Pzt Kas 21, 2011 11:28 pm

Studienkolleg Schuler Bafog.

Mesaj gönderen kurtman76 » Çrş Kas 23, 2011 6:47 pm

Arkadaslar esim alman vatandasi olmasindan oturu yasal olarak tum haklara sahibim. Benim gibi olupda studienkolleg Deutschkurs bolumune giden arkadaslar Schuler bafog alma hakki var. Ama asil konu ben basvurdum hicbir sorun yok sonradan bana mektup geldi Studienkolleg deutschkursbolumunde olan ogrencilere malesef verilmiyormus. Ama gelinki bu sartlar altinda alan 1 arkadas taniyorum oda 3 arkadas taniyor. Bende yarin avukata basvuracagim arastiriyorum durumu neden Bu sekilde oldu. Benim gibi olup schuler bafog alan arkadaslar varsa benimle ortak bilgilerini paylasabilirler mi?

87romeo
Mesajlar: 75
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 2:24 am

Studienkolleg Schuler Bafog.

Mesaj gönderen 87romeo » Çrş Kas 23, 2011 7:58 pm

malesef avukatada gitsen birsey cikacagini zannetmiyorum.almanca kursuna gidenlere bafog verilmiyor.bu ister studienkollegde olsun ister unide.studienk.de schuler bafog alma hakkin var ama eger T,Myada W vb iki semesterlik kurslarda okursan.cunku stk lar egitim seviyesi olarak burdaki liselerin 12. ve 13 uncu sinifa denk geldigi icin schuler bafog alma hakkin doguyor.
yalniz soyle bir tavsiyede bulunabilirim.stjlarin hemen cogunda propedeutikum kurslari vardir.zorunlu degilde sadece isteyenler uni oncesi mat fizik yada kendi alaninda temel gormek.icin gidebiliyorlar.yani orda hem almanca ogreniyorsun hemde yaninda bir kac temel ders ve semester sonunda almanca sinavinada girip kazandigin takdirde zertifikani alabiliyorsun.ve ayrica schuler bafog de alabiliyorsun yasal olarak.bir bulundugun stkya sor istersen.

kurtman76
Mesajlar: 4
Kayıt: Pzt Kas 21, 2011 11:28 pm

Studienkolleg Schuler Bafog.

Mesaj gönderen kurtman76 » Prş Kas 24, 2011 3:20 pm

Benim studienkolleg de schuler bafog hakkin oldugunu bilmiyordum. Isyerimde biriyle tanisdim. oda schuler bafog almis dsh hazirlanirken. Esi alman vatandasi onada bir arkadasi demis arkadasida almis vorkurs degil dilkursunda. Sonra o arkadasda baskasina demis oda schuler bafog almis birine daha demis oda almis. Bunlarin hepsi studienkolleg deutschkursbolumunde olan arkadaslar. Arkadasa dedim bana boyle dediler sasirip kaldi bir yanlislik vardir dedi o ve arkadaslarinin aldigini defalarca dedi. Sonrada gidip bir avukatla konusmam icin tavsiye verdi. son olarak bugun terminim var avukatla bakalim ne diyecek bakalim. Alanlar varken bende nede olmasin. Stk dedigini anlamadim acarmisin biraz? Hangi kurumlar yapiyor nereye gitmem lazim berufschule ? Tesekkurler bilgi ve tavsiyen icin.

87romeo
Mesajlar: 75
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 2:24 am

Studienkolleg Schuler Bafog.

Mesaj gönderen 87romeo » Prş Kas 24, 2011 7:34 pm

Stk yani Studienkollegin kisaca yazilisi. Dil kursuna giderken bafog alan arkadaslarin ne zaman almis bilmiyorum ama, bir ugras bakalim birsey cikarsa,burda paylasirsin ve umarim yanilirim.

kurtman76
Mesajlar: 4
Kayıt: Pzt Kas 21, 2011 11:28 pm

Studienkolleg Schuler Bafog.

Mesaj gönderen kurtman76 » Prş Kas 24, 2011 11:28 pm

Bugun gittim avukata durumu anlattim. Avukat eyer almissalar vardir bir yolu biride yanlislik yapilmistir ama diger 3nasil olur dedi. Arastiracak bakalim hayirlisi olur insallah...

Cevapla