Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

İkinci lisans için vize başvurusunda askerlik durumunun önemi

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
mr.hardo
Mesajlar: 1
Kayıt: Çrş Eyl 26, 2018 4:38 am

İkinci lisans için vize başvurusunda askerlik durumunun önemi

Mesaj gönderen mr.hardo » Çrş Eyl 26, 2018 5:34 am

Herkese merhaba,

23 yaşındayım ve haziran ayında Türkiye'de Lisansımı tamamladım, Almanya'da ikinci lisansım için eğitim dili tamamen İngilizce olan bir bölümden kabul aldım ve öğrenci vizesine başvurdum.

Burada Lisansımı tamamladığım için askerlik tecilim 2020 yazına kadar gözüküyor fakat bildiğiniz üzere Almanya'da lisans 3 yıl sürüyor,bu durum vizemi alırken sıkıntı yaratır mı? Vizemi alabildiğim durumda eğitimimi bölmemek adına askerliğimi erteleme yolu var mıdır?

Vaktiniz için şimdiden teşekkür ederim.

ucttss
Mesajlar: 5
Kayıt: Prş May 03, 2018 4:54 am

Re: İkinci lisans için vize başvurusunda askerlik durumunun önemi

Mesaj gönderen ucttss » Cmt Eyl 29, 2018 6:20 am

merhaba benim arakdas da gitti ama askerligi ertelemek cokta kolay olmuyor belge kabulunde sikinti cikariyor zaten bu aarada ikinci lisans derken ikinci universite icin basvuru yaptin degil mi?

hatzsche
Mesajlar: 21
Kayıt: Cmt Eyl 15, 2018 1:02 pm

Re: İkinci lisans için vize başvurusunda askerlik durumunun önemi

Mesaj gönderen hatzsche » Cum Eki 05, 2018 4:44 am

Merhaba ben de temmuz ayında lisansımı tamamladım ve ikinci lisans için ön kabul aldım. Vizede sorun çıkar mı acaba bilen biri yardımcı olabilirse çok sevinirim.

dumspirospero
Mesajlar: 5
Kayıt: Cmt May 15, 2021 12:06 am

Re: İkinci lisans için vize başvurusunda askerlik durumunun önemi

Mesaj gönderen dumspirospero » Pzt Eki 25, 2021 11:21 pm

hatzsche yazdı: Cum Eki 05, 2018 4:44 am Merhaba ben de temmuz ayında lisansımı tamamladım ve ikinci lisans için ön kabul aldım. Vizede sorun çıkar mı acaba bilen biri yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Merhaba tüm mesajlarınızı okudum son aktiflik tarihinizin üstünden neredeyse bir sene geçmiş ama belki bir gün girerseniz bana yanıt verirseniz çok sevinirim. Ben de 2. Lisans olarak psikoloji bölümünü istiyorum. Siz 2018 yılında dil kursuna gitmişsiniz üzerinden baya zaman geçmiş şimdi ne yapıyorsunuz acaba? Dil kursuyla hangi seviyeye gelip lisansınıza başladınız, nasıl gidiyor? 2,98miş lisans notunuz nc olarak kaç hesaplanmıştı notunuz? Zor muydu yoksa iyi ki diyor musunuz… şimdiden teşekkür ederim.

Cevapla