Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

DRA Almanya danışmanlık

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Kullanıcı avatarı
tunuzn
Mesajlar: 618
Kayıt: Pzt Kas 04, 2019 10:51 pm

DRA Almanya danışmanlık

Mesaj gönderen tunuzn » Cum Oca 07, 2022 4:51 pm

Şu sıralar bir sürü danışmanlık firması görüyorum. Özellikle de bu danışmanlık firması ilgimi çekti. Daha Almanya'da 2 yıl kalmasına rağmen danışmanlık firması açmayı ihmal etmemiş.

Dilsiz vize alınabileceğini söylüyor hatta B1 seviyesinden C2 seviyesine 6 ayda çıkmış.

Benim anlamadığım bunlar üniversite okumuyor mu? Nasıl bu kadar hızlı uyum sağlayıp insanlara çok biliyormuş gibi bir şeyler anlatıyorlar? Hadi onları geçtim üniversite okumak kolay iş değil yandan danışmanlık firması açmak gerçekten kolay değil. Nasıl yürütüyorlar çok garip.

Arkadaşın yaşı 21. Instagram'da reklamını yapıyor.

draskin
Mesajlar: 1
Kayıt: Cmt Şub 12, 2022 2:28 pm

Re: DRA Almanya danışmanlık

Mesaj gönderen draskin » Cmt Şub 12, 2022 2:44 pm

Merhaba,

Ben bahsettiğiniz kişiyim, takipçilerimden biri bana bu yorumu yollayınca cevap vermek istedim ☺️

Ben 2019 senesinden beri Almanya’dayım. Evet doğru, Türkiye’de Ankara’da Goethe yoğun kursu ile başlayıp yarım senede içerisinde A1’den B1 sertifikası aldım. Benim yaptığım şekilde yapan birçok sınıf arkadaşım da vardı. Yani bu kesinlikle mümkün. Sonrasında Almanya’ya gelip 4 ay içerisinde DSH-3 alarak okumaya başladım.Okuma iznini alır almaz çalışmaya sonrasında da notlarımı iyi tutarak burs almaya başladım. Seneye de umarım bir aksilik çıkmazsa lisanstan mezun olacağım.

Burs aldığım için çok az çalışıyorum , bu sebeple vakit bulabiliyorum. Fakat okuldaki sınav süresinde çok fazla vaktim kalmıyor, sizin de söylediğiniz gibi. Bu sebeple bu aralar hiç aktif değilim😊

Bu işe başlamamın sebebi birçok yabancı öğrencinin Almanya’da mutsuz olduklarını, okulda, iş bulmada, arkadaş edinmede… zorluk çektiklerini görmemdi. Benim yaptığım danışmanlığın asıl amacı insanlar Almanya’ya gelsin, belge işleri hallolsun değil. Ben Almanca öğrenme sürecinde, sertifika sınavlarında, okul sistemini anlamada, iyi saat ücreti ödeyen bir iş bulmada, akademik cv ve motivasyon mektubu hazırlamada, burs başvurusunda, staj seçiminde, arkadaş edinmede… bunun gibi şeylerde de yardım etmeye ve adaptasyon sürecini yabancılar için kolaylaştırmaya çalışıyorum. Zaten bana yazan kişilerden çok azı ile birlikte çalışabiliyorum, hem tek başıma olduğum için vaktim çok az olduğundan, hem de kriterlerim olduğundan. Benim için öğrencilerin çalışma azmi olması, vereceğim Almanca programını sorunsuz yerine getirmeleri çok önemli. Yani ben söylediğiniz gibi bir şirket değilim ve şirketlerin öğrencilerden istediği ücretin yarısını bile talep etmiyorum.

Amacım “keşke ben buraya ilk geldiğimde bilseydim” dediğim şeyleri öğrencilerle paylaşmak ve benimkinden daha iyi bir hayata sahip olmalarını sağlamak.

Sevgiler,
Royem

P.S. Sanırım videolarımı izlememişsiniz ama ben hiçbir zaman dilsiz vize alınacağını söylemedim. Aksine her zaman B1 sertifikasını öneriyorum.

Deneme123
Mesajlar: 2
Kayıt: Cmt Ağu 12, 2023 12:03 am

Re: DRA Almanya danışmanlık

Mesaj gönderen Deneme123 » Cmt Ağu 12, 2023 12:04 am

Bu kiz almanya dogumlu. Herkesi kekliyor.

Deneme123
Mesajlar: 2
Kayıt: Cmt Ağu 12, 2023 12:03 am

Re: DRA Almanya danışmanlık

Mesaj gönderen Deneme123 » Cmt Ağu 12, 2023 12:31 am

Kendine su soruyu sor, bu kizin gercek adi ve soyadini bilen var mi? ;)

Cevapla