Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

bilgialmak

Bayern eyaletinde yasam, egitim, universiteler...
EDDA
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzr Tem 18, 2010 2:25 pm

bilgialmak

Mesaj gönderen EDDA » Prş Ağu 19, 2010 1:41 pm

merhaba,
18 yasindayim.8 aydir almanyada yasiyorum.aile birlesimi ile geldim.turkiyede lise son sinifi yarim birakip tastiknamemi ve belgelerimi alip buraya geldim.burda karnelerimi esitledim.mitlere reifem var.integrasyon kurs yaptim.b1 seviyesinde almancam var.gymnasiumlarla gorustum.fransizcam olmadigi icin yazilamiyorum okula ve hazirlik sinifi icinde cok buyukmusum.FOS ise bu sene kayitlarin doldugunu seneye icin kayit yaptirabilecegimi soyluyor.giris sinavini kazanirsam.arbeitsamtdan mektup bekliyorum oraya danismak icin.bundan baska meslek secebilirim..yada turkiyeye donup lisemi bitirebilirim,sinifta kalmis gibi.turkiyede meslek lisesinde okuyordum.universte kazanip gelebilirim.polisten izin almak lazim sanirim 1 senelik.gelecekte iyi bir yere gelebilmek istiyorum.universte okumak daha iyidir tabiki.kendini gelistirmekte onemli..sizce ne yapmaliyim? bana onerebileceginiz bir yol varmi?

lion0686
Mesajlar: 55
Kayıt: Çrş Şub 24, 2010 9:17 am

bilgialmak

Mesaj gönderen lion0686 » Prş Ağu 19, 2010 3:33 pm

Turkiyede acik liseye gecis yap sinavlarla kisa surede bitirmeye calis ve ardindan tr de oss ye gir herhangi bi 4 yillik universite tercih yap( ozel unide sayilir) bu esnada almancani c1 seviyesine getir almanyada basvur universiteye direk 1. siniftan okumaya basla:) 18 yasindasin askerlik probleminde yok..

EDDA
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzr Tem 18, 2010 2:25 pm

bilgialmak

Mesaj gönderen EDDA » Prş Ağu 19, 2010 8:43 pm

okulumla gorustum beni sinifta kalmis gibi alabiliyorlar..gidip okuyup,sinava girip kazanip olede gelebilirim~~ :)
benim bolum tekstil tasarim* almanyada bu bolum nasil bilgisi olan varmi? munihte yok.nerelerde var uni?....

Cevapla